راهنمای خرید و نصب لوستر

راهنمای خرید و نصب لوستر

در
انتخاب هر وسيله رعايت نكاتي مورد نياز است. بهتر است در مورد نوع لوستری
که می‌خواهید بخرید، جایی که می‌خواهید آن را نصب کنید و میزان نور مورد
نیاز اطلاعاتی جمع آوری کنید. در همين راستا اگر شما نيز قصد داريد لوستري
مناسب براي فضاي مورد نظرتان در خانه تهيه كنيد ابتدا پيش از هر كار موارد
زير را مورد توجه قرار دهيد:

کدام اتاق نیاز به لوستر دارد؟
از
آنجایی که هر فضایی میزان مشخصی از نور را نیاز دارد، آویختن لوسترهایی با
شاخه‌های متعدد و در نتیجه لامپ‌های زیادتر از آن مقدار مورد نیاز نه تنها
غیرضروری بلکه مازاد است بنابراین مجبور خواهید بود لامپ برخی از شاخه‌ها
را خاموش کنید که این موضوع از زیبایی لوستر شما می‌کاهد.

بهتر
است برای اتا‌ق‌های کوچک‌تر لوستر‌هایی با شاخه‌های کمتر را انتخاب کنید.
تعیین محل نصب لوستر نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا انتخاب محل
نامناسب می‌تواند نه تنها ترکیب اتاق را به هم بزند بلکه باعث شود زیبایی و
ارزش لوستر نیز به چشم نیاید.

اگر
لوستر را در اتاق پذیرایی و برای روشن کردن مبلمان استیل به کار می‌برید،
اطمینان حاصل کنید که شعاع‌های نور حاصل از آن تمام قطعات مبلمان را در
برگرفته و به یک میزان روشن کند.

خانه شما سنتی است یا مدرن؟
همان
طور که به هنگام انتخاب لوازم دکوراسیون هماهنگی آنها به لحاظ مدل و سبک
را در نظر می‌گیرید در هنگام خرید لوستر نیز این موضوع را باید مورد توجه
قرار دهید. به عنوان مثال در یک فضای کاملا مدرن، آویختن لوستری با آویزهای
کریستالی کاری نامناسب بوده و به لحاظ دکوراسیونی محیطی ناهماهنگ را سبب
می‌شود.

* وسعت فضا: از
آنجايي كه هر فضايي ميزان مشخصي از نور را نياز دارد، آويختن لوسترهاي با
شاخه‌هاي متعدد و در نتيجه لامپ‌هاي زيادتر از آن مقدار مورد نياز نه تنها
غيرضروري بلكه مازاد است بنابراين مجبور خواهيد بود لامپ برخي از شاخه‌ها
را خاموش كنيد.

آیا می‌خواهید روی میز ناهارخوری لوستر آویزان کنید؟
زمانی
که قصد دارید لوستری را بالای یک میز ناهارخوری نصب کنید، سعی کنید ارتفاع
آن را آنقدر پایین بیاورید که تمام ظروف روی میز و نیز غذاهای چیده شده
روی آن را به طور کامل روشن کند.

برای اتاق خواب لوستر می‌خواهید؟
استفاده
از نور مستقیم و آویزان از سقف مانند لوستر چون باعث خیرگی چشم و آزار آن
هنگام دراز کشیدن روی تخت می‌شود برای اتاق خواب مناسب نیست. توصیه می‌کنیم
برای این اتاق‌ها صرفا از نورهای گرم و چراغ‌‌هایی با امکان تغییر شدت نور
استفاده کنید. دیوارکوب‌ها و لامپ‌های‌ هالوژن برای این محیط ها
مناسب‌اند.

* مساحت سقف: در
يك معماري معمولي وسعت سقف و كف يك فضا يكسان است ولي از آنجايي كه اين
روزها كاربرد سقف‌هاي كاذب در حاشيه سقف اصلي بسيار رايج شده است، در واقع
مقداري از مساحت اصلي كاسته شده و در نتيجه هنگام خريد لوستر مي‌بايست همان
ميزان باقي مانده را به عنوان اندازه موجود ملاك قرار دهيد.

سقف شما کوتاه است یا بلند؟
برای
اتاق‌هایی که د‌ارای سقف کوتاه هستند‌ سعی کنید از نصب لوستر و چراغ‌های
آویزی خود‌د‌اری کنید‌ چون این گونه چراغ‌ها سقف را کوتاه‌تر نشان
می‌د‌هند‌ اما اگر تمایل به نصب لوستر دارید بهتر است از لوستر‌های سقفی
استفاده کنید.

* نورپردازي ثانويه: اغلب
فضاها علاوه بر لوستر داراي منابع نورزاي ديگري همچون آباژور، چراغ هاي
ديواركوب و در معماري امروزي هالوژن هاي واقع در سقف‌هاي كاذب يا اصلي
هستند كه آنها نيز نقش نورپردازي محيط را برعهده دارند لذا در چنين شرايطي
پيش از هرگونه اقدام جهت انتخاب لوستر و احياناً ديواركوب هاي آن بقيه
منابع نورزاي موجود و يا حتي الامكان كاربرد منابع نورزاي ديگر را در نظر
بگيريد.

لازم
به ذكر است هرچه در فضا از منابع نورزاي متعددي استفاده شود، هم زيباتر
خواهد بود و هم كاربردهاي گوناگوني را مي‌توان از آن فضا دريافت كرد به شرط
آنكه انتخابي مناسب و صحيح انجام پذيرد.

نكته : در
خانه هايي كه بر روي سقف‌هاي كاذب حاشيه و حتي بر روي سقف كاذب ميان سقف
اصلي، چراغ‌هاي هالوژن و يا مانند آن تعبيه شده است، لوستر تنها جنبه
زيبايي داشته و بيش از ميزان نوردهي به موارد ظاهري آن از جمله ابعاد، مدل،
فرم و غيره نيز توجه كنيد.

نكته : امروزه
ساخت فرم‌ها و شكل هاي هندسي در قالب سقف كاذب در ميان سقف اصلي به همراه
تعداد زيادي چراغ هاي هالوژن بر روي آنها بسيار رايج شده است. غافل از آنكه
اين قبيل سقف ها هم باعث شلوغ شدن فضا شده و هم ارتفاع ظاهري سقف اصلي را
كاهش مي دهد. حال در نظر بگيريد اگر در ميان اين سفينه هاي گچي لوستري با
ابعاد بزرگ و چندشاخه نيز آويخته شود، چه نتيجه اي حاصل خواهد شد. براي
چنين موقعيتي لوسترهاي ظريف سقفي بهترين انتخاب محسوب مي شوند.

راهنمای خرید لوستر,خرید و نصب لوستر

ارتفاع سقف يكي از تعيين كننده ترين عوامل در انتخاب لوستر است

* ارتفاع سقف: ارتفاع
سقف يكي از تعيين كننده ترين عوامل در انتخاب لوستر است. هنگامي كه سقف
محيط مورد نظر شما از حد معمول خيلي كوتاه تر باشد شما نمي توانيد از
لوسترهاي آويز به خصوص از نوع آويز كريستال دار استفاده كنيد زيرا امكان
برخورد سر افراد با آن به هنگام رفت و آمد وجود مگر آنكه محل آويختن لوستر
به گونه اي باشد كه يا در بالاي ميز پذيرايي و يا ناهارخوري قرار گيرد ولي
به طور كلي در شرايط عادي براي سقف هاي كوتاه بهترين انتخاب لوسترهاي به
اصطلاح سقفي است.

* ابعاد لوستر: علاوه
بر موضوع نورپردازي، تعداد شاخه ها و ميزان وات لامپ هاي مورد استفاده در
لوستر، حفظ تناسب ابعاد آن با فضا نيز از جمله ضروريات است بنابراين براي
فضاي كم وسعت، لوستري انتخاب نكنيد كه اگر چه كم شاخه است ولي از ابعاد
بزرگي برخوردار باشد زيرا فضايي نازيبا را ايجاد مي كند.

* نحوه نورپردازي: نورپردازي
توسط لوستر به طور كلي چه آويز و چه سقفي با توجه به طرز قرارگرفتن شاخه
ها و در نتيجه لامپ، به سه فرم اصلي سر بالا، سر پايين و خوابيده تقسيم مي
شوند. در مدل سر بالا نور به طرف بالا انتشار يافته و در نتيجه سقف هم روشن
مي شود ولي در مدل سر پايين از آنجا كه شاخه ها و در نتيجه لامپ ها، به
سمت پايين قرار دارند نور حاصل در بخش پاياني اتاق بيشتر بوده و سقف تاريك
تر خواهد بود و در مدل سوم شاخه ها به موازات سقف و به صورت خوابيده بوده و
معمولاً اين فرم در قالب لوسترهاي غيرآويز و به اصطلاح سقفي وجود دارند.
نورپردازي در اين نوع لوستر ابتدا به طرفين يعني ديوارها صورت مي گيرد.

نكته: علاوه بر مدل هاي ياد شده در فوق، حباب دار بودن و يا نبودن نيز در نور حاصل از هريك از مدل ها تاثيرگذار است.

* سبك و مدل لوستر: همچنان
كه به هنگام انتخاب لوازم دكوراسيوني هماهنگي آنها به لحاظ مدل و سبك را
در نظر مي گيريد در تهيه لوستر نيز اين مهم را مورد توجه قرار دهيد به
عنوان مثال در يك فضاي كاملاً مدرن، آويختن لوستري با آويزهاي كريستالي
كاري ناصحيح بوده و به لحاظ دكوراسيوني محيطي ناهماهنگ را سبب مي شود.

چگونه یک لوستر را نصب کنیم؟
پیش
از هر چیز لازم است یادآوری کنیم که نصب لوستر کار آسانی نبوده و باید در
این زمینه از یک کارشناس کمک بگیرید و به یاد داشته باشید که صرف نظر از
شکل و نوع و اندازه لوستر قبل از هر اقدامی ‌باید نسبت به قدرت اتصالات برق
اتاق در رابطه با تأمین روشنایی چراغ‌های متعدد لوستر اطمینان به عمل آید.

دانستن
این نکته نیز بسیار مهم است که کابل آویزان از سقف باید آن اندازه استحکام
داشته باشد که بدون اینکه بریده شود و یا از سقف جدا شود تاب تحمل وزن
لوستر را داشته باشد.

مراحل نصب کردن لوستر
کارشناسان برای نصب لوستر این مراحل را اجرا می‌کنند: دکوراسیون منزل؛ معیارهای انتخاب لوستر

    قطع جریان برق
    برداشتن پوشش دو شاخه
    بازکردن مهره‌های سیمی
    اندازه‌گیری ولتاژ سیم‌ها
    حذف تجهیزات قدیمی
    جایگزینی دو شاخه‌ قدیمی در صورت لزوم
     اتصال سیم‌های باقی
    ایمن‌سازی تجهیزات جدید در محل



چند نوع گوشت قرمز داریم و کدام بهتر است؟

گوشت قرمز

انواع گوشت به غیر از فرآورده‌های گوشتی
(سوسیس، کالباس، ناگت و…) در هرم غذایی جایگاه ویژه‌ای دارند و هیچ‌گاه
نمی‌توان این گروه را جایگزین گروه‌های غذایی دیگر کرد.

ویتامین ‌B12، روی، آهن قابل جذب و
اسیدآمینه‌های ضروری از جمله مواد مغذی هستند که در سبزیجات، میوه‌ها،
شیرینی‌ها، چربی‌ها و غلات وجود نداشته یا میزان آن به قدری اندک و غیرقابل
جذب است که اگر رژیم غذایی از نوع گیاهخواری مطلق باشد بدون شک فرد دچار
عوارض حاد یا مزمن ناشی از کمبود این مواد همچون اختلال در رشد قدی، ضعف
قوای جنسی، سقط و نارسی جنین، ناباروری، کم‌خونی و مشکلات و ناراحتی‌های
عصبی شده که معمولا این عوارض دیررس و در عین حال به سختی قابل جبران و
درمان هستند. در نتیجه مصرف متعادل و توصیه شده انواع گوشت لازم و ضروری
است.

ابتدا لازم است بدانید گوشت متشکل از
مجموعه بافت‌های عضلانی (ماهیچه‌ای) ـ اسکلتی لاشه همراه بافت‌های چربی
است. ضمن این‌که به احشای داخلی دام همچون دل، جگر، قلوه، زبان و… اعضای
گوشتی گفته می‌شود که هر دوی اینها پروتئینی بوده، اما از نظر مرغوبیت و
ارزش، گوشت قرمز لاشه دام اولویت مصرف دارد.

گوشت قرمز بر اساس نوع دام انواع مختلفی
دارد، گوشت گاو، گوسفند، گوساله، بوفالو (گاومیش)، بره، شتر و گوشت حیوانات
شکاری از این جمله‌اند. اما سوال اینجاست گوشت حیوانات اهلی در مقایسه با
یکدیگر چه خصوصیات تغذیه‌ای متمایزی دارند‌؟

گوشت گوساله بهتر است یا گوسفند؟

بسیاری از خانواده‌ها بر این باورند که
گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد و چون
بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورش‌های سنتی
می‌دهد، فقط گوشت گوسفند را می‌پسندند و هیچ نوع گوشت دیگری به مذاق‌شان
خوش نمی‌آید. درست است که گوشت گوسفند موافق‌ترین مزاج را دارد و سرعت هضم
آن بیشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد، اما باید
بدانید گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذیه‌ای با یکدیگر برابری
می‌کنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است با این تفاوت که
گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تری‌گلیسیرید خون است، اما
گوشت گوساله علاوه بر آن‌که کم‌چرب‌تر است در مقایسه با گوشت گوسفند
کلسترول پایین‌تری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتی‌های
قلبی و دیابت هستند بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذایی‌شان حذف کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد گوشت گوساله برای
بدنسازان مناسب بوده و به افزایش سطح تستسترون کمک می‌کند که البته اگر دام
در طبیعت رشد یافته و تغذیه طبیعی‌تری داشته باشد در مقایسه با گوساله‌های
پرورشی ضمن این‌که ارزش غذایی بالاتری دارد، طعمی مشابه گوشت گوسفند داشته
و به دلیل آن‌که حجم بافت پروتئینی آن نسبت به بافت چربی در مقایسه با
گوشت گوسفند بیشتر است به افزایش قدرت و حجم عضلانی بدنسازان کمک می‌کند.
البته افراط در مصرف گوشت گوساله می‌تواند سبب تجمع چربی در ناحیه شکم و
پهلو و افزایش چربی خون شود.
این را هم بدانید گوشت گاو در مقایسه با گوساله چاق‌کننده و دیرهضم‌تر است.

ارزش غذایی گوشت بره

با وجودی که گوشت بره، بافت ماهیچه‌ای
متراکم و پر حجمی ندارد، اما اغلب مردم به دلیل آن‌که رنگ صورتی مطلوبی
دارد و حداکثر مقدار گوشت و حداقل مقدار چربی را داراست آن را به گوشت
گوسفند ترجیح می‌دهند. اما گوشت بره چه ویژگی متمایزی دارد و آیا مصرف آن
توصیه می‌شود؟ گوشت بره از نظر تردی و خوشمزگی در میان دیگر گوشت حیوانات
حرف اول را می‌زند و قابلیت هضم بالایی دارد.

این گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری
بدن است و می‌تواند در ساختن بافت‌های جدید مفید باشد. گوشت بره مقدار قابل
ملاحظه‌ای فسفر همراه با کلسیم و آهن دارد و از نظر ویتامین‌های گروه B
بخصوص B12 غنی است. این گوشت به دلیل بهترین طعم و کمترین میزان چربی گزینه
مناسبی است.

گوشت گاو یا بوفالو؟

شاید تا به حال گوشت گاومیش یا همان
بوفالو را ندیده باشید. شاید هم گوشتی با طعم و رنگ و بافتی متفاوت‌تر از
گوشت گاو خورده باشید، اما متوجه نشده‌اید که گوشت چه حیوانی بوده است.
گاومیش یک حیوان مفید و سه منظوره است یعنی شیر، گوشت و نیروی خوبی دارد،
اما نسبت به گوشت گاو به علت داشتن یک‌سری خصوصیات نامطلوب مشتری‌پسندی کمی
دارد.

گوشت گاومیش خام یا نپخته رنگ قرمز بسیار
روشنی دارد و شاید تفاوت رنگش با دیگر گوشت‌ها موجب تعجب شما شود. این گوشت
وقتی پخته می‌شود بسیار تیره و کدرتر از گوشت گاو می‌شود. وقتی آن را چرخ
می‌کنیم همچون خمیری آبدار و بسیار لطیف شده، اما زمانی که می‌پزد بافت آن
سفت می‌شود و اصلا طعم خوبی ندارد مگر آن‌که به مدد برخی از ادویه‌جات طعم
آن را مخفی کنیم.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد میزان
پروتئین این گوشت با گوشت گاو برابری می‌کند، اما چربی و کالری آن ۱٫۵ تا ۲
برابر بیشتر از گوشت گاو است. میزان ویتامین‌های B و کلسیم گوشت گاومیش
درصدی کمتر ولی از نظر میزان فسفر، آهن و پتاسیم با گوشت گاو برابری می‌کند
با این تفاوت که سدیم گوشت گاومیش کمی بیشتر است. گوشت گاومیش در مقایسه
با گوشت گاو چون کیفیت و ارزش غذایی پایین‌تری دارد و خصوصیات ظاهری، بافتی
و طبخی آن نامطلوب است کمتر مورد اقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.

گوشت شتر در ترازوی تغذیه

در آموزه‌های اسلامی مصرف گوشت شتر به
دلیل ویژگی‌های متمایزی که نسبت به گوشت سایر حیوانات دارد بسیار توصیه شده
و خوشبختانه مدتی است که این گوشت طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
در آموزه‌های دینی آمده که گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد کرده و
اعصاب و قوای جنسی را تقویت می‌کند و از اختلالات در رشد جنین جلوگیری
می‌کند و مصرف آن به بانوان باردار، شیرده، دانش‌آموزان، ورزشکاران و افراد
کهنسال توصیه شده است.

این گوشت ظاهری شبیه گوشت گوساله دارد و
نظر به این‌که اغلب خانواده‌ها از سفتی و دیرپز بودن این گوشت گلایه دارند
باید بگوییم که اگر از گوشت شتر جوان استفاده کنید ضمن داشتن بافتی نرم و
لذیذ، برای چرخ و کبابی کردن هم مناسب است. این گوشت پروتئین و چربی کمتری
نسبت به گوشت گاو و گوساله دارد، اما سدیم آن زیاد و پتاسیم کمی دارد که
این قضیه به تحمل‌پذیری شتر به کمبود آب مرتبط می‌شود.

آهن و روی گوشت شتر کمتر از گوشت سایر
دام‌هاست، اما فسفر، کلسیم و ویتامین‌های B در عضلات ران این حیوان بیشتر
است. این را هم بد نیست بدانید که از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و
کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود.

مصرف گوشت تعدیل یا تعطیل؟

بسیاری از افراد بر این باورند که چون
انواع گوشت قرمز تری‌گلیسیرید و کلسترول بالایی دارد باید آن را از برنامه
غذایی‌شان حذف کنند. در صورتی که اگر مصرف گوشت متوقف شود بدن با فقر
کلسترول مواجه می‌شود، در نتیجه براساس مکانیسم طبیعی بدن، آنزیم تولید
کلسترول در کبد فعال شده و به تولید کلسترول می‌‌پردازد و در صورت کمبود
شدید این چربی در خون، احتمال دارد میزان تولید آن حتی از حد لازم نیز
بیشتر و به افزایش کلسترول خون منجر شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top