طرزتهیه یک دسر راحت و فوری با طعمی به یاد ماندنی! +عکس
مواد لازم برای پودینگ شکلاتی
شیر یک و نیم پ
نشاسته ذرت 2 ق غ
شکر یک سوم پیمانه
وانیل کمی
پودر کاکائو 2 تا 3 ق غ
کره 3 ق غ
برای تهیه لایه اول این دسر
لذیذ , ابتدا تمام مواد را در ظرفی روی حرارت ملایم مخلوط کرده و مدام به
هم بزنید تا غلیظ شود. کره را اضافه کرده و از روی حرارت بر دارید
مواد لازم برای کرم کاسترد
شیر یک پ
شکر یک سوم پ
پودر کاسترد 2 ق غ
کره یک ق غ
برای تهیه لایه دوم دسر مان , تمام مواد رو مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا غلیظ شود. سپس روی لایه شکلاتی برزید و مجدادا در یخچال قرار دهید
مواد لازم برای لایه سفید
بستنی وانیلی نصف پ
آب جوش نصف پ
پودر ژله آلوورا 2 ق غ
و در انتها برای تهیه لایه سوم دسر , پودر ژله و آب جوش را کاملا مخلوط کرده و در آخر بستنی
رو اضافه کنید. سپس روی لایه کرم کاسترد بریزیو در یخچال قرار دهید تا ژله
بسته شود.برای تزئین میتوانید از انواع میوه ها، شکلات و خامه استفاده
کنید
پودینگ شکلاتی مجلسی (شماره 3)
در وبلاگ قبلا سه پودینگ شکلاتی داشتیم. به نام پودینگ پریسا، پودینگ مخملی شکلاتی و پودینگ صورتی.
این پودینگ هم پودینگی بسیار خوشمزه و مجلسی بوده و در اصل به صورت تک
نفره سرو می شود. یعنی در ته ظرف مقداری خرده کیک یا خرده بیسکوییت ریخته و
پودینگ را روی آن میریزیم. اما چون از تعداد میهمانها اطلاع نداشتم به
صورت یک ظرف بزرگتر سرو کردم و از بیسکوییت استفاده نکردم.
احتمالا این دستور چیزی در مایه های Zuppa Inglese ایتالیایی یا همان Supangle ترکیه ای می باشد.
نکته مهم:
مهمترین نکته استفاده از کاکائوی خوب و باب طبعتان است.
اصل این دستور:
اصل این دستور با نام “دسر شکلاتی لیوانی” مربوط به خانم لیلا تسلیمی در صفحه 44 مجله هنر آشپزی شماره 83، شهریور ماه 1390 می باشد.
مواد لازم:
شیر: یک لیتر
آرد قنادی (ارد گندم 000): نصف پیمانه
شکر: یک پیمانه
زرده تخم مرغ: دو عدد (در اصل دستور یک عدد تخم مرغ کامل بود که من سفیده را حذف کردم)
پودر کاکائو: 3 قاشق غذاخوری
شکلات شیری (من 70 درصد استفاده کردم): 100 گرم
خامه صبحانه: 125 گرم
وانیل: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1- آرد را الک کرده و درون قابلمه می ریزیم.
2- پودر کاکائو را الک می کنیم و درون قابلمه میریزیم.
3- شکر را درون قابلمه
میریزیم. آرد و پودر کاکائو و شکر را با قاشق یا دست تمیز مخلوط می کنیم تا
با زبری شکر نرم شوند و حین افزودن شیر گلوله گلوله نشود.
4- شیر را به مواد افزوده و با قاشق چوبی خوب هم میزنیم. تا با هم مخلوط شوند.
5- اکنون زرده تخم مرغ ها را با چنگال هم زده و داخل شیر میریزیم و خوب مخلوط می کنیم.
6- اجاق را روشن کرده و حرارت را نسبتاً ملایم می کنیم. مدام به هم زدن ادامه می دهیم. تا مواد ته نگیرد.
7- مواد وقتی رو به غلیظ
شدن رفت حرارت را بسیار ملایم می کنیم. وقتی مواد کمی غل زد و غلیظ شد و به
غلظت فرنی رسید حرارت را خاموش می کنیم و کمی هم میزنیم.
8- اکنون وانیل و شکلاتهای خرد شده را به آن افزوده و به هم زدن ادامه می دهیم که شکلات در آن حل شود.
9- بعد خامه را که با چنگال هم زده ایم تا یکدست شود را به پودینگ افزوده و هم میزنیم.
10-سپس در ظرف سرو می ریزیم.
در حالت اصلی این دسر به صورت تک نفره سرو می شود. یعنی در ته ظرف مقداری
خرده کیک یا خرده بیسکوییت ریخته و پودینگ را روی آن میریزیم. اما چون از
تعداد میهمانها اطلاع نداشتم به صورت یک ظرف بزرگتر سرو کردم و از بیسکوییت
استفاده نکردم. سپس اجازه می دهیم پودینگ در دمای اتاق کاملا خنک شود. بعد
رویش را سلفون کشیده و سلفون را با چاقو چند جایش را سوراخ میکنیم.
استفاده از سلفون سبب میشود که پودینگ ترک نخورد و بویی به خود نگیرد.
سوراخ کردن سلفون هم سبب میشود محفظه هایی برای خروج بخار احتمالی موجود در
دسر وجود داشته باشد. چون نمیخواهیم پودینگ عرق کند و بخار آب میعان شده
روی پودینگمان بریزد و آن را نرم یا لک کند. پودینگ بایستی حداقل 8 ساعت در
یخچال بماند. ولی به نظر من یک شب تا صبح بهتر است.
11-تزئین با کرم شانتی (خامه فرم گرفته) شکلات و گردوی خرد شده.
12-نوش جانتان.
نکات:
1- هرچه کیفیت پودر کاکائو و شکلات مصرفی بهتر باشد مزه پودینگ بهتر است.
2- احیاناً خامه را حذف کردید حتما یکی دو قاشق کره به پودینگ بیفزایید تا خوش طعم، براق و یکدست شود.
3- زرده را هرگز به شیر داغ اضافه نکنید. شیر میتواند کمی گرم باشد ولی اگر داغ باشد تخم مرغ بلافاصله می بندد.
4- به جای آرد می توان از مخلوط آرد و نشاسته گندم استفاده کرد.
5- می توانیم به جای پودر
کاکائو از نسکافه استفاده کرده و شکلات را اضافه کرده و پودینگ موکا داشته
باشیم. ولی با پودر کاکائو کیفیت دسر بهتر است.
6- این دسر را می توان با خامه فرم گرفته، تکه های میوه از قبیل توت فرنگی، گیلاس و موز، رولفر/شوکو رول و … تزیین کرد.