تخم مرغ را به همراه سیب زمینی بخورید
، تخممرغ، یکی از عالیترین منابع تامین پروتئین
است. پروتئین این ماده غذایی ارزش بیولوژیک (شاخصی برای سنجش میزان دریافت
اسیدهای آمینه ضروری) بسیار بالایی دارد؛ بهطوری که پروتئین سایر منابع
حاوی این ماده مغذی را نسبت به آن میسنجند. یعنی نمره ۱۰۰ از نظر وجود
پروتئین به تخممرغ داده میشود و سایر منابع حیوانی و گیاهی، نمرههای
کمتری دارند.پروتئین، جزو مواد مغذی ضروری بدن است که باید روزانه دریافت
شود. افرادی که توانایی مالی خرید منابع پروتئینهای حیوانی مانند انواع
گوشتها را ندارند، میتوانند با ترکیب تخممرغ با سایر منابع پروتئین،
ارزش بیولوژیک آن را بالاتر هم ببرند. مثلا ترکیب تخممرغ با سیبزمینی،
باعث دریافت مقادیر مناسبی از پروتئینی باارزش در بدن میشود.
تخممرغ
حاوی ترکیبهای باارزش دیگری مانند آهن غیرهم نیز است. در بین منابع
حیوانی، تخممرغ تنها ماده غذایی حاوی آهن غیرهم است. ویتامین A، اسیدهای
چرب اشباعنشده و چربیهای مفید، از دیگر داراییهای ارزشمند تخممرغ
هستند. هر تخممرغ ۱۰۰ گرمی، حدود ۷۲ کیلوکالری انرژی و نزدیک به ۵ گرم
چربی دارد. کلسترول موجود در هر تخممرغ هم حدود ۲۱۵ تا ۳۰۰ میلیگرم است.
در
گذشته این مقدار کلسترول را عامل بازدارندهای برای مصرف تخممرغ در نظر
میگرفتند اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که مبتلا به کلسترول
خون بالا نیستند یا دیابت ندارند، میتوانند تا روزی یک تخممرغ کامل مصرف
کنند. افراد مبتلا به دیابت هم میتوانند هفتهای یک یا ۲ تخممرغ کامل
بخورند. این بیماران برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن خود از طریق
تخممرغ، میتوانند با حذف زرده حاوی کلسترول، فقط سفیده آن را بخورند.
سفیده
تخممرغ علاوه بر پروتئین، حاوی حجم مناسبی از ویتامین A، کلسیم، منیزیم،
روی، فسفر و ریزمغذیهای بسیار مفید دیگری است که افزودن آن به غذاهایی
مانند کتلت یا انواع کوکو، میتواند ارزش تغذیهای غذا را تاحد قابل قبولی
بالاتر ببرد.
اگر همراه غذا پیاز می خورید حتما بخوانید
پیاز یک عضو از خانواده آلیوم است که سرشار از گوگرد است که باعث بوی تند آن می شود وبرای سلامت بدن بسیار مفید است.
مزایای پیاز برای قلب و عروق
شواهدی وجود دارد که ترکیبات گوگرد در پیاز باعث ضد انعقاد بودن آن می شود و باعث جلوگیری از تجمع ناخواسته سلول های پلاکت خون می شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ترکیبات گوگرد پیاز می تواند سطوح خونی کلسترول و تری گلیسرید را کاهش دهد وباعث بهبود عملکرد غشای سلولی در سلول های قرمز خون نیز می شود. مزایای پیاز در چارچوب کلی باعث پیشگیری از حمله قلبی می شود.
پیاز برای استحکام استخوان بسیار مفید است
مطالعات نشان داده است که پیاز می تواند به افزایش تراکم استخوان کمک می کند به ویژه در زنانی که در سنین یائسگی و در حال از دست دادن تراکم استخوان هستند. به علاوه، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد زنانی که به سن یائسگی می رسند و پیاز مصرف می کنند احتمال شکستگی در لگن درآن ها بسیار کم است بنابراین حتما روزانه از پیاز استفاده کنید چون مصرف روزانه پیاز برای افزایش تراکم استخوان بسیار مفید است. علاوه بر این گوگرد موجود در پیاز باعث استحکام و همبندی استخوان ها می شود.
پیازچه فواید زیادی دارد که اغلب آن ها مانند پیاز است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش قند خون
کاهش کلسترول خون بالا
کاهش فشار خون بالا
کاهش ریسک پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها
کاهش التهاب