توتفرنگی عامل این انگل خطرناک
از شایعترین انگلهایی که همه افراد و بخصوص کودکان را درگیر میکند، میتوان به ژیاردیا، اکسیور، کرم آسکاریس و آمیب اشاره کرد.
دکتر پدرام عطایی، متخصص گوارش کودکان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان
باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از شایعترین عفونتهای انگلی در کودکان عفونت
ناشی از ژیاردیا است که میتواند بدون علامت باشد و یا علائم بالینی مانند
دلدرد، نفخ شکم، مدفوع چرب، اسهال حاد و یا مزمن و اختلال وزن ایجاد کند
این انگل از طریق مصرف آب آلوده و یا تماس با فرد آلوده منتقل میشود.
وی در ادامه افزود: از دیگر انگلهای شایع که بخصوص در فصول گرم بروز
میکند آلوده شدن به انگل آمیب است و معمولاً در اثر خوردن آب آلوده و یا
میوههایی که توسط فاضلاب آبیاری شده و خوب شسته نشدهاند بخصوص توتفرنگی و
سبزیجات ایجاد میشود، از علائم مشخصهٔ آلودگی به این انگل اسهال خونی، تب
و دلپیچه است و اگر کسی به اسهال خونی مبتلا شد حتماً باید از نظر آلودگی
به انگل آمیب هم بررسی شود تا درمان مناسب به سرعت انجام شود تا فرد به
آبسهٔ کبدی مبتلا نشود.
دکتر عطایی، با اشاره به اینکه خوشبختانه با بهبود وضعیت بهداشتی ابتلا
به انگل اسکاریس کم شده است، تصریح کرد: انگل آسکاریس ممکن است وارد مجرای
صفرایی شده و انسداد ایجاد کند و یا وارد آپاندیس شده و ایجاد آپاندیست کند
و حتی ممکن است وارد ریه شده و یا انسداد روده ایجاد کند.
دکتر عطایی، با بیان اینکه تمام بیماریهای انگلی با آزمایش مدفوع که
ممکن است تا سه بار تکرار شود قابل تشخیصند، توصیه کرد: برای پیشگیری از
عفونتهای انگلی نظافت و شستشوی مرتب دستها الزامی است، همچنین فرد باید
از آب آشامیدنی خود مطمئن باشد در غیر این صورت باید از آب معدنی و یا آب
جوشیده سرد شده استفاده کند، شستشوی میوه و سبزی علاوه بر آب با محلولهای
ضدعفونی کننده هم از نکات مهم جلوگیری از عفونت انگلی است.
5 غذایی که موجب “افزایش هوش” میشود
اولین ماده غذایی ماهی سالمون و آزاد است که منبع غنی پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که “سیستم عصبی” را تقویت میکنند.
وی
اظهار داشت: همچنین سیب زمینی و تخم مرغ که سرشار از آنتی اکسیدان،
ویتامینA و گروه ویتامین B هستند موجب فعال کردن عصبها و افزایش فعالیت
مغزی حافظه و قدرت تفکر کودکان میشوند.
این متخصص ادامه داد: میوههایی مثل توت فرنگی به صورت جداگانه یا با ماست نیز موجب تقویت حافظه و ارتباط ذهنی کودک میشوند.
نصر
فرزین تصریح کرد: پنجمین ماده مغزی برای کودکان حبوباتی چون لوبیا چینی،
لوبیا قرمز، عدس، لپه و سایر منابع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که
موجب خون رسانی در رگها و تقویت سلولهای عصبی می شوند.