طرز تهیه سرکه سیب خانگی خوشمزه و بی نظیر به روش سنتی

سرکه‌ها انواع بسیار متنوعی دارند. شاید اسم بعضی از آن‌ها به گوش شما آشناتر باشد. مثل سرکه سفید، سرکه انگور‌، سرکه خرما و سرکه سیب. هر کدام از این سرکه‌ها خاصیت‌های مخصوص به خود را دارند و طعم و مزه متفاوتی به غذا می‌دهند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سرکه سیب را به شما آموزش دهیم. جالب است بدانید که این سرکه با قدمت طولانی خود فقط در آشپزخانه بکار نمی‌رود، بلکه می‌توانید از آن در مصارف خانه داری و حتی باغبانی هم استفاده کنید! به علاوه سرکه سیب به روش های متفاوتی درست می شود. بنابراین با ما همراه باشید تا با هم طرز تهیه سرکه سیب خانگی و پرخاصیت را بخوانیم.

 

طرز تهیه سرکه سیب:

 

مواد لازم برای روش تهیه سرکه سیب :

سیب 3 کیلو
سرکه سفید 3 فنجان
شکر 3 قاشق غذاخوری
نمک 3 قاشق چایخوری
نخود 20 عدد
آب به میزان لازم

 

درست كردن سركه سيب در منزل :

ابتدا سیب ها را با پوست خوب بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس آن ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته های آن ها را جدا کنید.

سیب های خرد شده را در دبه ای مناسب بریزید. حدود 1/4 دبه خالی باشد، دبه را نباید پر کرد. زیرا باید فضای خالی داشته باشد.

سپس شکر، نمک، نخود و سرکه را با هم مخلوط کرده و با آب داخل دبه بریزید. مراقب باشید آب، دبه را پر نکند. مواد داخل دبه را با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پارچه ای روی دبه بگذارید و با کش دور آن را ببندید. این کار را به جای بستن در دبه انجام بدهید. چون در دبه ممکن است خوب بسته نشود و هوا و رطوبت وارد دبه شده و سرکه کپک بزند.

بعد از بستن پارچه روی در دبه، آن را در جای گرم و تاریک بگذارید. تا ده روز اول هر روز در ظرف را باز کنید و مخلوط را با قاشق چوبی زیر و رو کنید. سیب ها را به سمت پایین دبه فشار دهید. بعد از ده روز در ظرف را محکم ببندید و ده روز زمان بدهید. در ده روز دوم به هیچ عنوان در ظرف را باز نکنید. بعد از 20 روز سیب ها نرم شده و ته ظرف ته نشین می شوند. سرکه را حداقل 50 روز دست نزنید تا جا بیفتد. پس از این مدت سرکه آماده است. آن را درون پارچه ی تنظیفی صاف کنید و در بطری بریزید و در کابینت نگهداری کنید. برای جلوگیری از خراب شدن سرکه سیب پیشنهاد می کنم مقاله شیوه نگهداری سرکه سیب را مطالعه کنید.

در طرز تهیه سرکه سیب دقت کنید که در روش بالا حتماً حدود دو ماه زمان بدهید تا سرکه خوب جا بیفتد.

 

نکات مهم در تهیه سرکه سیب خانگی

1. سیب‌های باکیفیت انتخاب کنید، چون در طعم سرکه موثر است.

2.  از ترکیب سیب‌های مختلف استفاده کنید.

3. ظرف سرکه را حتما از جنس شیشه انتخاب کنید چون اسید موجود در سرکه بافت ظروف پلاستیکی را خراب می کند و مواد شیمیایی آزاد شده در آن برای سلامت بدن مضر است.

4. اگر مصرف سیب شما به هر دلیل زیاد است و کمپوت یا تارت سیب زیاد درست می کنید می توانید از ضایعات سیب آن بری انداختن سرکه استفاده کنید.

5. هرچه سیب‌ها رسیده‌تر و شیرین‌تر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.

6.  حتما قبل از خرد کردن سیب‌ها، آنها را در آب سرد بشویید.

7.  هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.

8.  اگر از سیب ارگانیک استفاده می‌کنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.

9. برای تهیه سرکه سیب اگر از ترکیب سیب سبز و قرمز استفاده کنید سرکه خوشرنگ تری خواهید داشت.

10. اگر می خواهید سرکه سیب زودتر برسد دو قاشق غذاخوری از سرکه سیب قبلی داخل ظرف بریزد تا عمل تخمیر را سرعت ببخشد.

11.  سیب‌ها را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید تا سریع‌تر تخمیر شوند.

12. برای تهیه سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. شیشه تمیز و استریل بهترین ظرف است.

13.  مقدار آبی که روی سیب می‌ریزید به اندازه‌ای باشد که سطح سیب را بپوشاند.

14. – اگر آب سطح سیب را نگیرد ممکن است سرکه پوسیده و خراب شود. آب زیاد هم نریزید که سرکه رقیق شود.

15. – برای هر سیب یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر کافی است.

16.  در شیشه را با پارچه تمیز پنبه‌ای بپوشانید.

17.  مخلوط را یک یا دو بار در روز با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن مخلوط به فرایند تخمیر و همچنین جابه‌جایی سیب در شیشه کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top