خواص سرکه سیب برای بیماران دیابتی
موفقترین نتایجی که از کاربرد سرکه سیب تا به امروز به دست آمده،
برای بیماران مبتلا به دیابت بوده است. دیابت نوع 2 معمولا با قند خون بالا
شناخته میشود و البته مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین هم
اهمیت زیادی در این بیماری دارد. با اینحال، قند خون بالا میتواند برای
کسانی که مبتلا به دیابت هم نیستند، مشکل ایجاد کند. قند خون بالا به نظر
متخصصان، یکی از دلایل عمده پیری و بیماریهای مزمن مختلف است. بنابراین
پایدار نگه داشتن سطح قند خون در بدن، برای همه انسانها ضروری به حساب
میآید.
موثرترین و سالمترین راه
برای حفظ ثبات قند خون این است که از کربوهیدراتهای تصفیهشده و قندها
پرهیز کنید، اما سرکه سیب هم میتواند تاثیر قدرتمند و فوقالعادهای داشته
باشد. بررسیهای محققان نشان میدهد که سرکه سیب، مزیتهای زیادی برای
عملکرد درست انسولین و سطح قند خون دارد. در ادامه به مهمترین نتایج این
مطالعات اشاره میکنیم.
سرکه سیب،
حساسیت به انسولین را در وعدههای غذایی پُرکربوهیدرات، بین 19 تا 34 درصد
بهبود میبخشد و بهطرز چشمگیری سطح قند خون و واکنش به انسولین را کمتر
میکند.
این سرکه در مواقعی که50
گرم نان سفید میخورید، قند خون را 34 درصد کاهش میدهد.خوردن 2 قاشق
غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب، میتواند قند خون ناشتا را تا 4 درصد کمتر
کند.با توجه به همین نتایج است که محققان میگویند سرکه سیب
برای افراد مبتلا به دیابت یا پیشدیابت مفید است. البته اگر از داروهای
کاهنده قند خون استفاده میکنید، باید درباره مصرف سرکه سیب با پزشک مشورت
کنید.
از مضرات روغن حیوانی چه میدانید؟
روغنهای حیوانی موجب گرفتگی رگها میشوند
این
کارشناس تغذیه تصریح کرد: روغنهای حیوانی به دلیل اشباع بودن باعث گرفتگی
عروق و به مرور زمان موجب بسته شدن رگها و سکته قلبی میشوند.
شهرستانیفر
خاطرنشان کرد: در گذشته به علت فعالیت زیاد بدنی اگر از روغن حیوانی
استفاده میکردند مشکل خاصی پیش نمیآمد زیرا با سوخت و ساز کافی بدن جلوی
انسداد رگها و گرفتگی عروق گرفته میشد ولی در حال حاضر بیشتر افراد
کارشان را پشت میز انجام میدهند و فعالیت آنچنانی ندارند، بنابراین نباید
از روغن حیوانی استفاده کرد.
وی استرس را یکی از
علل اصلی بیماریها دانست و گفت: در زندگی امروز انواع استرسها موجب شده
مواد آنتی اکسیدان در بدن تولید شود که این خود سرطانزا است بنابراین
توصیه میشود حتما از روغنهای گیاهی استفاده شود.
زلیخا
رمضانی یک کارشناس تغذیه دیگر در این باره گفت: در ساختار اسیدهای چرب،
اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع داریم و اشباع آنهایی هستند که تمام پیوندشان
از نوع یگانه است و هیچ دوگانگی در پیوندشان وجود ندارد و به همین دلیل در
دمای اتاق به شکل جامد هستند و وقتی وارد بدن میشوند در رگها به مرور
زمان رسوب میکنند و همانند یک لوله آب که به مرور جرم میگیرد و مسدود
میشود، این رگها هم میگیرند و مسدود میگردند و باعث سکته میشوند.
رمضانی
افزود: وقتی توصیه به استفاده از روغنهای گیاهی میکنیم منظور روغنهای
دارای امگا 3، امگا 6 و امگا 9 همانند روغنهای ذرت، کلزا، کنجد و
آفتابگردان و سویا هستند که برای پخت و پز و سرخ کردنی باید استفاده شود.
وی
تصریح کرد: توصیه ما این است که از این روغنها نیز باید به تنوع استفاده
کرد و به صورت ماهانه از روغنهای مختلف استفاد شود زیرا هر کدام از این
روغنها اسیدهای چرب ضروری بدن را دارند.
رمضانی
با تاکید بر روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود، اظهار
کرد: باید حواسمان باشد که برای سرخ کردن باید حتما از روغن سرخ کردنی که
معمولا نیمه جامد است و توانایی سرخ کردن دارد استفاده کرد و برای پخت و پز
از روغنهای معمولی که معمولا گیاهی است، استفاده کرد.
وی
عنوان کرد: هر روغن دو تا سه بار در روز بیشتر نباید استفاده شود و نباید
آن را برای روز بعد گذاشت زیرا برای بدن بسیار مضر است خصوصا اینکه نباید
در فرایند سرخ کردن تغییر شکل و رنگ یابد.
این
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: روغن زیتون روغن بسیار خوبی است که به دلیل
داشتن اسیدهای چرب برای بدن بسیار مفید است، ولی نباید به صورت سرخ کردنی
استفاده شود بلکه باید تنها برای سالادها و پخت و پز ساده که نیاز به حرارت
زیادی ندارد بکار رود.
رمضانی یادآور شد:
روغنهای جامد که به نام روغن نباتی معروف هستند به دلیل اضافه کردن
هیدروژن در دسته روغنهای اشباع شده قرار دارند و بنام اسیدهای چرب معروف و
برای بدن مضر هستند و در استفاده از این روغنها با توجه به برچسب آن از
اسید چرب زیر دو درصد استفاده شود.