خواص بامیه
بامیه
با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین های C ,A و گروه B و عناصری از
قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج خواص فراوانی
بر سلامت انسان دارد.
ارزش غذایی کالری=129 آب=90٫17 گرم پروتئین=2٫00 گرم چربی = 0٫10 گرم کربوهیدرات=7٫03 گرم فیبر=3٫2 گرم قند=1٫20 گرم ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته: 25کالری دارد؛ پس کم کالری است. 2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است. 460 واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است. 130 میلی گرم ویتامینC دارد. 50 میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است. 256میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.
فواید مواد موجود در بامیه
اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:1) فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند؛ بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. 2) موسیلاژ(یک نوع فیبر) موجود در بامیه به کلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا کاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد. 3) بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده شروع می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیکولیت* را بشدت کاهش می دهد. معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف
سبوس گندم توصیه می شود که امکان دارد دیواره روده را حساس کند. ولی
موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم کرده و خروج مدفوع را آسان می سازد. 4)
اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را
مسدود می کند. ویتامینC نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. در مجموع
به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری
از بیماری های قلبی نیز می شود. 5)
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید
یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف
می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. دیورتیکولیت :
التهاب دیورتیکول ها( کیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ)
است که در اثر تجمع باکتری ها و سایر محرک های داخل دیورتیکول ها ایجاد می
شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می شود. بامیه گیاهی است گل دار از خانواده پنیرکیان که زادگاهش آسیا یا آفریقاست. مصری ها در قرن 12 یا 13 میلادی این گیاه را می کاشته ان مفید برای دیابتی هافیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. موسیلاژ یک نوع فیبر موجود در بامیه است که از طریق متصل شدن با نمک های صفراوی و اسیدهای چرب، موجب کاهش کلسترول و پروفایل لیپیدی خون می شود و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه می شود. اثر بامیه در کاهش کلسترول
خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است، زیرا مانند داروهای کاهنده
کلسترول اثرات جانبی ندارد.اسیدفولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود. افزایش
این ماده از طریق انسداد رگ های خونی، یکی از عوامل خطرساز ابتلا به
بیماری های قلبی- عروقی است. همچنین می تواند در خون سازی موثر
باشد.ویتامین C نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم است که کمبود آن می تواند
باعث اختلال در جذب اسیدفولیک شود.در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی
و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی می شود.
تاثیر بینظیر بامیه بر پیشگیری و درمان بیماری ها
دفع سموماین سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند. پیشگیری از یبوستیکی از عوارض رژیم های کاهش وزن ابتلا به یبوست است که مصرف بامیه هم مانع یبوست می شود و هم به روند کاهش وزن
کمک می کند.بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده آغاز می
شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و
ابتلا به بیماری هایی از قبیل: بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش می دهد. مفید برای فشار خون بالامصرف
بامیه به جهت داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا می
تواند اثر کمک کننده داشته باشد. همچنین می تواند برای پیشگیری از فشارخون
بالای دوره بارداری (پره اکلامپسی و اکلامپسی) و گرفتگی عضلات طی دوران بارداری مفید باشد. نکته مهمبرای
حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید،
یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ
کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. پوکی استخوانکلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان
موثر باشد.فیبر موجود در بامیه بر باکتری های مفید روده موثر است.استفاده
از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه
توصیه نمی شود.
مهم ترین فواید مصرف بامیه
بیست مورد از فواید مهم بامیهاز
خوردن بامیه، ممکن است همه افراد یا حداقل بسیاری از جوانان استقبال
نکنند، اما آن دسته که در میان سبد علایق خود چنین ماده غذایی مؤثری را
میگذارند، علاوه بر زیبایی پوست، بسیاری از امراض را نیز درمان کرده یا از ابتلا به آنها پیشگیری میکنند. در ادامه اطلاعات دیگری از بامیه را بخوانید.1. طبع بامیه سرد و تر است.2. جوشاندهی میوهی نارس بامیه مقوی و نرم کننده است.3. مدر است برای کسانی که سوزاک هستند یا هنگام ادرار احساس درد می کنند بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل کنند.4. ضماد التیام دهندهی زخم است.5. برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود (30 گرم در یک لیتر آب هر شش ساعت یک لیوان میل شود.)6. یکی از مضرات بامیه زیاد کننده عرق است.7. لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است.8. خوردن بامیه خونریزی سینه را برطرف می کند.9. جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع می کند.10. جوشانده گل بامیه ضدسودا می باشد. 30 گرم در 500 سیسی آب، سه بار در روز هربار یک استکان میل شود.11. دمکرده تخم بامیه ضدتشنج است. 30 گرم در 500 سیسی آب.12. بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.13. مصرف بامیه به پوست لطافت می بخشد.14. کسانی که دچار کمخونی هستند حتماً بامیه استفاده کنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون می باشد.15. در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گوا تر مفید است.16. بامیه تقویت کنندهی بینایی می باشد17. بهخاطر وجود ویتامین B1 در بامیه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریک داروی خوبی به شمار می رود.18. کسانی که دارای چربی خون می باشند بامیه را بهعنوان غذای خود بگنجانند.19. بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می کند.20. بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی کننده کرم معده و کرمک را از بین می برد.21. برای درمان تبهای کهنه ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید.22. بامیه بهخاطر وجود منگنز و کبالت تنظیم کننده ترشح غدد داخلی می باشد.
مصرف نخودفرنگی و 4 فایده مهم آن
نخودفرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقهتان تغییری ایجاد کنید .
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع
میکنند به جدا کردن نخودفرنگیهای موجود در غذاها. اما در این مقالهی
کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو
کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک میکند.
نخودفرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و
کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخودفرنگی 134 کالری وجود
دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند
یک مادهی غذایی فوقالعاده محسوب میشود. اگر رژیم لاغری گرفتهاید در
سوپتان نخودفرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم
پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند.
نخود فرنگی از یبوست پیشگیری میکند.
نخودفرنگی سرشار از فیبرهای غیر حلالی است که از یبوست پیشگیری میکنند.
نخودفرنگی میزان کلسترول خون را کاهش میدهد.
نخودفرنگی منبع خوب پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که میزان کلسترول
خون را کاهش میدهد. اگر از کلسترول بالا رنج میبرید حتماً نخودفرنگی را
در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
نخودفرنگی از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند.
یک فنجان نخودفرنگی حاوی نصف ویتامین K مورد نیاز روزانهی ما است. این
مادهی مغذی برای پیشگیری از تخریب بافتهای استخوانی، تصلب شرایین،
بیماریهای قلبی و حتی سرطان لازم و ضروری است.
نخودفرنگی منبع فوقالعادهی ویتامین C و همچنین آنتیاکسیدانهای لوتئین
و زآگزانتین محسوب میشود که از بیماری آب مروارید و بیماریهای چشمی دیگر
پیشگیری میکنند.