سالم ترین نوع شیر, مدت دار یا سنتی؟ شیر مدت دار مواد نگهدارنده دارد؟
آیا شیرهای مدت دار و فرادما مواد نگهدارنده دارند؟
واقعیت امر آن است که شیرهای با مدت ماندگاری بالا یا فرادما به وسیله مواد نگهدارنده، مدت ماندگاریشان بالا نمی رود. اصلا این شیرها فاقد هیچگونه مواد نگهدارنده می باشند.
به نقل از خانم کتایون باقری عضو هیات رئیسه گروه رژیم شناسان انجمن تغذیه ایران،
شیر فرادما از طریق حرارت بالای ۱۳۵درجه سانتیگراد در کمتر از چند دقیقه
استرلیزه می شود، به همین دلیل کلیه میکروب های موجود در شیر به سرعت از
بین می روند. از سوی دیگر این گونه شیرها در بسته های تتراپک (بسته بندی
های چهارلایه) بسته بندی می شوند. این بسته بندی ها باعث می شوند تا هیچگونه میکروبی نتواند به راحتی وارد شیر شود. این هم دلیل اصلی قرار گرفتن شیرهای فرادما در خارج از یخچال می باشد، چون که هیچگونه عامل مخربی در داخل شیر وجود ندارد. در ضمن ادعای کارخانجات شیر آن است که شیرهای فرادما با ماندگاری بالا را از مرغوبترین شیرهای موجود در کارخانه تهیه می کنند.
شیرفرادما از مرغوبترین انواع شیرها
علت مفید بودن شیرهای فرادما و با مدت ماندگاری بالا
بر اساس نظر این متخصص تغذیه، شیرهای مدت دار و فرادما از جمله سالمترین و مرغوبترین انواع شیرها هستند که فاقد هیچگونه مواد نگهدارنده می باشند. البته نکته مهمی که خانم باقری در مورد این نوع شیرها متذکر شدند، آن بود که شیر
فرادما پس از باز شدن درب آن حتما باید در یخچال نگهداری شود و در کمتر از
چند روز مصرف شود، چون که در صورت قرار گرفتن در محیط بیرون با درب باز
سریعا فاسد می شود. این هم دلیل دیگری بر این ادعا که شیر مدت دار و فرادما فاقد مواد نگهدارنده می باشد، چون در محیط باز به سرعت فاسد می شود.
ميوه پاييزي، درمانگر بيخوابيهاي شبانه
با آغاز فصل پاييز و زمستان با رعايت برخي نکات تغذيهاي ميتوان بيخوابيهاي شبانه را بهبود بخشيد.
دکتر
رضادوست پزشک تغذيه و رژيمدرماني گفت: خواص بينظير ميوه به در احاديث
متعدد هم بيان شده است و از آن به عنوان يکي از ميوههاي بهشتي ياد
کردهاند.
اين گياه بينظير نه تنها ميوهاي پرخاصيت دارد، بلکه دانهها و برگهاي اين گياه نيز داراي خواص درماني شگفتآوري هستند.
وي
در ادامه تصريح کرد: ميوه به در شکل نرسيده به رنگ سبز است که پرزهاي طوسي
رنگي آن را پوشانده است. با رسيده شدن به، اين ميوه به رنگ زرد متمايل
ميشود. درخت به، در بسياري از ملل دنيا به عنوان سمبل باروري، عشق و زندگي
شناخته شده است. ميوه، دانه و برگهاي به از زمانهاي بسيار دور به، عنوان
دارو استفاده ميشده است.
وقتي به پخته ميشود، نرم و شيرين ميشود
اين ميوه براي تهيه مربا، مارمالاد، پودينگ و… بسيار کاربرد دارد. اين مربا براي تسکين مشکلات رودهاي استفاده ميشود.
وي
در ادامه داد: به سرشار از فروکتوز، گلوکز، پکتين، لمون، ماليک اسيد، نمک
پتاسيم، سديم، کلسيم، منيزيم، منگنز، آهن، روي، فسفر، مس، کلر، سولفور،
کارتو، ويتامين A، ويتامين C، ويتامين E، B1، B2، ويتامين B3، ويتامين B6
است.
دکتر کمالي خاطرنشان کرد: برگهها را به مدت 15 دقيقه در آب جوش
بخيسانيد و سپس آن را از صافي رد کنيد. اين برگها در آب جوش مايعي قرمز
رنگ ايجاد ميکنند که به رنگ چاي بسيار شبيه است. در نتيجه ميتوانيد از
اين برگها به عنوان چاي سياه استفاده کنيد.
براي درمان کوليت
ميتوانيد 10 گرم از دانهها و برگ به را شب قبل از خواب در يک ليوان آب
سرد بگذاريد. صبح اين محلول آماده است و ميتوانيد 3 الي 4 بار در روز آن
را مصرف کنيد. ميتوانيد ميوه را به صورت نازکي خشک و سپس آن را در آسياب
به صورت پودر درآوريد، در هنگام لزوم از اين پودرها، دمنوش تهيه کنيد.
دکتر
افزود: دانه به داراي آميگدالين يا همان ويتامين B17 است که اثرات
ضدسرطاني دارد. در مصرف آن بايد جوانب احتياط را رعايت و از مصرف بيش از حد
آن خودداري کرد. مقادير زيادي از آميگدالين سمي است. دانههاي به سرشار
از تانن، شکر، پکتين، ماليک اسيد، آميگدالين و… هستند. دمنوش تهيه شده از
اين دانهها خاصيت آرام بخشي دارد. به بيخوابي را درمان ميکند و تنشهاي
عصبي و تنفس نامناسب را تسکين ميدهد. پکتين موجود در اين دانهها براي
درمان جراحات، سوختگيها، سرفه، گلودرد و ساير مشکلات تنفسي کاربرد دارد.
ميوه به باعث بهبود اشتها ميشود و خونرساني و تغذيه قلب را تسهيل ميکند.
کم خوني يکي از مهمترين ترکيبات موجود در به ويتامين C است، که نقش کليدي
در سلامت ذهني و فيزيکي دارد. ويتامين يک آنتياکسيدان بسيار قوي است و از
توليد راديکالهاي آزاد توسط چربيهاي غيراشباع جلوگيري ميکند.
وجود
ويتامين C در رژيم غذايي باعث افزايش جذب آهن از مواد غذايي ميشود. کم
خونيهايي که به علت کمبود آهن به وجود ميآيند جلوگيري ميکند.
وي
در خصوص فوايد به در درمان سرفه و بيماري قلبي گفت: دانههاي خشک شده به
براي درمان گلودرد و تسکين سرفه و قلب درد بسيار کارآمد است. به در درمان
قلب بسيار مؤثر است و بر روي قلب تأثيرات مثبت دارد. اين دانهها را در آب
حل و به عنوان داروي سرفه استفاده ميکنند. اين دارو براي کودکان مفيد است
زيرا صددرصد بدون الکل است. دانههاي اين گياه براي درمان پنوموني،
سرماخوردگي، سرفه، آسم و بيماريهاي تنفسي استفاده ميشود. دانههاي به را
در به بجوشانيد و سپس مصرف کنيد.
وي اظهار کرد: مطالعات انجام شده
نشان ميدهد مصرف عصاره برگ به بر نمايههاي بيوشيميايي مرتبط با
بيماريهاي کرونر قلبي تأثير ميگذارد. ميوه و دانه به سرشار از پکتين
ميباشد، براي سيستم قلبي عروقي مناسب هستند و علاوه بر کاهش کلسترول خون،
به کاهش فشارخون نيز کمک ميکنند و از ايجاد لختههاي خوني پيشگيري
ميکنند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: پودري که از برگهاي به استخراج
ميشود، مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش مانند بيرون روي، يبوست، سوءهاضمه
و… را کاهش ميدهد. ميوه به در حالت پخته به همراه عسل و کمي سرکه باعث
افزايش فعاليت دستگاه گوارش ميشود. ترکيبات موجود در اين ميوه باعث بهبود
بيماريهاي رودهاي ميشود. برگهاي به همچنين باعث تقويت معده و کبد
ميشود.