زنان قارچ را در رژیم غذایی‌شان قرار دهند

زنان قارچ را در رژیم غذایی‌شان قرار دهند

علی اکبر کمالی اردکانی کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه
علوم پزشکی یزد در گفت‌و‌گو با سینانیوز در خصوص ارزش غذایی قارچ
گفت: «قارچ یک ماده غذایی سالم، لذیذ و سرشار از پروتئین، انواع
ویتامین‌ها، املاح و آنتی‌اکسیدان‌ها است کە با دارا بودن طعم، بو و بافت
مطبوع در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد.»

وی با اشاره بە اینکه قارچ دارای ۵ /۱ تا ۶ درصد پروتئین است کە ۷۰ تا ۹۰
درصد آن جذب بدن می‌شود، افزود: «به سبب پایین بودن اسید اوریک در قارچ،
بسیاری از پزشکان مصرف آن را برائ سالمندان و مبتلایان بە نقرس و
بیماری‌های هم ردیف آن پیشنهاد کرده‌اند.»

کمالی ادامه داد: «قارچ دارای ویتامین‌های B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است کە برائ
محافظت از پوست و جلوگیری از آلرژی، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و
چشـم و بافت‌های بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و
ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات
نقش اساسی دارد.»

وی با بیان اینکه در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن،
تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌ شوند، تصریح کرد: «این غذا کە بە غذای سلامت و
تندرستی یا Health Food معروف است، سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است کە
خاصیت ضد سرطانی دارد.»

این کار‌شناس صنایع غذایی در ادامه پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم
را از دیگر عناصر این ماده غذایی برشمرد و افزود: «قارچ همچنین

قارچ‌هایی را کە در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان پس از تمیز کردن بدون هیچ مشکلی مصرف کرد

دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لستین است کە عامل
پایین آورنده چربی خون است این ماده در رژیم‌های لاغری بسیار مورد استفاده
قرار می‌گیرد.»

وی با اشاره بە اینکه قارچ‌ها از گیاهانى می باشند کە بە طور استثنایى کلروفیل
ندارند و داراى مقدار بسیاری پروتئین می باشند، ادامه داد: «پروتئین قارچ از
لحاظ مقدار نزدیک بە گوشت است. در نتیجه قارچ‌ها از این لحاظ سبزى منحصر بە
فردى می باشند کە بیشتر از سبزى بە گوشت شباهت دارند.»

کمالی با بیان اینکه قارچ داراى چهار تا پنج درصد مواد نشاسته اى است،
افزود: «این ماده غذایی هیچگونه مواد قندى ندارند و از طرف دیگر فاقد چربى
بوده و از این جهت داراى ارزش غذایى بسیاری می باشند.»

وی پیشنهاد کرد: «مصرف قارچ بە سبب دیر هضم بودن براى اشخاص سالمند، مادران
باردار و شیرده مناسب نیست همچنین اشخاصی کە مبتلا بە اختلال کلیه می باشند
باید ضمن کاهش مواد پروتئینى از مصرف بسیار قارچ خوددارى کنند.»

مصرف قارچ در دیابتی‌ها بلامانع است

این کار‌شناس با تاکید بر اینکه قارچ برائ اشخاص دیابتی مفید است اضافه
کرد: «از آنجایی کە قارچ هیچ‌گونه ماده قندى ندارد، برائ دیابتی‌ها مضر
نیست همچنین قارچ براى اشخاص مبتلا بە یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن بە
رفع یبوست آنان کمک مى‌کند.»

قارچ تقویت کننده استخوان‌ها

کمالی با بیان اینکه قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، عنوان کرد: «قارچ خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین “D” را جبران می‌کند.»

وی افزود: «ببیوتین موجود در قارچ بە سوخت و ساز بدن کمک می‌کند و انرژی را
آماده نگه می‌دارد، از طرف دیگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز
پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.»

وی ضمن تاکید بر اینکه قارچ را باید فقط بە صورت پخته مصرف کرد، تصریح کرد:
«قارچ‌ها آلوده بە موادی می باشند کە تنها در اثر پختن از بین می‌روند، ولی
قارچ‌هایی را کە در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان پس از تمیز کردن
بدون هیچ مشکلی مصرف کرد.»



هر درد عضلانی به معنای ابتلا به آرتروز، دیسک یا سیاتیک نیست

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی در
شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران با اشاره به
اینکه شایع‌ترین علت مراجعه به مطب‌ها و کلینیک‌های مرتبط با بیماری‌های
اسکلتی-عضلانی از جمله طب فیزیکی، روماتولوژی، ارتوپدی و جراحی اعصاب
سندروم دردهای عضلانی می‌وفاشیال و فیبرومیالژیا هستند گفت: «بهترین و
موثر‌ترین روش پیشگیری و درمان این درد‌ها بکارگیری توصیه‌های طب فیزیکی و
توانبخشی است.»

دکتر سید منصور رایگانی گفت: «در این کنگره علاوه بر ارائه تازه‌های طب
فیزیکی و تبادل اطلاعات علمی همکاران با یکدیگر، به مشکلات مبتلابه جامعه
متخصصان طب فیزیکی و موضوعات صنفی انجمن هم پرداخته می‌شود.»

وی ادامه داد: «همچنین بررسی نقش طب فیزیکی در ساختار بهداشت و درمان کشور و
تبیین جایگاه حیطه توانبخشی در نظام ارجاع و سیستم پزشک خانواده نیز از
جمله دیگر مباحث حائز اهمیت است که در خلال برگزاری کنگره به تفصیل مورد
بحث قرار خواهد گرفت.»

به گفته مدیرگروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
تازه‌های الکترودیاگنوز یا سیستم بررسی عصب و عضله، تحقیقات تازه در مورد
روش‌های فیزیکی و طبی جدید درمان بیماری‌های عضلانی، بکارگیری منطقی روش‌ها
و داروهای جدید نظیر پی. آر. پی و چگونگی استفاده از آن‌ها، ارتوپدی فنی،
بکارگیری مداخلات طب فیزیکی در دردهای مزمن، توانبخشی عصبی-عضلانی- اسکلتی و
قلبی- ریوی نیز از جمله محورهای موضوعی برگزاری این دوره از کنگره هستند.

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی ایران در ادامه با بیان اینکه
می‌وفاشیال (دردهای عضلانی موضعی یا منطقه‌ای) و فیبرومیالژیا (دردهای
عضلانی منتشر) که تحت عنوان سندروم‌های درد عضلانی شناخته می‌شوند نیز در
این کنگره مورد بررسی قرار می‌گیرند گفت: «شایع‌ترین علت مراجعه به مطب‌ها و
کلینیک‌های مرتبط با بیماری‌های اسکلتی-عضلانی اعم از طب فیزیکی،
روماتولوژی، ارتوپدی و جراحی اعصاب همین سندروم‌ها هستند.»

وی ادامه داد: «بهترین و موثر‌ترین روش پیشگیری و درمان دردهای عضلانی بکارگیری توصیه‌های طب فیزیکی و توانبخشی است.:»

رایگانی در تعریف دردهای می‌وفاشیال گفت: «دردهای میوفاشیال به صورت
ناحیه‌ای و در نقاط مختلف بدن ایجاد می‌شوند. این درد مزمن است و بیش از
چندماه طول می‌کشد.»

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی ایران درباره مشخصه‌های این درد
بیشتر توضیح داد و گفت: «این درد با فعالیت تشدید شده و فشار بر روی نقاط،
دردناک است. همچنین می‌تواند در نقاط مختلف بدن از قبیل عضلات سر و گردن،
صورت و فک، اندام‌ها، ستون فقرات، لگن و ناحیه تناسلی ایجاد شود.»

وی تاکید کرد: «باید درنظر داشت که دردهای عضلانی در بسیاری از موارد با
آرتروز، فتق دیسک، سیاتیک، رماتیسم و حتی درد اندام‌های داخلی اشتباه گرفته
می‌شوند. به عنوان مثال دیده شده است فرد با درد شکم و حتی درد در ناحیه
تناسلی به پزشک مراجعه کرده است اما پس از انجام بررسی‌های لازم مشخص شده
که وی گرفتار درد می‌وفاشیال بوده است.»

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانخشی ایران با بیان اینکه در اغلب موارد، تشخیص
با معاینه دقیق و گرفتن شرح حال بیمار امکان پذیر است، اظهار کرد: «دردهای
عضلانی عمدتا روش‌های تشخیصی پاراکلینیکی مشخصی ندارند و بنابراین بایستی
بیماری که از این درد‌ها شکایت دارد به پزشک متخصص مراجعه کند تا وی با
انجام معاینه و در صورت لزوم انجام مطالعات آزمایشگاهی به تشخیص صحیح
برسد.»

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: «انجام صحیح
فعالیت‌های روزمره زندگی مهم‌ترین راهکار موجود برای پیشگیری از ابتلا به
این سندروم است.»

وی با اشاره به اینکه استفاده از میز و صندلی مناسب در حین کار، همچنین نور
کافی، پوشش مناسب و عدم انجام فعالیت‌های کاری به صورت یکنواخت، پیوسته و
در وضعیت نادرست از جمله دیگر نکاتی هستند که رعایت آن‌ها در پیشگیری از
ابتلا به دردهای عضلانی موثر است عنوان کرد: «در واقع عدم رعایت موارد گفته
شده در بالا زمینه ساز بروز این سندروم دردهای عضلانی هستند.»

رایگانی افزود: «انجام نرمش و کشش‌های عضلانی قبل و بعد از فعالیت نیز
می‌تواند در جلوگیری از بروز این درد‌ها فوق‌العاده موثر واقع شود.»

رئیس انجمن علمی طب فیزیکی و توانبخشی ایران درباره درمان دردهای عضلانی
می‌وفاشیال گفت: «راهکار درمانی، عمدتا استفاده از روش‌های مبتنی بر طب
فیزیکی است و داروی خوراکی جایگاه چندانی در این خصوص ندارد. همچنین کشش
موضعی تاندون‌ها، ماساژ، تزریقات موضعی و بکارگیری دستگاه‌های فیزیکی چون
«شوک ویو» همراه با درمان‌های دستی می‌تواند به درمان کمک کند.»

شانزدهمین کنگره سراسری طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران از
امروز ۲۲ آذر به همت انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران و دانشگاه علوم
پزشکی ارتش و با همکاری گروه‌های آموزشی طب فیزیکی و توانبخشی در محل سالن
آمفی تئا‌تر دانشگاه علوم پزشکی ارتش آغاز و تا ۲۴ آذر در حال برگزاری است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top