میوه های سفارش شده در بارداری
گلابی
خوردن
گلابی توسط پدر سبب زیبایی فرزند میشود. به زنان باردار گلابی بدهید که
فرزندان نیکو و زیبا و اخلاقشان را خوب میکند . گلابی مایه قوت قلب ،پاکی
معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه میشود.
گلابی دارای ویتامین ب1 ، ب2 ، ب6 ، ث ، منیزیوم و فسفر است.
کاسنی
برای افزایش فرزند مفید است . آب کمر را افزایش داده و فرزند را نیکو و ذکور(پسر)بودن را زیاد میکند
خربزه
اگر زن باردار بخورد فرزند خوشرو و خوش خلق میشود.
کندور
باعث زیادی عقل بچه ، باهوش ، پاکدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خوشخو و نیکو شدن دختر میشود
شلغم
به
علت خواص زیاد به زنان باردار و شیرده توصیه میشود و خوردن شربت آن در
بارداری باعث رشد کودک ، آسانی دندان درآوردن ، استحکام استخوان ، زود به
راه افتادن ، زود حرف زدن و مقاومت در برابر بیماریها میشود
شربت شلغم
وسط یک شلغم را گود کرده و از شکر پر کنید و بگذارید آب بیاندازد این مرهم سینه است
شنبلیله
اگر میخواهید فرزندتان خرمن گیسو باشد در بارداری شنبلیله بخصوص خام مصرف شود
روغن زیتون
برای
اینکه نوزاد پوست خوب و روشن داشته باشداز روغن زیتون ، روغن ماهی ، کره و
روغنهای نباتی ، خیار ، کاهو ، هویج ، شیرخشت ، ترانجبین ، گرانگبین،
زرشک، بیدخشت،شکرتیغار و عناب و نعناع مخصوصا دم کرده آن استفاده کنید
ویتامین ث
خوردن میوه ها و سبزی هایی که ویتامین ث دارند رنگ نوزاد را زیبا میکنند
ویتامین د
اگر
فرزندی با موی مشکی و پوست نرم میخواهید باید از حرارت آفتاب و اغذیه ای
که ویتامین د ، گوگرد و منگنز دارند استفاده کنید مثل پیاز ، سفیده تخم مرغ
، کلم ، خیار و ترب وقتی آفتاب به بدن برسد ولی عوامل ویتامین د نباشد موی
نوزاد سرخ میشود اگر ویتامین د به جنین نرسد بور خواهد شد . مثلا استحمام
زیاد مادر ، عدم استفاده از نور خورشید ، نطفه مرد الکلی یا پیر موثر است.
ویتامین آ
سبب مو خرمایی شدن فرزند میشود
آب دریا
اگر خانمها روزی یک قاشق مربا خوری آب دریابنوشند یا میوه درایی بخورند موی فرزندشان طلایی میشود
بابونه
خوردن بابونه و گل آن و دم کرده بومادران خصوصا گل آن در بور شدن موی نوزاد موثر است
تخم مرغ دو زرده
اگر مادر از تخم مرغ دوزرده استفاده کند چشم نوزاد را آبی میکند
نکته مهم
مادر
اگر در دوران بارداری دچار ترس شدید شود پوست جنین دچار لکهای تیره میشود .
در موارد ترس مادر سریع باید از سربتهای میوه بخصوص آب هندوانه شیرین یا
خربزه یا میوه شیرین دیگر استفاده کند و از ترشیجات بپرهیزد
پرخوری و خوردن غذای یکنواخت و غذاهای مانده و فاسد مخصوصا گوشتی رنگ نوزاد را تیره میکند
استنشاق دود زغال و دخانیات و تنفس در جای پرجمعیت رنگ نوزاد را تیره میکند
مهمترین غذاها برای یک زن باردار
دوران
بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز
جنین برای ساخت سلول های خونی، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند
مهمترین غذاها برای یک زن باردار
– پروتئین ها:
پروتئين كه يك ماده اصلي براي مادر و
نوزادش ميباشد به طور مشخص در اين گروه وجود دارد. ويتاميني كه تنها در
اين گروه وجود دارد ويتامين ب 12 است. در مادراني كه گياهخوار هستند، ذخاير
ويتامين ب 12 نوزادان آنها پايين است. پروتئين ها جزو گروههاي اصلي غذايي
براي مادران باردار به حساب ميآيد كه بايد در وعدههاي غذايي آنها
گنجانده شود.
پروتئین ها شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی می شود
– کربوهیدرات ها:
نقش اصلی کربوهیدرات ها تامین انرژی
برای سلول های بدن به ویژه مغز و سیستم عصبی، گلبول های قرمز و سفیدخون و
مدولای کلیه است. در بارداری جنین از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی
استفاده می کند. انتقال گلوکز از مادر به جنین حدود 26-17 گرم در روز
تخمین زده شده است. تا پایان بارداری همه این گلوکز توسط مغز جنین مصرف می
شود. میزان نیاز به کربوهیدرات ها در بارداری حدود g 175 در روز است.
سبزیجات و میوه ها غنی از کربوهیدرات ها هستند، مخصوصا اگر به صورت خام خورده شوند.
– چربی ها:
چربیها نیز در این دوره برای بدن
لازماند اما حواستان باشد نه هر نوع چربی! باید چربیهای مفید (امگا ۳ها و
امگا ۶ ها) که در روغن کلزا، روغن زیتون و همچنین ماهیهای چرب مانند ماهی
آزاد، ساردین، ماهی تن و غیره وجود دارد را دریابید. روزانه یک تا دو قاشق
غذاخوری روغن گیاهی برای بدن کافیست. هفتهای دو مرتبه هم ماهی چرب میل
کنید. در عوض حواستان باشد که از مصرف چربیهای مضر که در روغنهای حیوانی و
غذاهای صنعتی وجود دارند بپرهیزید.
بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.
مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن در بارداری ضروری است
– آهن:
دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که
به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی،
بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند که امکان تأمین نشدن آن در تغذیه
مادر وجود دارد بنابراین برخی از پزشکان مصرف مکمل آهن به زنان باردار را
توصیه می کنند.
مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی
حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خرما و مواد خوراکی
حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.
– ویتامینC
ميوههايي مثل پرتقال، گريپ فروت، نارنگي،
ليمو و انگور منشا بسيار خوبي براي ويتامين ث هستند. هر خانم باردار
ميتواند در روز چندين بار از اين گروه استفاده كرده و نياز خود را به
ويتامينهايي مثل آ و ث برآورده كند. بطورمثال آب ميوه يا ميوه تازه را با
صبحانه يا بين غذا، ميوه تازه يا خشك يا سالاد ميوه را به همراه ناهار و
كمپوت ميوه را براي دسر و شام مصرف كند.
مصرف ویتامینC نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود.
اگر جذب كلسيم مادر كافي نباشد، جنين از كلسيم مادر استفاده ميكند
– کلسیم:
برای کمک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.
محصولات لبني ميزان زيادي از احتياجات
غذايي را برآورده ميكنند، بخصوص كلسيم و پروتئين كه در اين مواد ميباشد.
در طول حاملگي حدود 30 گرم كلسيم در مادر تجمع مييابد كه اكثر آن در اواخر
حاملگي در جنين ذخيره ميشود.
كلسيم ماده اصلي در تشكيل استخوان و
دندان است. اگر جذب كلسيم مادر كافي نباشد، جنين از كلسيم استخوانهاي مادر
استفاده ميكند كه اين باعث ميشود مادر در آينده دچار استئوپروز يا پوكي
استخوان شود.
هر خانم باردار بايد سعي كند در روز حداقل يك ليوان
شير مصرف كند. اگر مادري از مزه شير راضي نيست، بايد آن را با اضافه كردن
موادي مانند كاكائو و امثال آن براي خود قابل قبول سازد يا با اضافه كردن
آن در سوپ يا پنير رنده شده يا سالاد و يا هر طريقي ديگر آن را مصرف كند.
البته اين شامل آن دسته از افراد كه مشكل گوارش داشته قادر به تحمل شير
نيستند نميباشد كه در اين صورت به جاي آن ميتوانند معادل آن يك فنجان
ماست يا پنير استفاده كنند و يا از روش درمان اين مشكل بهره ببرند.