رژیم مملو از گوشت این سرطان را در پی دارد

رژیم مملو از گوشت این سرطان را در پی دارد

رژیم مملو از گوشت و چاقی دور کمر، سبب بروز سرطان کولورکتال در افراد می‌شود.

بابایی متخصص گوارش در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به
سرطان کولورکتال اظهار داشت: هنگامی که سلول‌های خونی در داخلی روده بزرگ و
یا راست روده (رکتوم) رشد و نمو پیدا می‌کنند، سبب بروز سرطان کولورکتال
در بدن می‌شود و این نوع سرطان گوارشی در افراد اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد: این بیماری اغلب به صورت یک توده پولیپ در داخل روده شروع
می‌شود و این پولیپ‌ها در اثر رشد و نمو سلول‌های آلوده در داخل روده بزرگ
شکل می‌گیرد.

این متخصص با بیان این که سرطان کولورکتال حالت ژنتیک دارد، افزود:
احتمال بروز این بیماری بیشتر به سبک زندگی افراد بستگی دارد و در افرادی
که بالای 50 سال سن دارند و یا در زنانی که سابقه بیماری سرطان پستان و
التهاب‌های روده‌ای دارند، بیشتر در معرفی خطر چنین بیماری هستند.

وی ابراز داشت: سرطان کولورکتال علائم اولیه تشخیصی ندارد و افراد با
سابقه گوارشی را هرچند وقت یکبار باید غربالگری کرده که کمتر به این بیماری
دچار شوند.

این متخصص ادامه داد: یک نوع آزمایش جدیدی تحت عنوان کولوگارد به دنبال
سلول‌های خونی و آزمایش DNA مشکوک در نمونه مدفوع پی به وجود این بیماری
برده می‌شود، اما برای تشخیص دقیق این بیماری باز هم نیاز به تست
کولونوسکوپی برای پیگیری و درمان بیماری دارد.

بابایی تصریح کرد: اگر بیماری به مرحله حادی رسیده باشد، پزشک با جراحی
پولیپ‌های آلوده را از روده بر‌می‌دارد و اگر تومور بزرگی باشد، جراح مجبور
است که قسمتی از روده بزرگ را بردارد.

وی تأکید کرد: رژیم غذایی مملو از گوشت، چاقی و چربی زیاد دور کمر، نبود
برنامه منظم ورزشی و مصرف دخانیات، فاکتورهایی است که سبب بروز این بیماری
در افراد می‌شود.

بابایی در پایان گفت: اگر این پولیپ‌ها به دیگر اندام بدن سرایت کرده
باشد، راه درمان خیلی سخت‌ شده و روش‌های درمانی عوارض آن را فقط کاهش
می‌دهد و طول عمر بیمار را بیشتر می‌کند.



گیاهخواران به این سرطان مبتلا نمی‌شوند

با وجود آنکه نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری سرطان بالاست اما 20
سال طول می‌کشد که این سرطان نمایان شود. اقدامات اولیه مانند غربالگری و
تشخیص‌های ابتدایی می‌تواند به درمان این بیماری کمک کند.
روش‌های
درمانی سرطان کولورکتال در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده است. اکنون در
آمریکا 1 میلیون نفر وجود دارد که از بیماری سرطان رکتال نجات پیدا
کرده‌اند.
دکتر orlich و همکارانش عوامل خطر در ابتلا به این بیماری را شناسایی کرده‌اند.
مطالعات
بسیاری احتمال می‌دهند رژیم غذایی دارای گوشت قرمز فرآوری شده می‌تواند
خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش دهد، در حالیکه میوه‌ها و سبزیجات و
تمامی دانه‌ها باعث کاهش خطر ابتلا می‌شوند.
مطالعات
نشان می‌دهند افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند 22 درصد کمتر به سرطان
کورلورکتال 19 درصد کمتر به سرطان کولون و 29 درصد به سرطان راست
روده(rectal) مبتلا می‌شوند. در مقایسه با افرادی که این رژیم را رعایت
نمی‌کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top