در هوای آلوده کله پاچه نخورید

در هوای آلوده کله پاچه نخورید

یک متخصص طب سنتی گفت: هنگامی که هوا آلوده است افراد از مصرف گوشت
گاو، عدس، بادنجان به ویژه میرزاقاسمی، گوشت‌های صنعتی، غذاهای خمیری چون
ماکارونی، و غذاهای چرب و سنگین مانند کله پاچه باید پرهیز کنند؛ چرا که
موجب غلظت خون می‌شود.
به گزارش تسنیم، مجید
انوشیروانی درباره تدابیر حفظ سلامتی اظهار داشت: در زمانی که هوا آلوده
است, از همهٔ خوراکی‌هایی که غلظت خون را افزایش می‌دهند مانند گوشت گاو،
عدس، بادنجان به ویژه میرزاقاسمی، گوشت‌های صنعتی، غذاهای خمیری چون
ماکارونی، و غذاهای چرب و سنگین مانند کله پاچه باید پرهیز کرد.
به
گفته وی می‌دانیم که در شرایط آلودگی هوا، تعداد گلبول‌های قرمز به طور
جبرانی افزایش می‌یابد تا با مولکول‌های اکسیژن بیشتری پیوند برقرار کند و
از این رو، تراکم سلول‌های قرمز در عروق بسیار زیاد می‌شود.
این
متخصص طب سنتی ادامه داد: در چنین حالتی، امکان بروز پدیده‌هایی مانند
لخته شدن خون و انسدادهای عروقی افزایش می‌یابد که در افراد مستعد می‌تواند
به سکته‌های قلبی و مغزی و یا لخته شدن خون در وریدهای عمقی منجر شود.
انوشیروانی
افزود: حال اگر فردی، در شرایط آلودگی هوا از غذاهایی تغذیه کند که مقتضی
تولید خون غلیظ هستند، در واقع این روند را تشدید خواهد کرد.
وی
اضافه کرد: بر پایهٔ دانش تغذیه در منابع مکتب طب ایرانی، همهٔ غذاهای خون
ساز خون یکسانی ایجاد نمی‌کنند، مثلاً خوردن سیب, انگور و انار شیرین، در
فردی که فرآیند هضم در وی به خوبی انجام می‌شود، به تولید خونی می‌انجامد
که قوام معتدل دارد.
این متخصص طب سنتی ادامه
داد: در حالی که خوردن گوشت گاو و گوساله، یا خوردن گوشت‌های صنعتی (کالباس
و سوسیس و همبرگر) یا گوشت‌های منجمد کهنه، مقتضی تولید خونی است که قوام
غلیظ‌تر دارد.
انوشیروانی خاطرنشان کرد: نکتهٔ
مهم این است که این پدیده در سالمندان می‌تواند خطرناک‌تر باشد. زیرا
فرآیند هضم در افراد سالمند، ضعیف‌تر است و کاهش حرارت بنیادی در آنان،
موجب می‌شود که هضم معدی و کبدی غذاها نسبت به جوانان ناکافی باشد که
نتیجهٔ آن تولید خونی است که قوام آن غلیظ‌تر از حد اعتدال است.


چه موقع بهترین زمان صرف ناهار است؟

مادران شاغل از زمانی که برای ناهار در نظر گرفته شده معمولاً برای تماس
گرفتن با بچه‌ها و خانواده برای انجام کارهای منزل و فرزندان استفاده
می‌کنند. اما باید بدانید این ساعت ناهار می‌تواند نقش مهمی در موفقیت شما
داشته باشد. زمانی که نباید از دست بدهید.
اگر می‌توانید در زمان ناهار
محل کارتان را ترک کنید تا کمی از شلوغی و فضای کار دور شوید و انرژی جسمی و
ذهنی‌تان را تجدید کنید. اگر پشت میز یا در اتاق خودتان غذا بخورید حتماً
کارهایی به شما ارجاع داده می‌شود یا همکاران‌تان با شما تماس می‌گیرند. به
همین دلیل بعد از زمانی که اصولاً برای استراحت شما در نظر گرفته شده، باز
هم احساس خستگی می‌کنید. دور شدن از فضای کار به شما فرصت تجدید قوا
می‌دهد.
اگر خیلی سرتان شلوغ است، کارهای سبک‌تر را در زمان ناهار انجام
دهید. کارهایی مثل چک کردن ایمیل یا بررسی قرارها و جلسه‌هایی که در هفته
دارید. کارهای سنگین‌تر مثل کنترل حساب‌ها و بحث و جدل با همکاران را در
این زمان کوتاه انجام ندهید.
اگر ساعت ناهاری که برایتان در نظر
گرفته‌اند به اندازه کافی است، بعد از خوردن غذا کمی پیاده‌روی کنید. این
کار استرس محیط کار را کاهش می‌دهد و روحیه‌تان را بهتر می‌کند.
اگر تا
به حال نتوانسته اید با همکاران‌تان رابطه خوبی برقرار کنید، از ساعت‌های
ناهار استفاده کنید. مثلاً غذایتان را با آنها تقسیم کنید، با هم قرار
بگذارید سالاد یا پیش غذای خاصی درست کنید، هنگام غذا خوردن درباره بچه‌ها و
زندگی‌تان حرف بزنید و حتی اگر می‌توانید یکدیگر را برای ناهار به
رستوران‌های اطراف محل کار دعوت کنید. این کار روابط صمیمانه و مفید شما را
با همکاران‌تان محکم‌تر می‌کند و از طرفی باعث می‌شود از تنش‌های کاری کمی
فاصله بگیرید.
غذای مناسب برای محل کارتان انتخاب کنید. فست فودها و
غذاهای پرادویه انتخاب مناسبی نیستند. سبزیجات، غذاهای خانگی و سبک و کمی
میوه، خوراکی‌هایی هستند که به مواد مغذی آنها در طول روز نیاز دارید.
اگر
نیاز دارید که در زمان ناهار با فرزند و همسرتان تماس بگیرید و کارهای
منزل و بچه‌ها را از دور مدیریت کنید، زمان خاصی برایش در نظر بگیرید.
مثلاً 10 دقیقه از زمان ناهار. اگر تمام ساعت ناهار و استراحت شما به صحبت
کردن با تلفن بگذرد نه استراحت می‌کنید و نه بهره‌ای از غذا خوردن می‌برید.
این یک ساعت برای آزاد شدن ذهن‌تان از تنش‌ها و تجدید قواست. پس برای آن
برنامه‌ریزی کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top