خواص و فواید درمانی و عوارض و خطرات سیر

خواص و فواید درمانی سیر چیست؟ عوارض و خطرات آن کدام اند؟

هرچند
همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است.
زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه
دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران
این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی
هم باشد.

این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری ها استفاده می گردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف می گردد. سیر برای درمان بیماری های مختلف مربوط به قلب و خون استفاده می گردد، این بیماری ها شامل فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و سخت شدن شریان ها (تصلب شریان) استفاده می شود.Garlic-health-benefits

بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات
و سرطان ریه استفاده می نمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و
مثانه نیز استفاده می گردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده،
دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار
خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های
باکتریایی و قارچی استفاده می شود.

سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده می شود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده می گردد.

بعضی
از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و
میخچه استفاده می نمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که سیر می تواند
قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد، اما کارایی
روغن سیر برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.

خواص و فواید درمانی ثابت شده سیر

در
بخش قبل، به بررسی باورهای مختلف راجع به سیر پرداختیم در ادامه به بررسی
بیماری هایی که تاثیر سیر در آنها ثابت شده و بیماری هایی که ثابت شده سیر
در آنها تاثیری ندارد می پردازیم.

بیماری هایی که سیر عموما در آنها موثر است:

  • فشار خون بالا – بعضی تحقیقات نشان می دهند که سیر می تواند میزان فاشر خون را بین 7 تا 8 درصد کاهش دهد.
  • تصلب شریان – بنظر می رسد که سیر به کاهش تصلب شریان ها می تواند کمک نماید.
  • سرطان ها –
    خوردن سیر می تواند فوایدی در رابطه با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون،
    راست روده و معده داشته باشد. با اینحال بنظر نمی رسد که مکمل های سیر دار و
    قرص های سیر همچین اثری داشته باشند. برای این منظور مصرف هفتگی 3.5 تا 29
    گرم در هفته توصیه می شود.
  • گزش کنه – مصرف بالای سیر بنظر می رسد که گزش کنه را کاهش می دهد.
  • عفونت قارچی – ژل های تهیه شده از سیر می توانند به بهبود عفونت های قارچی کمک نمایند.

بیماری هایی که سیر عموما در آنها بی تاثیر است:

  • دیابت – بنظر نمی رسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
  • درمان هیلوباکتر – هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
  • کلسترول بالا –
    تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری
    گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
  • سرطان سینه – مصرف سیر بنظر نمی رسد خطر سرطان سینه را کاهش دهد.
  • سرطان ریه – بنظر نمی رسد که سیر تاثیری برروی سرطان سینه داشته باشد.

عوارض جانبی مصرف سیر

مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال
شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می
تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز
در افرادیکه سیر مصرف می کنند ممکن می باشد.

زمانیکه سیر برروی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.

مصرف
سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد.
سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر
می باشد.

تداخلات دارویی در مصرف سیر

مصرف
سیر با داروی ایزونیازید (Nydrazid, INH)، داروهای درمان اچ ای وی / ایدز و
داروی ساکوییناویر (Fortovase, Invirase) ممنوع می باشد. سیر می تواند
تداخلی معمولی با داروهای پیشگیری از باردرای، سیکلوسپورین، داروهایی که
توسط کبد تغییر می یابند، داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد خون و وارفارین
داشته باشد.



خواص آب پنیر برای سلامتی و بدنسازی

آب پنیر دارای پروتئین کامل و شامل همه 9 اسید آمینه های ضروری و لاکتوز کم دارد. از ترکیب ا پروتئین آب پنیر، در عضله سازی،استفاده میشود. همچنین آب پنیر هیچ عوارض جانبی ندارد و در مجله بالینی و تحقیقاتی Medicine1 دریافتند که پروتئین آب پنیر به کاهش وزن کمک میکند همچنین برای مبتلایان به ایدز مفید است

 همه
ما با شیر گاو ، گوسفند و مواد لبنی مانند خامه ، کره ، ماست و پنیر
آشنایی داریم ، اما این بار با قصد داریم تا شما را با مفاهیم جدیدتری
مانند آب ماست و آب پنیر که طی فرآیند تولید ماست و پنیر بدست می
آید آشنا کنیم. تا به حال شاید هنگام تهیه ماست و پنیر آب زرد رنگ آن را
ماده ای زائد فرض کرده دور ریخته اید ، در واقع این ماده همان سرم و یا
قسمت مایع شیر است . زمانی که شیر بریده و دلمه شود به دو بخش مایع و تکه
های جامد تبدیل می شود که اصطلاح همان آب ماست و یا پنیر است. معمولاً در
زمان تولید ماست و یا پنیر خانگی همیشه مقدار زیادی از این ماده زرد رنگ
تولید می شود و افراد غافل از اینکه بسیاری از گروه مواد آلی، معدنی و
همچنین بسیاری از ویتامین های گروه ب در این ماده وجود دارد آن دور ریخته و
با این کار از باقیمانده که در صد زیادی انواع اسید از جمله اسید لاکتیک و
برخی پروتئین ها است را استفاده می کنند. شاید به جرات بتوان گفت که این
املاح به قدری برای برخی از افراد نیازمند مانند سالمندان حیاتی است که با
مصرف آن بسیاری از مشکلات و بیماری های آنها برطرف خواهد شد و به ندرت
بتوان در طبیعت ماده ای با این خواص درمانی منحصر به فرد یافت. آب ماست یا پنیر
که در عربی به آن “ماء الجبن” گفته می شود در طب سنتی قدیم دارای جایگاه
ویژه ای داشته و به عنوان نوشیدنی شفابخش در کتب طب سنتی قدیم یاد شده است.
امروزه نیز در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه با توجه
به تحقیقات انجام شده بر روی این ماده حیاتی برای مصرف عموم انواع گوناگون
آن را به صورت قرص،مکملهای غذایی،پودر و نوشیدنی در فروشگاهها عرضه میشود
که دارای خواص درمانی بوده و گاهی به همراه آبمبوه و طعم دهنده های طبیعی
ارائه می شود که مورد استقبال عموم قرار گرفته است . امبدوارم که روزی در
کشور عزیزمان شاهد این چنین دستاوردهایی باشیم.

آب پنیر ، خواص آب پنیر ، طرز تهیه آب پنیر

فواید آب پنیربرای سلامتی و درمان بیماری ها

خواص درمانی آب پنیر

بالا برنده سرعت هضم غذا

بهترین ضد یبوست

بهترین کاهش دهنده وزن

بهترین از بین برنده سلولیت

بهترین پایین آورنده چربی خون

بهترین تنظیم کننده قند خون

بهترین تنظیم کننده فشارخون بالا

بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران

بهترین مکمل غذایی برای سالمندان

اثر آنتی اکسیدانی فوق العاده

مفید در رشد و تقویت استخوان

تقویت سیستم ایمنی بدن

کمک به دفع سنگ کلیه

کمک به دفع سنگ صفرا

درمان تورم مفاصل ، دست و با پا

مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند

آب پنیر ، طرز تهیه آب پنیر ، تقویت استخوان و مفاصل

خواص و طرز تهیه آب پنیر

طرز تهیه آب پنیر

یک
لیتر شیر طبیعی را به مدت 20 دقیقه جوشانده و پس از این اجازه دهید تا کمی
حرارت از دست داده و نسبتاً ولرم شود سپس یک استکان سرکه خرما(توجه داشته باشید که می توان برای تهیه آب پنیر از سرکه انگور و حتی از آب لیمو نیز استفاده کرد، اما برای داشتن بهترین تاثیر از سرکه خرما
استفاده کنید) را به شیر اضافه کرده و به مدت 1 الی 2 ساعت ظرف را کنار
گذاشته تا شیر بریده و دلمه شود. شیر دلمه شده را داخل کیسه پارچه ای ریخته
و آب حاصل از آن را که همان آب پنیر است را با این کار جدا کرده و در ظرفی برای مصرف نگهداری کنید.

روش مصرف آب پنیر

بالا برنده سرعت هضم غذا ، بهترین ضد یبوست ، بهترین کاهش دهنده وزن : این
ماده حیاتی با دارا بودن مقادیر بالای املاح و بسیاری از باکتری هایی که
در عمل هضم غذا شرکت کرده و باعث تحریک حرکات دودی روده می شوند و با توجه
به سرعت بالای هضم این ماده باعث دفع هرچه بهتر ، روان شدن مدفوع و ایجاد
حالت نیم اسهالی می شود که هم یبوست را از بین برده و باعث تخلیه هر چه بهتر روده ها شده که در نتیجه کاهش وزن را در پی دارد . بهتر است برای رسیدن به این مهم پس از هر وعده غذایی یک لیوان آب پنیر تهیه شده را میل نمایید.

بهترین از بین برنده سلولیت : با
توجه به اهمیت دفع چربی به هنگام مصرف این ماده حیاتی ، در صورت مصرف
طولانی این ماده غذایی باعث دفع چربی اضافی و در نتیجه کوچک تر شدن شکم و
کاهش سلولیت خواهد شد.

بهترین تنظیم کننده قند خون : طی تحقیقات انجام شده بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع دومصرف آب پنیر در این افراد باعث ترشح انسولین شده و در نتیجه به تنظیم و کاهش میزان قند خون در این افراد می شود .

بهترین تنظیم کننده فشارخون بالا :
باید توجه داشت که مصرف زیاد مواد حاوی سدیم که باعث بالا رفتن فشارخون و
کاهش مصرف این مواد نیز باعث کاهش و تنظیم فشارخون می شود. این ماده با
بالا بردن غلظت یون های کلسیم ، پتاسیم و منیزیم که در آب پنیر به صورت
طبیعی و نه مصنوعی وجود دارد باعث درمان و تنظیم فشارخون و کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا می شود.

بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران : نیاز
به آب و املاح برای افرادی که در طول روز به فعالیتهای ورزشی می پردازند
حتی از یک وعده غذا هم مهم تر است و با توجه به اهمیت غذایی و سرعت هضم و
جذب این ماده غذایی و از طرفی دارا بودن منبع بسیار مغذی از انواع پروتئین
ها، کربوهیدرات و انواع متعدد املاح ، مصرف این ماده حیاتی برای ورزشکاران
به عنوان یکی از بهترین مکملهای غذایی به هنگام ورزش عمل خواهد کرد.

بهترین مکمل غذایی برای سالمندان : تحقیقات
نشان داده که اغلب افراد سالمند دچار مشکلات گوارشی بسیاری هستند که با
مصرف مداوم و مرتب آب پنیر فرآیند گوارش و دفع آنها نه تنها اصلاح می شود
بلکه باعث درمان بسیاری از مشکلات مانند : بواسیر و هموروئید که در اثر نامنظم شدن گوارش در این افراد ایجاد می شود را در ابتدا پیشگیری و درمان می نماید.

اثر آنتی اکسیدانی فوق العاده : آب
پنیر با دارا بودن اثر آنتی اکسیدانی طبیعی که دارد باعث کاهش ترکیبات
اکسیده شده می شود و این اثر را در مدت مصرف حداقل دو هفته می توان مشاهده
نمود.

مفید در رشد و تقویت استخوان : مقادیر بالای مواد آلی و معدنی در آب پنیر باعث رشد ، تقویت استخوان ها و تحریک سلولهای بنیادین تشکیل دهنده استخوان می شود که تمام این اعمال ابتدا با جذب مواد حیاتی از طریق روده می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن :
پروتئین ها و حتی اسیدهای آمینه موجود در آب پنیر باعث تقویت و کارکرد هر
چه بهتر سیستم ایمنی بدن می شود که کمک به فعالیت سلول های لنفوسیت t که
نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن دارند و در نتیجه کاهش تحلیل بافت های بدن در
طی بیماری و افزایش سطح سلامتی و تسریع بهبودی بدن بعد از بیماری خواهد شد.

مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند :
با توجه به اینکه آب پنیر مقدار کمی چربی و پروتئین دارد ولی دارای مقادیر
زیادی مواد معدنی خصوصا کلسیم می باشد و ویتامین های محلول در آب آن مثل
ویتامین 2B و 6B نیز بیشتر است، بنابراین به افرادی که باید چربی و پروتئین
کمی مصرف کند و در مقابل به مواد معدنی و ویتامین نیاز دارد، توصیه می شود
آب پنیر بیشتری مصرف کنند ، برای مصرف بهتر است قبل از صبحانه 1 فنجان و
قبل از شام نیز یک فنجان میل شود.

کمک به دفع سنگ کلیه : یکی از دلایل مهم ابتلا به سنگ کلیه
عدم نوشیدن آب کافی است ، نوشیدن روزانه 2 تا 3 لیوان آب پنیر و یا آب
ماست با دارا بودن مقدار کمی پروتئین و کلسیم باری را به کلیه ها تحمیل
نکرده و در عین حال باعث بیشتر شدن ادرار و دفع بهتر مواد زائد مانند :
اگزالات و اسید اوریک که از مواد تشکیل دهنده بسیاری از سنگ های کلیه هستند
می شود .

کمک به دفع سنگ صفرا : همانطور که در بالا نیز گفته شد این ماده با دارا بودن حالت اسیدی و حالت ضد یبوست باعث درمان و از بین رفتن سنگ های صفرا که در مراحل ابتدایی تشکیل هستند می شود.

درمان تورم مفاصل ، دست و با پا : این
ماده با دارا بودن حالت دفع بلغم و پاکسازی بدن از اخلاط مضر که گاهاً
باعث تورم مفاصل در افراد بلغمی مزاج می شود باعث کاهش تورم در مفاصل و
درمان در طولانی مدت خواهد شد.

نکات مهم

آب تهیه شده به هنگام فرآیند تولید ماست نیز خواص ذکر شده را داراست که می توان با استفاده از پارچه آن را از ماست جدا و مصرف کرد.

می توان مقدار شیر را به میزان بیشتر در نظر گرفته و مقدار بیشتری آب پنیر را برای مصرف حداکثر یک هفته تهیه نمود.

برای نگهداری آب پنیر از ظروف فلزی استفاده نکنید.

افرادی که دچار مشکلات روده ای مانند ” کولیت روده(سندروم روده تحریک پذیر ibs)” هستند نباید از آب پنیر استفاده کنند.

آب پنیر حاوی لاکتوز است ، بنابراین افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید از مصرف آن خودداری کنند .

هر چند مصرف این ماده حیاتی برای بدن لازم است باید مصرف را به ازای هر دو هقته یک هفته قطع کرد تا باعث تنبلی روده نشوید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top