راه تشخيص بادام هندي تازه
اين روزها اغلب آجيل فروشي ها کسب و کارشان سکه است و اقلام مختلف آجيل شب
عيد را تازه يا کهنه به مشتري عرضه مي کنند. افرادي که توان مالي پايين
دارند ملاک خريدشان قيمت ارزان آجيل است و افرادي هم که از نظر بضاعتي وضع
خوبي دارند هر چه آجيل گرانقيمت تر و خوش آب و رنگ تر باشد آن را انتخاب
کرده و جلوي مهمان مي گذارند. غافل از اين که هيچ کدام از اين دو گروه به
مهم ترين شاخصه که تازگي آجيل است توجه نمي کنند و بيچاره آن مهماناني که
با اين آجيل هاي مانده و کهنه پذيرايي مي شوند و دم بر نمي آورند.
ضمن
اين که توصيه اصلي ما به خريداران آجيل توجه به سلامت و تازگي آن است.
پيشنهاد مي کنيم در صورت ناتواني در تشخيص تازگي آجيل لطفا چشم بازار را
کور نکنيد و آجيل نخريد. در اين نوشتار قصد داريم در مورد چگونگي تشخيص
تازگي گرانقيمت ترين قلم آجيل که همان کاشو يا بادام هندي است اطلاع رساني
کنيم.
بادام هندي محصول آمريکاي جنوبي (برزيل) است که البته امروزه
هندوستان به دليل داشتن شرايط آب و هوايي خاص بزرگ ترين توليدکننده آن است.
بادام هندي به دليل وارداتي بودن وقتي وارد ايران مي شود و به دست مشتري
مي رسد اغلب تازگي خود را از دست داده و مانده و داراي طعم ناخوشايندي است و
بر اين اساس بيشتر خريداران با طعم واقعي و تازه بادام هندي آشنا نيستند و
نمي دانند اين محصول در زمان عرضه بايد داراي چه ويژگي هايي باشد.
لازم
است بدانيد مغز بادام هندي بايد کمي طعم خامي داشته و بدون مزه تلخ و تند
باشد و چون پوسته آن در تماس با پوست سبب سوزش و خارش مي شود، اين محصول
بدون پوست و خشک شده به بازار عرضه مي شود. از آنجا که مغز خام بادام هندي
قدرت حساسيت زايي بالايي دارد اغلب عرضه کنندگان براي کاهش آلرژيک بودن، آن
را بو مي دهند، اما چون بادام هندي بو داده، شور و اغلب کهنه است بهتر آن
که خام آن را در صورت داشتن طعم مطلوب خريداري و در خانه به ميزان مورد
نياز تفت دهيد.
نحوه بسته بندي بادام هندي
بادام
هندي يکي از مغزهايي است که در شرايط نامناسب و در رطوبت بالابه سرعت به
توکسين هاي خطرناک آلوده مي شود که مصرف مستمر آن مي تواند احتمال ابتلابه
سرطان کبد را افزايش دهد. به همين دليل مغز بادام هندي بايد در قوطي هاي
فلزي قلع اندود که حاوي گاز بي اثر باشد به صورت مهر و موم شده از کشور
صادرکننده به کشور مقصد ارسال شود که اغلب فروشندگان متعهد در هنگام فروش
براي اثبات تازگي و سلامت اين محصول به نوع بسته بندي و تاريخ مصرف آن
اشاره مي کنند. چروکيدگي، آفت زدگي و طعم و بوي نامطلوب همگي از نشانه هاي
فساد محصول است. بادام هندي را مي توانيد براي ماندگاري بيشتر در يخچال و
فريزر نگهداري کنيد.
مراقب احتمال بروز شوک حساسيت باشيد
لازم
است بدانيد بادام هندي در برخي افراد مستعد به محض مصرف موجب بروز شوک
حساسيتي مي شود که مي تواند منجر به تورم و انسداد مجاري تنفسي، التهاب و
کهير و قرمزي پوست يا دردهاي شکمي و اسهال و استفراغ شود که فرد بلافاصله
بايد به مراکز درماني ارجاع و از آن پس اين مغز را از ميان تنقلات آجيلي
خود حذف کند.
اطلاعاتی مهم درباره فواید خشکبار
بادام، بادام هندی و پسته
این نوع از خشکبار از کالریهای برابر
برخوردارند و فاکتورهای مثبتی در هر نوع رژیم غذایی محسوب می شوند. این نوع
از خشکبار دارای اسید چرب “امگا 3″، پروتئین و الیافی هستند که کمک می
کنند فرد احساس سیری کند.
گردو
گردو دارای اسید چرب “امگا 3” است که برای
قلب مفید است. همچنین مقدار قابل توجهی اسید لینولئیک دارد که به ضربان
منظم قلب کمک می کند. در پژوهشی که در سال 2006 انجام شده گفته شده است که
گردو به اندازه روغن زیتون در پایین آوردن التهاب و اکسیداسیون در رگها
مؤثر است.
بادام زمینی
بادام زمینی حاوی مقدار زیادی اسید فولیک
است. اسید فولیک از جمله مواد معدنی لازم برای رشد مغز است و مانع کاهش سطح
عملکرد شناختی می شود.
بادام
بادام کالری نسبتا کم و کلسیم زیادی دارد
مضاف بر این که سرشار از الیاف و ویتامین E وآنتی اکسیدان است که از
التهابهای خطرناک و سرطان ریه و کاهش سطح عملکرد شناختی ناشی از بالا رفتن
سن پیشگیری می کند.