خواص و مضرات سیر
خواص سیر
به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن شاید خود را مجبور به
استفاده ازآن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید اما در برخی موارد هم
باید در مصرف
سیر احتیاط کنید.
سیر حاوی چه موادی است؟
به طور خلاصه اما مفید می توان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است.
با فواید و خواص بی شمار سیر آشنا شوید
از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون
استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را
تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.
بعضی
از انواع سل ریوی را معالجه می کند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا
در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).
سیر
پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می کند به
خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه
سرفه و خروسک است.
فوایدشگفت انگیز سیر
عفونت های تنفسی را درمان می کند.
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.
روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می شود.
مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده می شود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده می گردد.
سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است .
مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می شود.
گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می شود.
سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان ها می شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می شود.
سیر برای درمان بیماری های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد می کند و در ضدعفونی کردن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگ ها خواهد داشت.
برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
با عفونت مجرای گوارشی مقابله می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری های قلبی عروقی مقابله می کند.
بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده می نمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده می گردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده می شود.
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد.
خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می کند.
با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می کند.
آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال های آزاد را که باعث پیری و بیماری می شود خنثی می کند.
با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می دهد.
خاصیت ضدالتهابی دارد.
سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتری های مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباک تر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده می شود از بین می برد.
مضرات مصرف نادرست سیر
مضرات سیر:
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود.
ظاهرا
سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد
انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند،
زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود. از این رو افرادی که جراحی می کنند،
باید 7 تا 10 روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان
خونریزی را طولانی تر می کند.
زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند .
سیر را به صورت قرص سیر،ترشی سیر،سیر سرخ شده و…استفاده می کنند.
بعضی
از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و
میخچه استفاده می نمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که سیر می تواند
قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد، اما کارایی
روغن سیر برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.
مصرف سیر در باردرای
زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما
زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.
زمانیکه سیر برروی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف می کنند ممکن می باشد.
بیماری هایی که سیر در آنها بی تاثیر است:
دیابت – بنظر نمی رسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
درمان هیلوباکتر – هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
کلسترول بالا – تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
سیر «داروئی»
سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر
نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در
غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و
نواری شکل برنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در
انتهای ساقه ظاهر می شود . سیر و پیاز رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .
نام سیر در کتاب مقدس آمده است و در مصر قدیم برای مومیائی مردگان و خوش طعم کردن غذاها بکار میرفته است . هومر شاعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می کردند .بقراط پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از دانشمندان قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است .
سه نوع سیر وجود دارد :
1-سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .
2-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به 8 سانتیمتر می رسد .
حضرت محمد «ص) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :
از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود.
ترکیبات شیمیایی:
سیر د ارای ترکیبات گوگردی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی باین گیاه می دهد .
سیر همچنین دارای موادی بنام آلیسین ، آلیساتین می باشد که میکرب های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد.
در صد گرم سیر خام مواد زیر موجود است :
|
خواص داروئی:
سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . اسانس سیر که در اثر تقطیر
سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ
قرمز نارنجی و دارای بوئی کمتراست.
- سیر بادشکن وضد عفونی کننده است .
- خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .
- سیر کرم کش است .
- سیر محرک و تقویت کننده بدن است .
- سیر داروی سرماخوردگی و زکام است .
- سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد
- سیر خون را رقیق می کند
- سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.
- خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .
- سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند.
- سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، سیاتیک و نقرس می باشد .
- سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
- آنهائی که قطره قطره ادرار می کند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
- سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد .
- سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد .
- سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .
- مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد .
- سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است .
- سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .
- برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید .
- جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .
جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید :
مقدار 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند مخلوط کرده و
آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در
روز است .
- جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند.
- پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است .
- سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .
- در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد مصرف آن بالا می رود درچند سال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف کردند .
- خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد .
- یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
- مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش
می دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است که
با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین
علت است که کلسترول
از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از
اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگاهداری آن روزی نصف سیر خام
مصرف کرد . - خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند .
- چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند .
مضرات : سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است .
آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند . کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام اضافه کنید تا مضر نباشد .
اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند .
برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی
که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده کنند.