علایم بالینی ابتلا به تالاسمی ماژور در کودکان تا دو سالگی ظاهر می شود
کارشناس بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: علایم بالینی
ابتلا به تالاسمی ماژور در کودکان معمولا از 6 ماهه دوم آغاز و همیشه تا دو
سالگی ظاهر می شود.
دکتر جواد الماسی در گفت و گو با وب دا، با اشاره به اینکه تالاسمی نوعی
بیماری ژنتیکی است، اظهار داشت: نوع شدید(ماژور) تالاسمی، اختلال ژنتیک
سنتز زنجیره بتاگلوبین است که در این نوع بیماری، زندگی مبتلایان تنها با
تزریق منظم خون امکانپذیر است.
وی افزود: اگر تزریق خون به موقع و به میزان کافی در این مبتلایان انجام
شود بسیاری از تظاهرات مشخص تالاسمی ماژور در اوایل کودکی ظاهر نخواهند
شد.
این کارشناس دانشگاه تاکید کرد: براین اساس، تنها مشکلات بالینی پس از دهه اول و به علت تجمع زیاد آهن روی خواهند داد.
دکتر الماسی تصریح کرد: رشد نامناسب شیرخواران، رنگ پریدگی، افزایش
نیافتن وزن، بی اشتهایی، اسهال، بیقراری، عفونت های مکرر و بزرگی پیشرونده
شکم از جمله علایم بالینی شایع ابتلا به تالاسمی ماژور در کودکان است.
وی، قابل لمس بودن اتفاقی طحال در معاینه، تب با علت نامشخص و یا مشاهده
صورتی یا قهوه ای رنگ شدن کهنه بچه توسط مادر را از دیگر علایم نادر در
کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور ذکر کرد.
تغییر سبک زندگی کلید مقابله با بیماریهای غیرواگیراست
یک پزشک گفت: تغییر سبک زندگی کلید مقابله با بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، چربی خون، فشار خون و امثال آن است.
به گزارش روزپنجشنبه ایرنا، دکتر مجید کلاهدوزان در چهارمین رویداد امید در
اتاق بازرگانی اصفهان گفت: دیابت، چربی خون، فشار خون بالا و سرطلان از
جمله بیماریهای غیرواگیری است که مردم از ابتلا به آن می ترسند.
وی
ادامه داد: این بیماری ها محصول جوامع صنعتی است و سه عامل مهم کم تحرکی،
تغذیه نامناسب و اضطراب فروان بر گسترش روز افزون این بیماری ها دامن زده
است.
این کارشناس سلامت اظهار کرد: آمارها نشان می دهد در کشور 25
میلیون نفر مبتلا به اضافه وزن، 15 میلیون نفر مبتلا به چربی خون، 11
میلیون نفر مبتلا به فشار خون و هفت میلیون و 500 هزار نفر مبتلا به دیابت
هستند.
وی گفت: در سال 1384 تخمین زده شد که در 10 اینده جمعیت دیابتی
های کشور دو میلیون و 500هزار نفر باشد ولی امروز با جمعیت هفت میلیون و
500 هزار نفری مواجه هستیم که مبتلا به این بیماری هستند.
کلاهدوزان
افزایش تحرک، تغذیه مناسب و کاهش اضطراب و استرس را مهمترین راههای درمان و
پیشگیری از این بیماری ها عنوان کرد و افزود: جامعه نیازمند آموزش است و
مجامع علمی رسمی و غیر رسمی باید در این زمینه به مردم آموزش دهند.
وی
افزود: مصرف غذاهایی مانند شکر و خانواده آن، گوشت قرمز، چربی، دخانیات،
فست فودها، برخی مواد لبنی پرچرب، نمک و غذاهای غیر ارگانیک سبب افزایش این
نوع بیماری ها می شود.
این کارشناس سلامت گفت: ورزش، نوشیدن آب به
اندازه کافی، مصرف سبزی ها، انواع میوه، غلات کامل، حبوبات، ماهی، انواع
مغزها و لبنیات کم چرب به سلامت انسان کمک می کند.
وی با اشاره به خطر فست فودها، گفت: مصرف فست فود باید هر سه ماه یکبار و به اندازه بسیار کم باشد.