تقویت حافظه با این دمنوش
به گزارش فرهنگ نیوز، نتایج پژوهشی که در British Psychological Society
به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید
است.
همچنین مقاله برای تقویت مغز و حافظه کدام خوراکی ها مفیدترند؟ را از مجله سلام دنیا بخوانید
رابطه تان با انواع چای ها و دمنوش ها چگونه است؟ آیا خودتان
را فقط به نوشیدن چای و قهوه محدود کرده اید؟ اگر جوابتان مثبت است باید
بدانید که چای ها و دمنوش های دیگر نیز برای سلامتی تان مفید هستند، به
خصوص اگر به بهبود عملکرد حافظه تان فکر می کنید. برای تقویت حافظه تان چای
نعنایی درست کنید و به آن رزماری بزنید.
نتایج پژوهشی که در British Psychological Society به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید است.
محققان
دانشگاه نورتومبریای انگلیس روی 180 شرکت کننده، بررسی هایی انجام دادند.
آن ها به گروهی از شرکت کننده ها، چای نعنایی به گروهی دیگر چای بابونه و
به گروه آخر آب گرم دادند.
شرکت کننده های این پژوهش قبل از مصرف
نوشیدنی ها به پرسشنامه هایی جواب دادند. بعد از 20 دقیقه از مصرف نوشیدنی
ها حافظه ی افراد و عملکرد ذهنی آن ها مورد بررسی قرار گفت.
حافظه با مصرف چای نعنا و عطر رزماری تحریک می شود
محققان
متوجه شدند که چای نعنایی به طور چشمگیری باعث بهبود عملکرد حافظه ی
طولانی مدت و قدرت تمرکز می شود. حال این که این اتفاق در افرادی که چای
بابونه یا آب خورده بودند مشاهده نشد.
چای بابونه در مقایسه با چای نعنایی و آب باعث کند شدن حافظه و کاهش سرعت عمل آن می شود.
در واقع محققان به طور علمی تأثیر محرکی نعنا فلفلی و اثرات آرامش بخشی بابونه را به اثبات رساندند.
محققان
همچنین اثرات روغن رزماری را روی حافظه ی افراد بالای 65 سال مورد بررسی
قرار داده و مشاهده کردند که عطر رزماری باعث بهبود حافظه این افراد می
شود. به طوری که بهتر می توانند کارهای روزمره را به خاطر داشته و در
ذهنشان مرور کنند.
در واقع نتایج این بررسی نشان داد که عطر عصاره ی
روغنی رزماری می تواند باعث بهبود عملکرد ذهنی افراد بزرگسالی که از وضعیت
سلامت خوبی برخوردار هستند شود.
برای نخستین بار هست که تأثیر این گیاهان در سلامت افراد بالای 65 سال اثبات شد است.
به این ٩ دلیل در خانه تان نعنا بکارید
. کمک به گوارش
نعناع برای کمک به هضم غذا بسیار
عالی است. برگ نعناع سرشار از آنتی اکسیدان و فیتونوترینت (فیتونوترینت ها
مواد مغذی گیاهی هستند و ترکیبات فعالی هستند که می توانند بدن ما را در
برابر بیماری های قلبی و سرطان ها مقاوم سازند) است که برای معده و گوارش
بسیار مفید می باشد. رایحه ی نعناع به تنهایی به ترشح غدد بزاقی
که تولید کننده ی آنزیم های گوارشی ضروری هستند کمک می نماید، عضلات معده
را ریلکس کرده و در نتیجه احتمال اسپاسم و بدهضمی را کاهش می دهد.
2. تسکین سردرد
بوی
خوش و فرح بخش نعناع علاج فوری و مؤثر برای حالت تهوع و سردرد است. نعناع
ماده ای طبیعی و آرام بخش است که می توانید با مالیدن روغن آن روی پیشانی و
بینی تان به راحتی سردرد را تسکین دهید.
3- ضداحتقان
رایحه ی قوی نعناع می تواند بینی، گلو و ریه های تان را هم، زمانی که احساس احتقان و تنگی نفس دارید تمیز کند. اگر زیاد سرفه
می کنید، بوی آرام بخش نعناع برای پاکسازی گلو، بینی و سایر راه های تنفسی
فوق العاده است. نعناع همچنین دارای ویژگی های آنتی باکتریال و ضدالتهابی
می باشد که می تواند به کاهش التهاب در مجرای تنفسی کمک کند. نوشیدن چای نعناع، خلط آوری بسیار مفید است.
از
آنجایی که نعناع به پاکسازی مجرای تنفسی کمک می کند، مصرف مداوم آن توسط
کسی که از آسم رنج می برد خوب است. نعناع همچنین حاوی اسید رزمارینیک است
که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، لوکوترین های مسبب آلرژی را مهار می کند
4. برطرف کردن احساس خستگی
استشمام
بوی نعناع تمام آن چیزی است که برای تازه کردن عملکرد مغزتان به آن نیاز
دارید، زیرا محرکی طبیعی است. بو کشیدن رایحه نعناع به شما کمک می کند کمتر
احساس استرس و افسردگی داشته باشید چون بدنتان را ریلکس کرده و ذهنتان را
آرام می کند. بوی خوش نعناع باعث می شود کمی سروتونین در مغزتان رها شود، بنابراین این بار اگر نیاز به تقویت روحیه و افزایش کارایی مغزتان داشتید، با چند برگ تازه نعناع بخور دهید.
5. مراقبت از پوست
نعناع
نه فقط مصرف طبی دارد بلکه برای پاکسازی جوش ها، تسکین خارش پوست و
تاراندن حشرات هم خوب است. می توانید از نعناع برای درمان جای گزش حشراتی
چون پشه، زنبورسرخ و زنبورعسل استفاده کنید. رایحه ی تند آن به دور کردن
حشرات از شما هم کمک می کند. برگ های نعناع سرشار از آنتی اکسیدان می باشد
که به پوستتان درخششی طبیعی می دهد. خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی موجود در
برگ نعناع در برطرف کردن آکنه هم مؤثر است.
6. کاهش وزن
با
افزودن نعناع به رژیم غذایی تان به بدنتان کمک می کنید تا زودتر وزن کم
کند، زیرا همان طور که می دانید نعناع به عنوان یک محرک برای آنزیم های
گوارشی عمل می نماید. این آنزیم ها، مواد مغذی را جذب می کنند، اما چربی را
هم برای تبدیل به انرژی مورد نیاز بدن مصرف می نمایند و اجازه نمی دهند
چربی ذخیره شود. در واقع نعنا یک گیاه چربی سوز است.
7. کاهش علائم آسم
از آنجایی که نعناع به پاکسازی مجرای تنفسی کمک می کند، مصرف مداوم آن توسط کسی که از آسم رنج می برد خوب است. نعناع همچنین حاوی اسید رزمارینیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، لوکوترین های مسبب آلرژی را مهار می کند.
8. مراقبت دهانی
نعناع
به دلیل داشتن ویژگی های قوی ضدمیکروبی و ضدالتهابی، برای سلامت دهانتان
بسیار عالی است زیرا می تواند مانع رشد باکتری های مضر در درون دهان شود.
همچنین نفستان را هم تازه و خوشبو می کند! فقط کافی است یک برگ تازه نعناع را روی دندان ها و لثه های تان بکشید یا چند برگ آن را به مدت چند دقیقه بجوید.
9. پیشگیری از سرطان
پژوهش ها نشان می دهد نعناع می تواند از انواع خاصی از سرطان ها پیشگیری کند چون خواص فیتوشیمیایی موجود در برگ های نعناع مانع تأمین خون جهت تشکیل تومور می شود.
شیوه پرورش نعناع
نعناع
یک از گیاهانی است که به راحتی رشد می کند، ریشه آن هم به سرعت پیشروی می
کند و ساقه رونده دارد. نعناع گیاهی نسبتاً مهاجم است، آن را در ظرفی دور
از سایر گیاهان نگهداری کنید تا اهلی شود. برای کاشت نعناع به ظرف یا
گلدانی نیاز دارید که آب را حفظ کند، گیاه نعناع و خاک را در این ظرف
بریزید، می توانید شاخه ای از نعناعی که دارید را بریده و در خاک قرار دهید
یا بذر آن را تهیه کرده و بکارید. هر دو راه خوب است، اما پرورش نعناع از
بذر آن خیلی سخت است.
گلدان را در جایی بگذارید که نور کافی داشته باشد،
اگر در آشپزخانه باشد خیلی بهتر است چون می توانید هنگام آشپزی به راحتی
به آن دسترسی داشته باشید. خاک گلدان را باید مرطوب نگه دارید، بنابراین
مکرراً به آن آب دهید تا از خشک شدن و گرما محافظت شود. برای اصلاح و شاخه
زنی نعناع، از بالای گیاه این کار را انجام دهید تا برگ های بیشتری از آن
برویند. با این کار برگ های بیشتری از گیاهتان حاصل خواهید کرد. جوانه های
نعناعتان را اصلاح و پیرایش کنید تا گیاهتان تحت کنترل شما باشد.
هنگام
چیدن هم هرگز بیشتر از یک سوم برگ ها را نچینید تا تمام نشود. برای خشک
کردن نعناع هم می توانید از ساقه آویزانشان کنید و هم روی سینی پهنشان
کنید. هر وقت ساقه ها و برگ ها خشک شدند آن ها را در ظرفی دربسته نگهداری
نمایید.