تغذیه جهت هوش جنین

این مواد و بخورید تا نی نی تون باهوش بشه

ليست مواد غذايي مناسب براي هوش 
1. اسيد فوليك: الف) كمبود آهن مي‌تواند منجر به كم‌خوني شود و مي‌تواند ضريب هوشي كودك را كاهش دهد. 
ب)
در تكامل سيستم عصبي نقش به‌سزايي دارند. ج) مواد غذايي مانند انواع
گوشتها ( مخصوصا بوقلمون ) ، جگر ، عدس ، زرده تخم مرغ، اسفناج ، كشمش و
آلوي خشك سرشار از آهن مي باشند و بهتر است همزمان با مصرف آنها ، ميوه ها و
سبزيجاتي كه ويتامين c دارند (مانند:پرتقال ، ليمو شيرين ، سبزي خوردن ،
گوجه فرنگي ، فلفل دلمه اي و نارنگي ) و موادي كه كلسيم دارند بيشتر مصرف
شود تا جذب آهن بيشتر شود از طرف ديگر خوردن چاي بعد غذا جزو عادات غلط است
زيرا باعث مي شود جذب آهن كمتر شود . 
2. آجيل: به دليل وجود روي 
3.
آمينو اسيد ها: ساختار نرون ها رو شكل ميدهند (نرون ها انتقال دهنده ييام
هاي عصبي هستند)چربي هاي ضروري و امگا3 قدرت حافظه و تفكر را بالا ميبرند و
ويتامين ها عملكرد سيستم عصبي را افزايش ميدهند و قند هاي اصلي غذاي سيستم
عصبي و سلول هاي مغز هستند. 

4. انار شيرين: خوردن انار، معده را دباغي كرده و ذهن آدمي را نيرو مي‌بخشد و موجب تقويت حافظه مي‌گردد. 
نكته:
گر خانم‌هاي باردار در اين دوران انار مصرف كنند، بزرگترين خدمت را به
فرزند آينده‌ي خود كرده‌اند؛ چرا كه علاوه بر جلوگيري از ويار و نيز تقويت
مادر، به رشد آينده‌ي كودك هم كمك مي‌كند. انار خون‌ساز است. در موقع مصرف،
زدن كمي گلپر علاوه بر بوي مطبوع به هضم آن نيز كمك مي‌كند؛ ناگفته نماند
انار مقوي روح و ذهن است. 
5. انجير: الف) يكي از منابع غني از فسفر است
ب). عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حياتي بين اندام‌ها و بدن مي‌شود.
ج) انجير منبع توليد انرژي است. انجير خشك قدرت غذايي فراواني دارد. د)
هم‌چنين انجير، مقوي مغز و اعصاب است. 

6. انگور: الف) انگور حاوي
پتاسيم است كه موجب احساس شادي مي شود. ب) حاوي فسفات مي باشد كه غذاي مغز
مي باشد و باعث ازدياد هوش و حافظه مي گردد. ج) انگور به علت داشتن منگنز
عامل رشد نيز محسوب مي شود. د) باعث تقويت عضلات مي شود. ه) ذهن را فعال و
عضلات را قوي مي كند. (نكته: خواص راديو اكتيو دارد و از سقط جنين جلوگيري
مي كند). 

7. آواكادو: منبع مفيد ديگري از امگا 3 هست. 
8. آهن:
كودكان تقريبا آهن را به حد كافي نمي‌خورند.كمبود آهن مي‌تواند سطح عملكرد
شناختي را تا حدي پايين آورد كه منجر به ضعف در فعاليت‌هاي آكادميك شود. 
9. بادام: الف) به دليل وجود روي 
ب) منبع مفيد ديگري از امگا 3 هست 
ج) به دليل وجود فسفر زيرا يكي از منابع غني از فسفر است 
د) به دليل وجود پتاسيم 
ه) به دليل وجود منيزيم و) به دليل وجود سديم 

10. بادام زميني: الف) ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود. ب) يكي از منابع غذايي سرشار از كولين است. 
11. به: ” امام رضا ” ( ع ) فرمودند) : خوردن به عقل و هوش را زياد مي كند ( 
12. پرتقال: از جمله غذا هايي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست. 
13. پسته : الف) به دليل وجود روي. ب) خوردن پسته براي افزايش حافظه و تقويت ذهن نيز مفيد است 

14.
تخم مرغ: الف) به دليل وجود روي . ب) به دليل وجود امگا 3 . ج) به دليل
وجود ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود. د) مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ
سلامت بدن، براي هوش و عملكرد ذهني مفيد است . در اين مورد تخم مرغ خام
فوايد بيشتري نسبت به تخم مرغ پخته دارد. براي مصرف تخم مرغ به صورت خام مي
توانيد آن را با يك قاشق عسل، يك قاشق كنجد يا پودر گردو و يك قاشق پودر
كاكائو در يك ليوان شير ولرم يا گرم مخلوط كرده و ميل كنيد. در اين صورت هم
آن را خام مصرف كرده ايد و هم معجون بسيار مفيدي براي سلامتي بدن خود و
افزايش وزن ( براي افراد لاغر ) دريافت نموده ايد. 

15. توت فرنگي:
الف) توت فرنگي نه تنها خوشمزه است، بلكه يكي از مهم ترين منابع آنتي
اكسيداني قوي و فيتو كميكالهاست كه سلامتي بدن را بهبود ميبخشد. ب) همچنين
داراي فوايد بي شماري براي مغز است. ج) مطالعات نشان داده، مصرف اين ميوه
فرآيند پيري را در مغز كاهش مي دهد .توجه: فقط زماني كه يك مرتبه مقدار
زيادي از آن را مصرف مي كنيد، مراقب قند موجود در آن بايد باشيد. ساير
انواع توت نيز كه رنگ تيره اي دارند، داراي چنين اثراتي هستند؛ مثل تمشك و
شاه توت.(در هنگام حاملگي از مصرف انواع توت خودداري كنيد زيرا ممكن است
ايجاد حساسيت كند(. 

16. جگر: به دليل وجود روي 

17. جوانه گندم: ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
18.
خرفه: آنتي اكسييدان هابه همراه ويتامين A/ E/ C براي شكل گيري مغز ضروري
است آنها در ميوه هاي تازه و سبزيجات تازه يافت ميشوند خرفه داراي بيشترين
آنهاست 
19. دانه آفتابگردان: الف) به دليل وجود روي. ب) ليستين موجود در آن موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
20.
روغن ماهي: الف) اين روغن در دوران بارداري نه تنها بر ضريب هوشي نوزادان
اثر دارد، بلكه داراي فوايد ديگري نيز هست. به تازگي مطالعات نشان
داده‌اند، مادراني كه در دوران بارداري از اين روغن استفاده كرده‌اند به
احتمال كمتر كودكاني با وزن كم را به دنيا خواهند آورد. از آنجايي كه كمبود
وزن در بدو تولد با ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و ديابت رابطه مستقيمي دارد،
از اين رو جلوگيري از بروز اين بيماري‌ها در حفظ سلامت كودك حتي در
بزرگسالي نيز اهميت بالايي دارد. ب) مطالعات بر روي 9هزار مادر و
كودك‌هايشان نشان داده است، مادراني كه امگا 3 كمتري دريافت كرده‌اند،
فرزندانشان از ضريب هوشي پايين‌تري برخوردارند. اين مطالعات نشان داده‌اند،
هماهنگي بين چشم‌ها، دست‌ها و مهارت‌ اجتماعي در اين كودكان بهتر بوده است
و سرعت عمل بالا‌تري دارند. محققان مي‌افزايند،ضريب هوشي اين كودكان 6
مرتبه از حالت عادي كمتر است. به علاوه، اين كودكان در فعاليت‌هاي اجتماعي
خود (مانند دوستيابي) ناتوان‌تر هستند و با اختلالات رفتاري در بزرگسالي
روبه‌رو خواهند بود.آنها در ادامه مي‌افزايند،60 درصد ‌از ‌مغز ‌را‌
چربي‌ها ‌تشكيل مي‌دهند كه‌30‌درصد از آن اسيدهاي چرب ضروري و اسيد چرب
امگا‌3 است كه اغلب از طريق امگا 3 اي كه مادر در دوران بارداري مصرف مي
كند، به نوزاد مي‌رسد. ج) تحقيق تازه اي نشان داده DHA كه نوعي اسيد چرب
امگا 3 است و رشد مغز نوزادان را ارتقا مي بخشد براي كودكان سنين بالاتر هم
مفيد است.در اين رابطه دكتر پرل ماتر از فلوريدا مقدار نياز كودكان به اين
مكمل حياتي طبقه بندي كرده: جنين: 
استفاده ازDHA در دوران بارداري، ضريب هوشي كودك (آي كيو) را تا 4 سالگي افزايش مي دهد. 
مقدار
مصرف : زنان باردار روزانه به 400 ميلي گرم DHA نياز دارند. ويتامينهايي
كه معمولا پيش از زايمان تجويز مي شوند DHA كافي ندارند. بنابراين از منابع
گياهي استفاده كنيد.قبل از خريد روغن ماهي حتما روي شيشهء قرص رو بخونيد
ببينيد آيا حاوي جيوه هست يا نه ، اگر ننوشته باشه يعني اينكه داره ولي اگر
جيوه نداشته باشه حتما عبارت زير رو روش مينويسن: fish oil mercury free 
د)
مكمل روغن ماهي بخوريد. اسيدهاي چرب امگا3 حاوي DHA و AA هستند. حتما مي
پرسيد اينها چه موادي هستند؟ اين مواد در مغز سالم انسان فراوان هستند و از
جمله اسيدهاي چربي هستند كه براي تكامل مغز در حال شكل گيري جنين ضروري
اند. تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد دريافت مكمل اسيدچرب امگا? در دوران
بارداري تاثيرات مثبتي در تكامل مغز كودكان دارد. در هفته هاي ?? تا ??
بارداري، زماني كه مغز به سرعت در حال رشد است، دريافت مكمل اسيدچرب امگا?
تاثير بسزايي در افزايش كارايي مغز او دارد، بنابراين بايد سوخت بيشتري
براي تكامل بهتر مغز به جنين برسد. طبق مطالعات محققان دانشگاه شيكاگو،
كودكاني كه مقدار مناسبي DHA و AA دريافت كرده اند داراي ضريب هوشي بالاتري
بوده و از قدرت بينايي بهتري هم برخوردار هستند. روغن ماهي يكي از بهترين
منابع امگا? است. دانه هاي برخي گياهان مانند آفتاب گردان و كتان هم داراي
امگا? فراواني است. البته پزشكان با مصرف ميزان زيادي از اين مواد در دوران
بارداري موافق نيستند. بهترين راه دريافت مكمل روغن ماهي است. مي توانيد
از پزشك خود در مورد بهترين و ايمن ترين نوع آن سوال كنيد.
21. روي:
الف) تمامي مواد حاوي روي براي هوش نوزاد مفيد هستند. منابع روي عبارتند
از: گوشت – آجيل – غذاهاي دريايي ، تخم مرغ و غلات . خانمهاي باردار جوان(
زير بيست سال )، چندزاها و گياه خواران بيشتر در معرض كمبود روي هستند .ب)
توجه: مشكلات زايماني در كساني كه كمبود روي دارند بيشتر است . 
22.
سبزيجات: الف) مصرف سبزي‌هاي تازه حافظه را تقويت مي‌كند. ب)سبزي‌هاي تازه
نقش آنتي اكسيداني دارند و مصرف آنها موجب افزايش حافظه مي‌شود. 
23. سديم: منابع سديم عبارتند از نمك مصرفي ، پنير ، دانه غلات و زيتون سبز. 
24. سمنو: زيراي داراي فسفر، كروميوم، روى، سلنيوم، آهن و مس است. 
25. سويا: به دليل وجود روي اما در مصرف آن زياده روي نكنيد. 
26.
شكر: نه نه نه مصرف نشود، مواد غذايي خيلي شيرين، تعادل هورمون انسولين
بدن شما را به هم مي ريزند كه باعث ايجاد بيماري و گرفتگي ذهن شما مي
شوند. 
27. شلغم: فرزندان مادراني كه در دوران بارداري شلغم مصرف كردند زودتر به سخن گفتن مي افتند. 
28.
شير: الف) ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود. ب) يكي از منابع غذايي
سرشار از كولين است. ج) دانشمندان دانماركي به اين نتيجه رسيده‌اند كه
تغذيه نوزاد از سينه مادر، كودك را هم سالم‌تر و هم باهوش‌تر مي‌كند. زيرا
شيرمادر يك نوع چربي بسيار مهم براي عملكرد مغزي دارد. مطالعات ايشان نشان
داده كودكاني كه در دوران نوزادي ۹ ماه از سينه مادرشان تغذيه شده‌اند، به
نسبت آنهايي كه يك ماه يا كمتر شير مادرشان را خورده‌اند، بسيار
باهوش‌ترند.بسياري از دانشمندان بر اين باورند كه تغذيه شير مادر در طي سال
اول 8 امتياز IQ براي فرزند شما به‌همراه خواهد داشت. يك خبر خوب براي
مادراني كه قادر نيستند به بچه‌هايشان شير بدهند آن است كه امروزه سازندگان
شيرخشك‌هاي جديد اين نوع چربي را به ساختمان‌ شير خشك اضافه كرده‌اند. د)
پزشكان توصيه مي كنند مادران به كودكان خود شير گاو تا يك سالگي، تخم مرغ
تا دوسالگي و مغزها و ماهي تا سه سالگي ندهند. 
29. عدس: ليستين موجب افزايش حافظه و هوش مي‌شود 
30.
غذاهاي سنتي: الف) به گزارش خبرگزاري شينهوا، اين متخصصان دريافتند رابطه
مستقيمي بين افزايش مصرف مواد غذايي سنتي و افزايش هوش كودكان وجود دارد.
ب) متخصصان تغذيه در انگليس تاكيد كردند كه رژيم غذايي حاوي مقادير زياد
قند و چربي و غذاهاي فرآوري شده مي.توانند موجب كاهش ضريب هوشي انسان
شوند. 
31. غلات: الف) به دليل وجود روي. ب) غلات كامل سرشار از ويتامين
B هستند و به افزايش عملكرد حافظه كمك مي‌كنند. ج) خوردن صبحانه كامل حاوي
غلات موجب افزايش هوش كودكان مي شود. د) محققان همچنين دريافتند كودكاني
كه صبحانه كامل حاوي غلات مصرف مي‌كنند از توانايي ذهني، فيزيكي و شناخت
بالايي برخوردارند. 
32. فيبر: از جمله مواد غذا يي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست. 
33. فركتوز: از جمله مواد غذا يي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست. 
34.
فسفر: منابع فسفر عبارتند از : تخمه ي آفتا ب گردان ،پنير ،كشمش ،بادام
زميني ،ماهي سرخ شده ، گوشت گاو ،نان تمام گندم ،تخم مرغ و نخود تازه .
نوشابه هاي گازدار نيز حاوي مقدار زيادي فسفر هستند . به ياد داشته باشيد
كه حتماً بايد ميزان مصرف كلسيم با فسفر هماهنگ باشد. هر دو آنها بايد بطور
مساوي مصرف شوند . 
35. قارچ: به دليل وجود روي 
36. قاووت: بسيار مفيد است. 
37.
كرفس: الف) كرفس به علت دارا بودن فسفر زياد ، در ازدياد هوش موثر است. ب)
در ضمن خوردن كرفس حافظه را زياد و قلب را پاك مي كند و ديوانگي ، جذام و
پيسي را برطرف مي كند. 
38. كندر: در اسلام به خوردن خوردن كندر بسيار
سفارش شده است. خوردن كندر توسط زن باردار باعث زيادي عقل بچه ، باهوش ،
پاكدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خشخو و نيكو شدن دختر مي شود . در حديثي
آمده است : به زنان حامله كندر بخورانيد ، بدرستي كه طفل در شكم مادر كندر
غذاي او مي شود ، دلش محكم و تحملش زياد مي شود. امام رضا ” ( ع ) مي
فرمايند) : به زنان حامله كندر بخورانيد تا فرزندي كه در بطن دارند اگر پسر
است با هوش و دانا و شجاع و اگر دختر است خوش قيافه و خوش اخلاق و …
گردد ). 
39. كولين: الف) ماده اي است كه به طور طبيعي در غذاهاي چرب
وجود دارد و حافظه را تقويت ميكند. پزشكي ازدانشگاه كاروليناي شمالي بيان
كرد، اگر در دوران بارداري مادر، به رژيم غذايي او كولين اضافه شود، قدرت
حافظه جنين در حال رشد را براي مراحل بعدي زندگي افزايش مي دهد. ب) در
دوران بارداري و شيردهي، ذخاير كولين بدن مادر تخليه مي شود، در نتيجه
كولين كافي براي رشد طبيعي مغز در دسترس نخواهد بود. ج) كولين يك تركيب
فسفوليپيدي است كه در بدن، مواد محلول در چربي را حمل و چربي ها را
امولسيه* مي كند. اين ماده مستقيماً روي پيام هاي عصبي موثر است و قدرت
ساخت و آزادسازي استيل كولين را سرعت مي بخشد. استيل كولين يك ناقل عصبي
است كه در كنترل عضلات و قدرت حافظه دخالت دارد. د) منابع غذايي كولين
عبارت اند از: شير، جگر، تخم مرغ و بادام زميني. در بدن نيز از اسيد آمينه
متيونين ساخته مي شود.ه) كولين به صورت مكمل هاي خوراكي نيز وجود دارد و
مقدار مورد نياز آن براي مردان 550 ميلي گرم در روز و براي زنان بالغ 425
ميلي گرم در روز است. 
40. گردو: الف) به دليل وجود روي ب) منبع مفيد ديگري از امگا 3 هست. 
41. گوشت گاو: به دليل وجود روي 
42. ماست: به دليل وجود روي 
43. ماهي: الف) به دليل وجود روي ب) به دليل وجود فسفر ج) خوردن ماهي در دوران بارداري، هوش جنين را افزايش مي‌دهد. 
44. منيزيم: منابع آن عبارتند از :كاكائو ، آجيل ، سويا ، دانه كامل غلات ، ادويه جات و سبزيجات مخصوصا اسفناج . 
توجه:
تحقيقات جديد نشان داده اند كه گرفتگي عضلات پاها در دوران حاملگي مي
تواند مربوط به كمبود منيزيم باشد و معمولا چنين افرادي با مصرف منيزيم ،
گرفتگي پاهايشان برطرف مي شود 
45. مويز: بله بسيار مفيد است. 
46. ميگو: به دليل وجود فسفر 
47. نارنگي: نارنگي با فسفر زياد باعث تقويت حافظه و هوش مي‌شود 
48. نان جو يا نان هاي سبوس دار مثل سنگك: از جمله غذا هايي است كه جهت رشد مغز جنين لازم هست. 
49.
ورزش: جزو مواد غذايي نيست ها…… محققان آمريكايي كالج پزشكي ورزش،
كودكان مادراني كه در بارداري ورزش مي كنند، مثلا يوگا انجام مي دهند يا
پياده روي مي كنند سيستم عصبي آنها بلافاصله بعد از زايمان سريع تر متكامل
مي شود. در سن پنج سالگي نمره آنها در آزمون هاي هوش و زبان بالاتر است. پس
وقتي بارداريد حداقل سي دقيقه در روز ورزش كنيد. 
50. يد: مادراني كه
در دوران بارداري و قبل از آن در معرض كمبود شديد يد قرار مي‌گيرند تشكيل و
تكامل سيستم عصبي جنين‌شان دچار اختلال مي‌شود و چنانچه اين كمبود سريعا
جبران نشود، نوزاد با عقب‌افتادگي ذهني به دنيا خواهد آمد كه اين عارضه را
اصطلاحا كرتينيسم مي‌گويند و اختلالاتي است كه تا آخر عمر گريبان گير كودك
خواهد بود. 
51. توجه توجه: دوش آب داغ: تحقيقات نشان مي دهد گرماي زياد
و دوش گرفتن با آب خيلي داغ، سبب نقايص لوله عصبي مي شود. بنابراين از دوش
گرفتن با آب خيلي داغ، سونا و حمام بخار خودداري كنيد. در اوايل بارداري
تب بالا با بروز مشكلاتي در تكامل سيستم عصبي جنين ارتباط دارد. بنابراين
وقتي فردي دوش آب داغ هم مي گيرد دماي بدنش بالا مي رود. اگر دما بيش از
۸/۳۸ درجه بالا رود، مي تواند چنين مشكلاتي را براي جنين ايجاد كند 
52.
اين غذاها را در دوران بارداي كم بخوريد: زعفران جعفري، غوره، آبغوره،
مارچوبه، زيره، سياه دانه، دارچين گنه گنه و املاح آن همچنين غذاهاي مانده
به خصوص گوشتي و كنسروها و موادي مثل سوسيس، كالباس، ژامبون، ساردين و ماهي
خام 
53. غذاهاي ممنوع: سليخه – بذر غازياغي – زعفران – براسيون – كرفس
– آب نخود – برگ سناء – برگ آفتابگردان – سوسنبر – مشكطرامشير – آويشن
شيرازي – نخود سياه -كنجد خيس شده – پياز دشتي – زنجبيل – عشبه -سكنجبين –
اسفند – قنطوريون كبير – سيكلامن -گل طاوسي – عدس- بادنجان – زيره- زعفران –
سركه – جعفري – سوسيس – گوشت آهو – انيسون – گنه گنه – گل هلو- افسنطين –
ميخك – سندروس – سرخس- ابهل – علف سرفه – قرمز دانه – پياز نرگس -باقلا –
فلفل – دارچين – سياهدانه- كنسرو – كالباس – گوشت شكار – غوره – مارچوبه –
سداب – انغوزه 


لیست مواد غذایی مناسب برای هوش

لیست مواد غذایی مناسب برای هوش
1. اسید فولیک: الف) کمبود آهن می‌تواند منجر به کم‌خونی شود و می‌تواند ضریب هوشی کودک را کاهش دهد.
ب)
در تکامل سیستم عصبی نقش به‌سزایی دارند. ج) مواد غذایی مانند انواع
گوشتها ( مخصوصا بوقلمون ) ، جگر ، عدس ، زرده تخم مرغ، اسفناج ، کشمش و
آلوی خشک سرشار از آهن می باشند و بهتر است همزمان با مصرف آنها ، میوه ها و
سبزیجاتی که ویتامین c دارند (مانند:پرتقال ، لیمو شیرین ، سبزی خوردن ،
گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای و نارنگی ) و موادی که کلسیم دارند بیشتر مصرف
شود تا جذب آهن بیشتر شود از طرف دیگر خوردن چای بعد غذا جزو عادات غلط است
زیرا باعث می شود جذب آهن کمتر شود .
2. آجیل: به دلیل وجود روی
3.
آمینو اسید ها: ساختار نرون ها رو شکل میدهند (نرون ها انتقال دهنده ییام
های عصبی هستند)چربی های ضروری و امگا3 قدرت حافظه و تفکر را بالا میبرند و
ویتامین ها عملکرد سیستم عصبی را افزایش میدهند و قند های اصلی غذای سیستم
عصبی و سلول های مغز هستند.

4. انار شیرین: خوردن انار، معده را دباغی کرده و ذهن آدمی را نیرو می‌بخشد و موجب تقویت حافظه می‌گردد.
نکته:
گر خانم‌های باردار در این دوران انار مصرف کنند، بزرگترین خدمت را به
فرزند آینده‌ی خود کرده‌اند؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت
مادر، به رشد آینده‌ی کودک هم کمک می‌کند. انار خون‌ساز است. در موقع مصرف،
زدن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز کمک می‌کند؛ ناگفته نماند
انار مقوی روح و ذهن است.
5. انجیر: الف) یکی از منابع غنی از فسفر است
ب). عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حیاتی بین اندام‌ها و بدن می‌شود.
ج) انجیر منبع تولید انرژی است. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد. د)
هم‌چنین انجیر، مقوی مغز و اعصاب است.

6. انگور: الف) انگور حاوی
پتاسیم است که موجب احساس شادی می شود. ب) حاوی فسفات می باشد که غذای مغز
می باشد و باعث ازدیاد هوش و حافظه می گردد. ج) انگور به علت داشتن منگنز
عامل رشد نیز محسوب می شود. د) باعث تقویت عضلات می شود. ه) ذهن را فعال و
عضلات را قوی می کند. (نکته: خواص رادیو اکتیو دارد و از سقط جنین جلوگیری
می کند).

7. آواکادو: منبع مفید دیگری از امگا 3 هست.
8. آهن:
کودکان تقریبا آهن را به حد کافی نمی‌خورند.کمبود آهن می‌تواند سطح عملکرد
شناختی را تا حدی پایین آورد که منجر به ضعف در فعالیت‌های آکادمیک شود.
9. بادام: الف) به دلیل وجود روی
ب) منبع مفید دیگری از امگا 3 هست
ج) به دلیل وجود فسفر زیرا یکی از منابع غنی از فسفر است
د) به دلیل وجود پتاسیم
ه) به دلیل وجود منیزیم و) به دلیل وجود سدیم

10. بادام زمینی: الف) لیستین موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود. ب) یکی از منابع غذایی سرشار از کولین است.
11. به: ‘ امام رضا ‘ ( ع ) فرمودند) : خوردن به عقل و هوش را زیاد می کند (
12. پرتقال: از جمله غذا هایی است که جهت رشد مغز جنین لازم هست.
13. پسته : الف) به دلیل وجود روی. ب) خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است

14.
تخم مرغ: الف) به دلیل وجود روی . ب) به دلیل وجود امگا 3 . ج) به دلیل
وجود لیستین موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود. د) مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ
سلامت بدن، برای هوش و عملکرد ذهنی مفید است . در این مورد تخم مرغ خام
فواید بیشتری نسبت به تخم مرغ پخته دارد. برای مصرف تخم مرغ به صورت خام می
توانید آن را با یک قاشق عسل، یک قاشق کنجد یا پودر گردو و یک قاشق پودر
کاکائو در یک لیوان شیر ولرم یا گرم مخلوط کرده و میل کنید. در این صورت هم
آن را خام مصرف کرده اید و هم معجون بسیار مفیدی برای سلامتی بدن خود و
افزایش وزن ( برای افراد لاغر ) دریافت نموده اید.

15. توت فرنگی:
الف) توت فرنگی نه تنها خوشمزه است، بلکه یکی از مهم ترین منابع آنتی
اکسیدانی قوی و فیتو کمیکالهاست که سلامتی بدن را بهبود میبخشد. ب) همچنین
دارای فواید بی شماری برای مغز است. ج) مطالعات نشان داده، مصرف این میوه
فرآیند پیری را در مغز کاهش می دهد .توجه: فقط زمانی که یک مرتبه مقدار
زیادی از آن را مصرف می کنید، مراقب قند موجود در آن باید باشید. سایر
انواع توت نیز که رنگ تیره ای دارند، دارای چنین اثراتی هستند؛ مثل تمشک و
شاه توت.(در هنگام حاملگی از مصرف انواع توت خودداری کنید زیرا ممکن است
ایجاد حساسیت کند(.

16. جگر: به دلیل وجود روی

17. جوانه گندم: لیستین موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود
18.
خرفه: آنتی اکسییدان هابه همراه ویتامین A/ E/ C برای شکل گیری مغز ضروری
است آنها در میوه های تازه و سبزیجات تازه یافت میشوند خرفه دارای بیشترین
آنهاست
19. دانه آفتابگردان: الف) به دلیل وجود روی. ب) لیستین موجود در آن موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود
20.
روغن ماهی: الف) این روغن در دوران بارداری نه تنها بر ضریب هوشی نوزادان
اثر دارد، بلکه دارای فواید دیگری نیز هست. به تازگی مطالعات نشان
داده‌اند، مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کرده‌اند به
احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد. از آنجایی که کمبود
وزن در بدو تولد با ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت رابطه مستقیمی دارد،
از این رو جلوگیری از بروز این بیماری‌ها در حفظ سلامت کودک حتی در
بزرگسالی نیز اهمیت بالایی دارد. ب) مطالعات بر روی 9هزار مادر و
کودک‌هایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کرده‌اند،
فرزندانشان از ضریب هوشی پایین‌تری برخوردارند. این مطالعات نشان داده‌اند،
هماهنگی بین چشم‌ها، دست‌ها و مهارت‌ اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است
و سرعت عمل بالا‌تری دارند. محققان می‌افزایند،ضریب هوشی این کودکان 6
مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیت‌های اجتماعی
خود (مانند دوستیابی) ناتوان‌تر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی
روبه‌رو خواهند بود.آنها در ادامه می‌افزایند،60 درصد ‌از ‌مغز ‌را‌
چربی‌ها ‌تشکیل می‌دهند که‌30‌درصد از آن اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب
امگا‌3 است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در دوران بارداری مصرف می
کند، به نوزاد می‌رسد. ج) تحقیق تازه ای نشان داده DHA که نوعی اسید چرب
امگا 3 است و رشد مغز نوزادان را ارتقا می بخشد برای کودکان سنین بالاتر هم
مفید است.در این رابطه دکتر پرل ماتر از فلوریدا مقدار نیاز کودکان به این
مکمل حیاتی طبقه بندی کرده: جنین:
استفاده ازDHA در دوران بارداری، ضریب هوشی کودک (آی کیو) را تا 4 سالگی افزایش می دهد.
مقدار
مصرف : زنان باردار روزانه به 400 میلی گرم DHA نیاز دارند. ویتامینهایی
که معمولا پیش از زایمان تجویز می شوند DHA کافی ندارند. بنابراین از منابع
گیاهی استفاده کنید.قبل از خرید روغن ماهی حتما روی شیشهء قرص رو بخونید
ببینید آیا حاوی جیوه هست یا نه ، اگر ننوشته باشه یعنی اینکه داره ولی اگر
جیوه نداشته باشه حتما عبارت زیر رو روش مینویسن: fish oil mercury free
د)
مکمل روغن ماهی بخورید. اسیدهای چرب امگا3 حاوی DHA و AA هستند. حتما می
پرسید اینها چه موادی هستند؟ این مواد در مغز سالم انسان فراوان هستند و از
جمله اسیدهای چربی هستند که برای تکامل مغز در حال شکل گیری جنین ضروری
اند. تحقیقات دانشمندان نشان می دهد دریافت مکمل اسیدچرب امگا? در دوران
بارداری تاثیرات مثبتی در تکامل مغز کودکان دارد. در هفته های ?? تا ??
بارداری، زمانی که مغز به سرعت در حال رشد است، دریافت مکمل اسیدچرب امگا?
تاثیر بسزایی در افزایش کارایی مغز او دارد، بنابراین باید سوخت بیشتری
برای تکامل بهتر مغز به جنین برسد. طبق مطالعات محققان دانشگاه شیکاگو،
کودکانی که مقدار مناسبی DHA و AA دریافت کرده اند دارای ضریب هوشی بالاتری
بوده و از قدرت بینایی بهتری هم برخوردار هستند. روغن ماهی یکی از بهترین
منابع امگا? است. دانه های برخی گیاهان مانند آفتاب گردان و کتان هم دارای
امگا? فراوانی است. البته پزشکان با مصرف میزان زیادی از این مواد در دوران
بارداری موافق نیستند. بهترین راه دریافت مکمل روغن ماهی است. می توانید
از پزشک خود در مورد بهترین و ایمن ترین نوع آن سوال کنید.
21. روی:
الف) تمامی مواد حاوی روی برای هوش نوزاد مفید هستند. منابع روی عبارتند
از: گوشت – آجیل – غذاهای دریایی ، تخم مرغ و غلات . خانمهای باردار جوان(
زیر بیست سال )، چندزاها و گیاه خواران بیشتر در معرض کمبود روی هستند .ب)
توجه: مشکلات زایمانی در کسانی که کمبود روی دارند بیشتر است .
22.
سبزیجات: الف) مصرف سبزی‌های تازه حافظه را تقویت می‌کند. ب)سبزی‌های تازه
نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آنها موجب افزایش حافظه می‌شود.
23. سدیم: منابع سدیم عبارتند از نمک مصرفی ، پنیر ، دانه غلات و زیتون سبز.
24. سمنو: زیرای دارای فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
25. سویا: به دلیل وجود روی اما در مصرف آن زیاده روی نکنید.
26.
شکر: نه نه نه مصرف نشود، مواد غذایی خیلی شیرین، تعادل هورمون انسولین
بدن شما را به هم می ریزند که باعث ایجاد بیماری و گرفتگی ذهن شما می شوند.

27. شلغم: فرزندان مادرانی که در دوران بارداری شلغم مصرف کردند زودتر به سخن گفتن می افتند.
28.
شیر: الف) لیستین موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود. ب) یکی از منابع غذایی
سرشار از کولین است. ج) دانشمندان دانمارکی به این نتیجه رسیده‌اند که
تغذیه نوزاد از سینه مادر، کودک را هم سالم‌تر و هم باهوش‌تر می‌کند. زیرا
شیرمادر یک نوع چربی بسیار مهم برای عملکرد مغزی دارد. مطالعات ایشان نشان
داده کودکانی که در دوران نوزادی ۹ ماه از سینه مادرشان تغذیه شده‌اند، به
نسبت آنهایی که یک ماه یا کمتر شیر مادرشان را خورده‌اند، بسیار
باهوش‌ترند.بسیاری از دانشمندان بر این باورند که تغذیه شیر مادر در طی سال
اول 8 امتیاز IQ برای فرزند شما به‌همراه خواهد داشت. یک خبر خوب برای
مادرانی که قادر نیستند به بچه‌هایشان شیر بدهند آن است که امروزه سازندگان
شیرخشک‌های جدید این نوع چربی را به ساختمان‌ شیر خشک اضافه کرده‌اند. د)
پزشکان توصیه می کنند مادران به کودکان خود شیر گاو تا یک سالگی، تخم مرغ
تا دوسالگی و مغزها و ماهی تا سه سالگی ندهند.
29. عدس: لیستین موجب افزایش حافظه و هوش می‌شود
30.
غذاهای سنتی: الف) به گزارش خبرگزاری شینهوا، این متخصصان دریافتند رابطه
مستقیمی بین افزایش مصرف مواد غذایی سنتی و افزایش هوش کودکان وجود دارد.
ب) متخصصان تغذیه در انگلیس تاکید کردند که رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد
قند و چربی و غذاهای فرآوری شده می.توانند موجب کاهش ضریب هوشی انسان شوند.

31. غلات: الف) به دلیل وجود روی. ب) غلات کامل سرشار از ویتامین B
هستند و به افزایش عملکرد حافظه کمک می‌کنند. ج) خوردن صبحانه کامل حاوی
غلات موجب افزایش هوش کودکان می شود. د) محققان همچنین دریافتند کودکانی که
صبحانه کامل حاوی غلات مصرف می‌کنند از توانایی ذهنی، فیزیکی و شناخت
بالایی برخوردارند.
32. فیبر: از جمله مواد غذا یی است که جهت رشد مغز جنین لازم هست.
33. فرکتوز: از جمله مواد غذا یی است که جهت رشد مغز جنین لازم هست.
34.
فسفر: منابع فسفر عبارتند از : تخمه ی آفتا ب گردان ،پنیر ،کشمش ،بادام
زمینی ،ماهی سرخ شده ، گوشت گاو ،نان تمام گندم ،تخم مرغ و نخود تازه .
نوشابه های گازدار نیز حاوی مقدار زیادی فسفر هستند . به یاد داشته باشید
که حتماً باید میزان مصرف کلسیم با فسفر هماهنگ باشد. هر دو آنها باید بطور
مساوی مصرف شوند .
35. قارچ: به دلیل وجود روی
36. قاووت: بسیار مفید است.
37.
کرفس: الف) کرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش موثر است. ب)
در ضمن خوردن کرفس حافظه را زیاد و قلب را پاک می کند و دیوانگی ، جذام و
پیسی را برطرف می کند.
38. کندر: در اسلام به خوردن خوردن کندر بسیار
سفارش شده است. خوردن کندر توسط زن باردار باعث زیادی عقل بچه ، باهوش ،
پاکدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خشخو و نیکو شدن دختر می شود . در حدیثی
آمده است : به زنان حامله کندر بخورانید ، بدرستی که طفل در شکم مادر کندر
غذای او می شود ، دلش محکم و تحملش زیاد می شود. امام رضا ‘ ( ع ) می
فرمایند) : به زنان حامله کندر بخورانید تا فرزندی که در بطن دارند اگر پسر
است با هوش و دانا و شجاع و اگر دختر است خوش قیافه و خوش اخلاق و …
گردد ).
39. کولین: الف) ماده ای است که به طور طبیعی در غذاهای چرب
وجود دارد و حافظه را تقویت میکند. پزشکی ازدانشگاه کارولینای شمالی بیان
کرد، اگر در دوران بارداری مادر، به رژیم غذایی او کولین اضافه شود، قدرت
حافظه جنین در حال رشد را برای مراحل بعدی زندگی افزایش می دهد. ب) در
دوران بارداری و شیردهی، ذخایر کولین بدن مادر تخلیه می شود، در نتیجه
کولین کافی برای رشد طبیعی مغز در دسترس نخواهد بود. ج) کولین یک ترکیب
فسفولیپیدی است که در بدن، مواد محلول در چربی را حمل و چربی ها را
امولسیه* می کند. این ماده مستقیماً روی پیام های عصبی موثر است و قدرت
ساخت و آزادسازی استیل کولین را سرعت می بخشد. استیل کولین یک ناقل عصبی
است که در کنترل عضلات و قدرت حافظه دخالت دارد. د) منابع غذایی کولین
عبارت اند از: شیر، جگر، تخم مرغ و بادام زمینی. در بدن نیز از اسید آمینه
متیونین ساخته می شود.ه) کولین به صورت مکمل های خوراکی نیز وجود دارد و
مقدار مورد نیاز آن برای مردان 550 میلی گرم در روز و برای زنان بالغ 425
میلی گرم در روز است.
40. گردو: الف) به دلیل وجود روی ب) منبع مفید دیگری از امگا 3 هست.
41. گوشت گاو: به دلیل وجود روی
42. ماست: به دلیل وجود روی
43. ماهی: الف) به دلیل وجود روی ب) به دلیل وجود فسفر ج) خوردن ماهی در دوران بارداری، هوش جنین را افزایش می‌دهد.
44. منیزیم: منابع آن عبارتند از :کاکائو ، آجیل ، سویا ، دانه کامل غلات ، ادویه جات و سبزیجات مخصوصا اسفناج .
توجه:
تحقیقات جدید نشان داده اند که گرفتگی عضلات پاها در دوران حاملگی می
تواند مربوط به کمبود منیزیم باشد و معمولا چنین افرادی با مصرف منیزیم ،
گرفتگی پاهایشان برطرف می شود
45. مویز: بله بسیار مفید است.
46. میگو: به دلیل وجود فسفر
47. نارنگی: نارنگی با فسفر زیاد باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود
48. نان جو یا نان های سبوس دار مثل سنگک: از جمله غذا هایی است که جهت رشد مغز جنین لازم هست.
49.
ورزش: جزو مواد غذایی نیست ها…… محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزش،
کودکان مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، مثلا یوگا انجام می دهند یا
پیاده روی می کنند سیستم عصبی آنها بلافاصله بعد از زایمان سریع تر متکامل
می شود. در سن پنج سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان بالاتر است. پس
وقتی باردارید حداقل سی دقیقه در روز ورزش کنید.
50. ید: مادرانی که
در دوران بارداری و قبل از آن در معرض کمبود شدید ید قرار می‌گیرند تشکیل و
تکامل سیستم عصبی جنین‌شان دچار اختلال می‌شود و چنانچه این کمبود سریعا
جبران نشود، نوزاد با عقب‌افتادگی ذهنی به دنیا خواهد آمد که این عارضه را
اصطلاحا کرتینیسم می‌گویند و اختلالاتی است که تا آخر عمر گریبان گیر کودک
خواهد بود.
51. توجه توجه: دوش آب داغ: تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد
و دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سبب نقایص لوله عصبی می شود. بنابراین از دوش
گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید. در اوایل بارداری
تب بالا با بروز مشکلاتی در تکامل سیستم عصبی جنین ارتباط دارد. بنابراین
وقتی فردی دوش آب داغ هم می گیرد دمای بدنش بالا می رود. اگر دما بیش از
۸/۳۸ درجه بالا رود، می تواند چنین مشکلاتی را برای جنین ایجاد کند
52.
این غذاها را در دوران باردای کم بخورید: زعفران جعفری، غوره، آبغوره،
مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین گنه گنه و املاح آن همچنین غذاهای مانده
به خصوص گوشتی و کنسروها و موادی مثل سوسیس، کالباس، ژامبون، ساردین و ماهی
خام
53. غذاهای ممنوع: سلیخه – بذر غازیاغی – زعفران – براسیون – کرفس
– آب نخود – برگ سناء – برگ آفتابگردان – سوسنبر – مشکطرامشیر – آویشن
شیرازی – نخود سیاه -کنجد خیس شده – پیاز دشتی – زنجبیل – عشبه -سکنجبین –
اسفند – قنطوریون کبیر – سیکلامن -گل طاوسی – عدس- بادنجان – زیره- زعفران –
سرکه – جعفری – سوسیس – گوشت آهو – انیسون – گنه گنه – گل هلو- افسنطین –
میخک – سندروس – سرخس- ابهل – علف سرفه – قرمز دانه – پیاز نرگس -باقلا –
فلفل – دارچین – سیاهدانه- کنسرو – کالباس – گوشت شکار – غوره – مارچوبه –
سداب – انغوزه


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top