خاصیت طالبی از کاهش استرس تا پیشگیری از سرطان

5 خاصیت طالبی از کاهش استرس تا پیشگیری از سرطان

 اگر این روزها سری به بازار میوه و تره بار زده باشید می بینید که دیگر
میوه ها از فقط سیب و مرکبات به میوه های رنگارنگ و ریز و درشت تغییر کرده
است و تنوع در آن ها به شدت به چشم می خورد. فصل بهار و تابستان میوه ها
بسیار خوش رنگ و خوش مزه هستند و رنگین کمان زیبایی را به وجود می آورند.
یکی از میوه های پرخاصیت و خوشمزه ی این روزها طالبی است. در این مطلب
مروری داریم بر خواص آن. با ما همراه باشید.

طالبی یکی از انواع
ملون هاست که در خانواده ی خیارها جای دارد. رنگ طالبی از زرد نارنجی تا
رنگ ماهی قزل آلا متغیر است. طالبی از محبوب ترین انواع ملون هاست که دارای
کالری کمی است و عطر شیرین و جذابی دارد. در اینجا 5 خاصیت طالبی را
برایتان آورده ایم تا وقتی می خواهید آن را میل کنید با لذت بیشتری از آن
بهره ببرید:

1- منبع عالی ویتامین A و بتاکاروتن

اگر به
دنبال یک منبع خوب ویتامین آ می گردید می توانید روی طالبی حساب ویژه ای
باز کنید. در حقیقت طالبی حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است و بدن می تواند
بتاکاروتن را به ویتامین آ تبدیل کند. هر دوی این مواد مغذی برای حفظ سلامت
چشم ها و بینایی ضروری هستند.
طالبی یک میوه ی ایده آل برای زمان هایی
است که شما احساس افسردگی و استرس می کنید. طالبی منبع غنی پتاسیم است که
به نرمال شدن تپش قلب و همچنین به فراهم کردن اکسیژن برای مغز کمک می کند؛
در نتیجه شما با خوردن طالبی احساس آرامش و تمرکز بیشتری خواهید کرد

در
یک مطالعه که شامل بیش از 50000 نفر از زنانی بود که دامنه سنی آن ها بین
45 تا 67 سال بود، مشخص شد کسانی که مقادیر بالایی از ویتامین A را به صورت
روزانه دریافت می کردند، خطر آب مروارید به میزان 40 درصد در آن ها کاهش
یافت و همچنین آن زنانی که به طور مرتب و منظم طالبی می خوردند کمتر در
معرض خطر جراحی کاتاراکت بودند. در مقابل زنانی که نمک، کره و چربی های
ناسالمی در برنامه ی غذاییشان داشتند، بیشتر در معرض خطر جراحی آب مروارید
بودند. این تحقیق همچنین ارتباط احتمالی بین دریافت بتاکاروتن و پیشگیری از
سرطان را نیز نشان داد.

2- منبع عالی ویتامین C

طالبی
گذشته از این که یک منبع خوب ویتامین آ محسوب می شود یک منبع فوق العاده ی
ویتامین ث نیز می باشد. ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است که در قسمت محلول در
آب بدن فعالیت می کند. همان طور که می دانید، آنتی اکسیدان ها با رادیکال
های آزاد بدن مبارزه می کنند. رادیکال های آزاد به سلول های بدن آسیب می
رسانند و موجب بیماری های مختلف و پیری می شوند. ویتامین ث همچنین موجب
تقویت سیستم ایمنی بدن با تحریک سلول های سفید خون می شود. گلبول های سفید
خون شما مسئول کشتن ویروس ها، باکتری ها و دیگر عناصر خارجی هستند که وقتی
وارد می شوند، شما را بیمار می کنند.

3- تقویت سلامت ریه ها

یک
مطالعه اخیرا نشان داده است که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین آ مانند
طالبی برای سیگاری ها نیز مفید است. اگر شما سیگاری هستید و یا این که در
کنار افرادی زندگی می کنید که دائم سیگار می کشند و به اصطلاح در معرض دود
دست دوم سیگار هستید، شاید لازم باشد طالبی را در برنامه ی روزانه ی رژیم
غذایی تان وارد نمایید. بنابر گزارش ها یکی از عوامل سرطان زای موجود در
دود سیگار موجب کمبود ویتامین آ در بدن می شود. در عوض هنگامی که شما شروع
به وارد کردن ویتامین آ به رژیم غذایی تان می کنید، خطر پیشرفت بیماری های
ریوی مانند آمفیزم کاهش می یابد.

4- پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

طالبی
همچنین غنی از ترکیبی به نام آدنوزین است. آدنوزین به طور معمول به
بیماران قلبی به عنوان ماده ی رقیق کننده ی خون تجویز می شود. هنگامی که
خون شما رقیق باشد، می توانید از لخته شدن خون در دستگاه قلبی عروقی
پیشگیری کنید. از طرفی فولات موجود در طالبی و دیگر ملون ها نیز به پیشگیری
از حملات قلبی کمک می کند.

5- کاهش استرس

طالبی یک میوه
ی ایده آل برای زمان هایی است که شما احساس افسردگی و استرس می کنید.
طالبی منبع غنی پتاسیم است که به نرمال شدن تپش قلب و همچنین به فراهم کردن
اکسیژن برای مغز کمک می کند؛ در نتیجه شما با خوردن طالبی احساس آرامش و
تمرکز بیشتری خواهید کرد.


8 علامتی که نشان می دهد قند زیادی مصرف می کنید

تا حالا دقت کرده اید که با یک فنجان چای چند حبه
قند می خورید؟ به نظر خودتان عاشق قند و شیرینیجات هستید؟ روزانه چه میزان
مواد قندی مصرف می کنید؟
زیاده روی در مصرف قند مانند هر نوع افراطی
دردسرها و علائمی دارد. اگر شما هم با این 8 علامتی که اشاره می کنیم مواجه
هستید یعنی زمان آن رسیده است که مصرف قند را کاهش دهید. لطفا با ما همراه
باشید.

آیا مصرف قندتان بیش از اندازه است؟

اخیرا
سازمان بهداشت جهانی در خصوص کاهش مصرف قند روزانه تاکید و لازم دانسته است
که 10 درصد از قند مصرفی روزانه یعنی معادل حدود 6 قاشق چایخوری شکر
در روز کاهش داده شود. برخی از مردم جهان مانند آمریکایی ها به طور متوسط 4
برابر بیشتر از میزان توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (حدود 22 قاشق
چایخوری در روز) است. زیاده روی در مصرف قند علائمی دارد. اگر بدنتان
پتانسیل ابتلا به دیابت را داشته باشد این افراط شما را در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار
می دهد. یادتان باشد که منظور از زیاده روی در مصرف قند صرفا به خود حبه
های قند محدود نمی شود. لازم است حواستان به تمام ترکیبات مواد غذایی که
مصرف می کنید باشد و تا حد امکان مصرف محصولات غذایی صنعتی و تصفیه شده را
کاهش دهید. بهتر است مواد غذایی تازه و پروتئین های کم چرب را در الویت
قرار دهید. در ادامه به علائم نشان دهنده زیاده روی در مصرف قند اشاره می
کنیم.

زیاد جوش می زنید

خانم هایی که
قند خونشان بعد از مصرف مواد غذایی شیرین و تصفیه شده بالاتر بوده است
بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. برای پیشگیری از این مشکل بهتر
است غلات کامل، میوه ها و سبزیجات در اولویت برنامه غذایی قرار گیرند

مصرف
زیاد قند می تواند باعث بروز مشکلاتی در پوست شده و آکنه ها را تشدید کند.
نتایج پژوهشی که در Journal of Academy of Nutrition and Dietetics  به
چاپ رسیده است  نشان می دهد بین داشتن رژیم غذایی سرشار از قند و بیشتر شدن
مشکل آکنه
ارتباط وجود دارد. داوطلبان شرکت کننده در این پژوهش که آکنه متوسط یا
شدیدی داشتند با مصرف میزان زیادی قند در مقایسه با افرادی که آکنه کمی
داشته یا فاقد این مشکل پوستی بودند بیشتر جوش زدند. بنابراین اگر می بینید
وضعیت آکنه هایتان بدتر شده است شاید به علت این باشد که زیاد قند مصرف می
کنید.

ناگهان انرژی تان ته می کشد

اگر وعده ناهار یا شامتان سرشار از قند و فاقد پروتئین، فیبرها و چربی کافی باشد احساس سیری خواهید داشت اما بعد از مدت کوتاهی دچار افت انرژی خواهید شد. احتمال اینکه با سردرد
یا میل شدید به خواب نیز مواجه شوید زیاد است. داشتن یک رژیم سرشار از
مواد مغذی و متعادل، مانع از افت ناگهانی قند خون شده و شما را از خستگی ناگهانی خلاص می کند.

دندانپزشکتان خبرهای بدی برایتان دارد

پوسیدگی دندان ها
یکی از نشانه های مصرف زیاد قند است. زمانی که باکتری های دهان کربوهیدرات
ها را مصرف می کنند اسیدی تولید می کنند که با بزاق ترکیب شده و پلاک
دندانی ایجاد می کند. اگر به میزان کافی و درست دندان ها را مسواک نزنید
این پلاک ها تجمع کرده و شروع به فرسایش مینای دندان می
کنند. بنابراین پوسیدگی دندان شکل می گیرد. توصیه می کنیم نیم تا یک ساعت
بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید، مصرف قند را کاهش دهید و مواد غذایی مفید برای دندان را بیشتر مصرف کنید.

شیرینی جات

فشارخونتان بالاست

زمانی
که فشارخون 80/120 یا کمتر باشد نرمال است. نتایج پژوهشی که درJournal of
the American Society of Nephrology به چاپ رسیده است نشان می دهد داشتن یک
رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات ها می تواند فشار خون را از این میزان
نرمال فراتر ببرد. در پژوهش دیگری که در Journal BMJ Open Heart به چاپ
رسیده محققان مشاهده کرده اند برای کنترل فشار خون
کاهش مصرف قند از کاهش مصرف سدیم اهمیت بیشتری دارد. افرادی که رژیمی
سرشار از کربوهیدرات ها و گلوکز – فروکتوز دارند بیشتر در معرض ابتلا به
بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.

کلسترول خونتان بالا رفته است

افزایش
چربی خون می تواند نشان دهنده این باشد که شما در مصرف قند زیاده روی می
کنید. نتایج پژوهشی که در Journal of the American Medical Association به
چاپ رسیده است نشان می دهد افراط در مصرف قند باعث کاهش میزان کلسترول خوب
و افزایش کلسترول بد خون می شود. البته هنوز مکانیسم تاثیر قند روی افزایش
کلسترول خون مشخص نشده است و محققان معتقد هستند که گلوکز- فروکتوز بدن را
در شرایطی قرار می دهند تا تری گلیسیرید و کلسترول بد
تولید کند. در نتیجه چربی بد خون افزایش پیدا می کند. اگر متوجه شده اید
که چربی خونتان بالا رفته است حتما با پزشک مشورت کنید و برنامه غذایی تان
را اصلاح کنید تا کلسترولتان کنترل شود.

بعد از یک جلسه ورزش، نای حرکت ندارید

اگر
وعده ناهار یا شامتان سرشار از قند و فاقد پروتئین، فیبرها و چربی کافی
باشد احساس سیری خواهید داشت اما بعد از مدت کوتاهی دچار افت انرژی خواهید
شد. احتمال اینکه با سردرد یا میل شدید به خواب نیز مواجه شوید زیاد است

برای داشتن عملکرد خوب بدن در حین ورزش
لازم است که به خوبی تغذیه کنید. اگر متوجه شده اید که ورزش کردن برایتان
بیش از پیش سخت شده است احتمالا رژیم غذایی تان حاوی فروکتوز بالایی است.
اگر قبل از شروع ورزش های سنگین میزان قند خونتان را بالا ببرید احتمال این
که مدت زمانی بعد دچار خستگی شدید شوید زیاد است. تاثیر مصرف زیاد قندهای
ساده افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن است که روی قدرت فیزیکی و توان ورزشی تان تاثیر مطلوبی نخواهد داشت.

لباس هایتان کم کم تنگ می شوند

همیشه
تقصیر را به گردن لباس ها می اندازیم: این شلوار تنگ شده است! لباس ها
تغییر نمی کنند. این ما هستیم که چاق یا لاغر می شویم. اگر جزو مشتری های
دائم نوشابه های گازدار
هستید بعید نیست که شلوارها به یکباره تنگ شوند. نتایج پژوهشی که در
American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می دهد
نوشیدنی های شیرین و گازدار به دو دلیل عمده باعث چاقی و افزایش وزن
می شوند: میزان قند بالای موجود در این نوشیدنی ها و عدم قدرت سیرکنندگی
آن ها. این نوشیدنی های شیرین صرفا کالری به بدن می رسانند و هیچ ارزش
غذایی ندارند. توصیه می کنیم به جای این نوشیدنی های شیرین آب، شیر، قهوه،
چای و انواع دمنوش ها را میل کنید.

احساس افسردگی می کنید

نتایج پژوهش های متعدد حاکی از ارتباط بین مصرف قند و خطر بروز افسردگی است.
محققان آمریکایی روی 70 هزار زن بررسی کرده و مشاهده کردند خانم هایی که
قند خونشان بعد از مصرف مواد غذایی شیرین و تصفیه شده بالاتر بوده است
بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. برای پیشگیری از این مشکل بهتر
است غلات کامل، میوه ها و سبزیجات در اولویت برنامه غذایی قرار گیرند.
برخی مواد مغذی مانند امگا 3 که در ماهی های چرب وجود دارند نیز برای مقابله با افسردگی موثر هستند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top