طریقه ساختن کیف

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی آسان و خوشمزه

سمبوسه ها از غذاهای پر طرفداری هستن که خیلی آسون تهیه میشن و خیلی هم
خوشمزه ان. اکثرا سمبوسه رو خیلی دوست دارن. سمبوسه در انواع مدلها و طعم
ها تهیه میشه و چون موادی رو داخل خمیری قرار میدن، نوعی پای هم محسوب
میشه. سمبوسه رو معمولا با خمیری مثل خمیر پیراشکی درست میکنن. ولی من در
این مطلب سمبوسه با نان لواش رو قرار میدم که خیلی آسونتر و در دسترس تره.

سمبوسه پیتزا

سمبوسه پیتزا

تاریخچه سمبوسه

سمبوسه
از غذاهای اصیل هست و در تاریخ بیهقی ازش اسم برده شده، که البته به صورت
پخته شده بوده. ولی امروزه سخ شده اون مرسوم هست. البته در بخشهایی از
خراسان، هنوز هم به همون شکل پخته میشه.

اصل سمبوسه هندی هست و موادش
سبزیجاتی مثل سیبزمنی و جعفری و فلفل سیاهه. سمبوسه رو میشه با هر موادی
که دوست دارین درست کنین. یعنی به امتحانش می ارزه. من در این  مطلب سمبوسه
پیتزایی رو قرار میدم که خیلی هم مورد پسند اوناییه که مثل من پیتزا خیلی
دوست دارن. ;-)

سمبوسه پیتزایی

سمبوسه پیتزایی

مواد لازم برای تهیه سمبوسه

گوشت چرخ کرده 200 گرم

قارچ 500 گرم

پیاز یک عدد متوسط

رب گوجه یک قاشق غذاخوری

فلفل دلمه یک عدد متوسط

پنیر پیتزا یک بسته

پودر آویشن و نمک و زردچوبه به مقدار لازم

سمبوسه

سمبوسه

طرز تهیه مواد سمبوسه پیتزا

برای
تهیه مواد سمبوسه پیتزا، باید همه مواد رو تفت بدیم. به این صورت که در
ماهی تابه چند قاشق روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم. کمی که با زردچوبه و
روغن تفت خورد، گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم. بهتر اینه که
ده دقیقه ای گوشت و پیاز روی حرارت ملایم باهم تفت بخورن تا آب گوشت گرفته
بشه و پخته هم بشه. قارچها رو به شکل دلخواه خرد میکنیم و به همراه فلفل
دلمه نگینی خرد شده، به گوشت و پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم. آب قارچها
که گرفته شد و در اصطلاح سبک شد، رب گوجه رو در گوشه ای از تابه کمی تفت
میدیم و با کل مواد مخلوط میکنیم. نمک و آویشن رو هم اضافه میکنیم. فقط دقت
داشته باشین که آویشن رو زیاد استفاده نکنین، چون مقدار بیش از حدش توی
غذا تو ذوق میزنه.

تهیه سمبوسه

طرز پیچیدن سمبوسه

مواد
رو که آماده کردیم، نان لواش رو به دو قسمت طولی تقسیم میکنیم و دو مستطیل
با طول زیاد به دست میاد. مواد رو در انتهای نان مستطیل شکل میریزیم و
پنیر پیتزا رو روی مواد میپاشیم و به شکل مثلثی،  از یکی از گوشه ها شروع
به پیچیدن سمبوسه میکنیم. وقتی که پیچیدن سمبوسه ها تموم شد، در تابه ای
روغ میریزیم و هر دو طرفشون رو سرخ میکنیم


آموزش آشپزی: طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی

قیمه هم از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی
هست که بسیار لذیذ و خوشمزه هست و در کنار برنج استفاده میشه. این غذا به
روشهای مختلفی طبخ میشه و مدلهای مختلفی داره مثل قیمه بادمجان یا قیمه
نثار که امروز به طرز تهیه قیمه مرسوم در کل کشورمون گرفتیم که معروف تر از
بقیه هم هست. ای قیمه در مراسمات مذهبی کشورمون هم زیاد پخته میشه.

قیمه سیب زمینی

قیمه سیب زمینی

مواد لازم برای تهیه قیمه:

لپه یک لیوان

پیاز دو عدد

گوشت گوسفند به مقدار دلخواه

رب گوجه چهار قاشق غذاخوری سر صاف

آب و روغن و نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه قیمه:

مثل
همه غذاهایی که حبوبات دارن، قبل از هرچیزی لپه رو خیس میکنیم. پیاز هارو
خرد میکنیم و با روغن و زردچوبه تفتش میدیم. کمی که آبش افتاد و طلایی شد
گوشتهایی رو که خرد کردیم اضافه میکنیم و تفت میدیم. رنگ گوشتها هم که عوض
شد کمی آب اضافه میکنیم و زمان میدیم تا گوشتها بپزه. مقدار دیگه ای از
پیاز رو خرد میکنیم و در روغن تفت میدیم و لپه هایی که از دو سه ساعت قبل
خیس وردن اضافه میکنیم تا تفت بخوره و بعد از کمی تفت آب اضافه میکنیم تا
جدا بپزه.

پیشنهاد برای له نشدن لپه:

پیشنهاد اینه که
همونطور که بالا گفتم لپه و گوشت رو جدا بپزیم. دلیلش هم این هست که زمان
پخت گوشت و لپه متفاوت هست و گوشت دیرتر میپزه. اگر باهم در یک ظرف بگذاریم
که بپزن یا گوشت نمیپزه یا لپه له میشه. بعد از اینکه لپه ها پخت زیرش رو
خاموش میکنیم و منتظر پختن گوشتها میشیم و بعد لپه ها رو به گوشت اضافه
میکنیم. رب گوجه رو هم در مقداری روغن کمی تفت میدیم و به غذا اضافه
میکنیم. نمک هم فراموش نکنین. بعد از ده دقیقه قیمه شما آماده اس.

لپه

لپه

طعم دهنده های قیمه:

قیمه
رو معمولا با لیمو عمانی یا آبلیمو کمی ترش میکنن. همچنین از گلاب و
زعفران برای عطر خوب استفاده میشه که پیشنهاد میکنم امتحان کنین. هر کدوم
رو که خواستین، باید در ده دقیقه آخر به قیمه اضافه کنین.

لیمو ترش

لیمو ترش

از سیبزمینی سرخ کرده هم برای تزیین قیمه استفاده میشه.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top