6 دلیل مهم برای خوردن کیوی
کیوی، یکی از میوه های فصل سرد سال است که در میان میوه های موجود، به
عنوان منبع غنی ویتامین ث به شمار می آید. گفته می شود با توجه به
اینکه این میوه منبع مهمی از ویتامین ث به شمار می آید، برای پیشگیری از
ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانه تان جای
دهید.
کارشناسان تغذیه تاکید می کنند که به هفت دلیل نباید از خوردن کیوی غافل شوید:
کیوی و ویتامین های آن: این میوه سرشار
از ویتامین هایCوEاست. میزان ویتامین ث موجود در دو عدد کیوی متوسط دو
برابر پرتقال است. مطالعات نشان می دهد که کیوی سیستم ایمنی بدن را تقویت
می کند و با استرس و پیری مقابله می نماید. کیوی برای بهبود زخم و جذب آهن،
سلامت استخوان ها، رگ های خونی و دندان ها بسیار مفید است. علاوه بر
ویتامین ث، کیوی حاوی ویتامینEاست که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به کاهش
کلسترول و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. هر دو ویتامین بدن را در برابر
آسیب های سلولی سرطان زا محافظت می کنند.
کیوی و افزایش سروتونین: با خوردن کیوی
میزان سروتونین؛ یکی از ناقلهای عصبیِ (نروترنسمیترها) فعال در سیستم
عصبی مرکزی و دستگاه گوارش افزایش می یابد. نقش سروتونین در لوله گوارش
این است که هضم غذا را کنترل می کند در حالی که در سیستم عصبی مرکزی نقش
کنترل خلق و خوی، خواب، اشتها، قدرت یادگیری و حافظه را بر عهده دارد.
سروتونین همچنین در ساخت استخوان ها نقش دارد.
کیوی، منبع بسیار خوب منیزیم و پتاسیم:
مطالعات نشان می دهد که دو کیوی متوسط 30 میلی گرم منیزیم دارد. این ماده
معدنی برای عملکرد عضلات بسیار مهم است و سطح انرژی را افزایش می دهد.
پتاسیم موجود در کیوی 20 درصد از موز بیشتر است و یک ماده معدنی عالی برای
کنترل فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه، پوکی استخوان و سکته مغزی به
شمار می رود.
کیوی و تنفس آسان تر: انجمن ریه آمریکا
اعلام کرده که یک فرد بالغ نزدیک به 20 هزار بار در روز تنفس می کند.
کودکانی که 5 تا 7 عدد کیوی در هفته می خورند دچار خس خس سینه کمتری می
شوند و تنگی نفس و سرفه شدید شبانه در آنها کاهش می یابد.
کیوی و کاهش خطر ابتلا به نابینایی مرتبط با سن:
کیوی حاوی لوتئین یعنی سلطان آنتی اکسیدان ها است که از کوری مرتبط با سن
جلوگیری می کند. همچنین سبب محافظت از چشم ها از انواع مختلف آسیب های ناشی
از رادیکال های آزاد می شود.
کیوی و مدیریت قند خون: کیوی بدون چربی
است. دو عدد کیوی به تنهایی حاوی فیبر بسیار بالا است و گزینه خوبی است
برای کسانی که مدیریت قند خون باید داشته باشند. کیوی میوه خوبی برای سلامت
قلب، تنظیم هضم غذا و مدیریت کلسترول است.
این مواد مغذی در غذاهای حیوانی وجود ندارد
،سیب دارای فیبر استغذاهای حیوانی و غذاهای گیاهی تفاوت
بسیاری دارد. این امر به علت ارزش تغذیه ای واقعی آنها و همچنین بسیاری از
مواد مغذی خاص در گیاهان و یا غذاهای حیوانی می باشد. برای داشتن تغذیه
مطلوب، به دنبال یک رژیم غذایی متعادل شامل هر دو باشید.
این مقاله شامل لیستی از 10 ماده ی مغذی عمومی که در غذاهای حیوانی سخت و یا غیر ممکن می باشند.
1. ویتامین C
ویتامین C تنها ویتامین ضروری است که در مقادیر مفید در غذاهای حیوانی پخته شده یافت نمی شود.
این
یک آنتی اکسیدان قوی است که برای نگهداری از بافت همبند مهم است همچنین به
عنوان یک کوفاکتور برای بسیاری آنزیم ها در بدن عمل می کند.
علاوه
بر این، کمبود ویتامین C ممکن است اسکوربوت، یک بیماری که در ابتدا با پوست
پر از لکه و خستگی مشخص می شود اسکوربوت پیشرفته می تواند سبب پوست زرد،
از دست دادن دندان ها، خونریزی و در نهایت مرگ شود.
یک رژیم غذایی
تنها از غذاهای حیوانی معمولاً حاوی به اندازه کافی ویتامین
Cنیست مردم نیاز به تامین آن از میوه، سبزیجات، غذا یا مکمل غنی شده هستند.
با
این حال، مقادیر کافی از ویتامین C را می توان از جگر خام، تخم ماهی و تخم
مرغ به دست آورد مقادیر پایین تر نیز در حال حاضر در گوشت خام و ماهی می
باشد.
از آنجا که اکثر افراد در حال حاضر به اندازه ی کافی ویتامین C از رژیم غذایی بدست می آورند لذا از مکمل ها غیر ضروری هستند.
با این وجود، مطالعات متعددی نشان می دهد که مصرف ویتامین C بالا ممکن است سبب:
محافظت در برابر زوال ذهنی وابسته به سن.
کاهش فشار خون.
بهبود سلامت عروق خونی، احتمالاً کاهش خطر انسداد سرخرگها.
برخی از این عوارض ممکن است تنها در کسانی که ویتامین C پایینی دریافت کنند اعمال شود.
مصرف
ویتامین Cهمچنین می تواند جذب آهن از یک وعده غذایی را بالا ببرد
این می تواند خطر ابتلا به کم خونی در افرادی مستعد ابتلا به فقر آهن را
کاهش دهد.
ویتامین C د