خواص فراوان گوشت بلدرچین
پروتئین یک ماده مهم است که باید در غذای
روزانه ما وجود داشته باشد. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری
است. پروتئین، هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی وجود دارد؛
امّا دانشمندان علم تغذیه عقیده دارند که پروتئین حیوانی بهتر از پروتئین گیاهی است.
گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین
دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله
بلدرچین شده است.
میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش تر است.
گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است.
میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر
پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش تر است. وجود عناصر معدنی
کمیاب و ویتامین های مختلف در گوشت این پرنده، باعث شده است که گوشت آن
برای درمان بعضی از بیماری ها، مانند آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و
ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین ، فسفر، مس، تیامین ، ریبوفلاوین ، ویتامین B6 ، روی ، آهن و سلنیوم است.
تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.
یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را
دارد، ولی نسبت به آن دارای ۵ برابر فسفر، ۵/۷ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین
B1(تیامین) و ۱۵ برابر ویتامین B2 (ریبوفلاوین) می باشد.
نکاتی در مورد خرید بلدرچین و نحوه نگهداری آن
گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت ۲ روز، و گوشت پخت? آن حداکثر ۳ روز قابل نگهداری است.
برای خرید گوشت بلدرچین اول از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید. گوشت
تاز? بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر
باشد. و بهتر است دراولین فرصت ممکن پس از خرید، آماد? مصرف شود. گوشت خام
بلدرچین در یخچال به مدت ۲ روز، و گوشت پخت? آن حداکثر ۳ روز قابل نگهداری
است. بدین منظور آن را در بسته ای پلاستیکی یا فویل پیچیده و در سردترین
قسمت یخچال نگه داری کنید.
اگر قصد پختن بلدرچین را تا ۲ روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید.
به این منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچیده
و یا این که در کیسه فریزر گذاشته و هوای داخل آن را کاملاً خارج کنید.
گوشت منجمد بلدرچین، در فریزر به مدت ۳ ماه قابل نگه داری است.
روش رفع انجماد گوشت منجمد بلدرچین
هیچگاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید.
بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود؛ هم چنین می
توانید با غوطه ور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید. بدین منظور پرنده
را با همان بسته بندی منجمد شده و یا با قرار دادن در بسته ای مقاوم نسبت
به آب، داخل آب سرد قرار دهید و هر ۳۰ دقیقه یکبارآب را عوض کنید. بلدرچین
ظرف مدت یک ساعت یا کمتر رفع انجماد می شود.
نکاتی در رابطه با مصرف گوشت
ین نکات به شما می آموزند که چگونه و چه قدر گوشت مصرف کنید:
1- اجازه ندهید گوشت بخش اعظم غذای شما باشد.
نگذارید گوشت غذای اصلی شما شود. از سبزیجات به مقدار زیاد و از نان، سیب زمینی، برنج، ماکارونی و حبوبات به میزان متعادل مصرف کنید و از غذاهای متنوع بهره مند شوید.
2- چقدر گوشت باید مصرف شود؟
مقدار گوشت مصرفی روزانه نباید از صد گرم بیشتر شود. این توصیه بیشتر متخصصین سرطان است. آن ها مدارک زیادی برای اثبات ادعای خود دارند. امروزه خطر کمبود دریافت پروتئین بسیار کم است، پس نگران کم خوردن گوشت نباشید.
3- کدام یک از انواع گوشت بهتر است؟
انواع کم چرب بهتر هستند. پس، از دشمنان قلب نظیر برگرها، سوسیس، کباب های چرب، گوشت سردنده، گوشت های با استخوان، گوشت گاو معمولی(چرخ کرده) پرهیز کنید و در عوض ماهی، مرغ و گوشت گاو خالص مصرف کنید.
4- چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کنید و دور بریزید.
تمام چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کنید، زیرا مصرف آن ها مُضر می باشد.
5- تنها آن چه که می خورید مهم نیست بلکه طریقه پخت آن ها مهم است.
گوشت را سرخ نکنید، در عوض آن را به صورت آب پز یا کبابی
مصرف کنید. برای یک شروع خوب دفعات پختن خورش و تاس کباب و آب گوشت را در
مقایسه با غذاهای سرخ کرده، بیشتر کنید و از گوشت سینه مرغ یا گوشت خالص و
مقدار زیادی سبزیجات، سیب زمینی پخته و لوبیا استفاده نمایید.
6- عادت گوشت خوردن و شیوه زندگی خود را تغییر دهید.
از
گوشت های خطرناک برای قلب و غذاهای چرب پرهیز کنید و به گوشت های کم چرب
روی آورید، بله این بدین معنی است که تغییراتی در برنامه زندگی خود بدهید.
به این ترتیب زندگی سالم تر و طول عمر بیشتری خواهید داشت.