تاثیر غذاهای چرب بر عصب معده
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب به عصب های
معده که احساس سیری را به مغز ارسال می کنند، آسیب وارد می کند.
به
گزارش هلث، محققان دانشگاه جورجیای آمریکا معتقدند که پس از صرف غذا،
تقریبا 30 دقیقه طول می کشد تا مغز با بدن سازگار شود و در این مدت، فرد
متوجه سیری و یا گرسنگی نیست.
لپتین (Leptin)، یک هورمون و انتقال
دهنده عصبی است که وظیفه اطلاع رسانی به مغز را در زمینه کفایت صرف غذا به
عهده دارد. اما هنگامی که افراد سریع غذا می خورند و یا پیام این هورمون را
مبنی بر سیری نادیده می گیرند، هورمون دیگری به نام پپتید تیروزین-
تیروزین (peptide tyrosine-tyrosine ) به مغز می گوید که بدن دچار بیماری
می باشد و نفخ کرده است.
براساس مطالعه محققان دانشگاه جورجیا، یک
رژیم غذایی ناسالم می تواند سبب برهم زدن توازن باکتری در روده شود، به
طوری که باکتری هایی را که برای تکثیر از چربی استفاده می کنند، تشویق می
کند و باکتری های دیگری را که غذاهای سالم تر را ترجیح می دهند، از بین می
برد. این رویه به التهاب عصب ها منجر می شود و پس از آن، مغز سیگنال ها در
زمینه سیر شدن را حس نمی کند.
به گفته محققان، مطالعه آنها روی موش
ها نشان داده است که رژیم های غذایی پر چرب، مغز این حیوانات را تغییر می
دهد مدارهای مغزی آنها را دوباره سازماندهی می کند. این کار باعث بروز
التهاب در مناطقی از مغز می شود که مسئول رفتار تغذیه ای هستند. مدارهای
دوباره سازماندهی شده و ملتهب، سیگنال احساس سیری را تغییر می دهند.
آنها
افزودند: چنین تغییری می تواند در ارتباط میان روده و مغز اختلال ایجاد
کند، مانند این که با وجود صرف غذای کافی، اما احساس گرسنگی از بین نمی
رود.
مسیر هوایی تنفستان را با فلفل قرمز باز کنید
همین مقدار فلفل قرمز، تقریباً 15 درصد
از نیاز بدن به ویتامین A را در یک رژیم غذایی دو هزار کالری تأمین میکند.
ویتامین A برای بهبود پوست، مو، ناخن و چشم مفید است.
دکتر
محمدحسن انتظاری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» دراینباره
گفت: «فلفل قرمز حاوی ویتامینهای C، E و B6 و موادمعدنی چون آهن، پتاسیم،
منیزیم و فسفر نیز است که ترکیب ویتامین b6 و منیزیم باعث کاهش اضطراب و
به خصوص علایم قبل قاعدگی میشود. همچنین فلفل قرمز به کاهش نفخ و جلوگیری
از چربی بالای خون کمک میکند.»
وی
همچنین اشاره کرد: «فلفل قرمز حاوی ترکیباتی است که باعث تحریک گردش جریان
خون میشود و از سوی دیگر در رفع احتقان و باز شدن مسیر هوایی نقش دارد.»
دکتر
محمدحسن انتظاری اظهار داشت: «از قدیم فلفل را بهعنوان ضد آسم، ضد تب،
درمان عفونتهای دستگاه تنفسی، مشکل هضم غذا، مرهم و ضد سرطان مصرف
میکردهاند. ماده اصلی آن، کاپسایسین، دارای خاصیت محرک، ضد دردهای عصبی
موضعی، ضد ورم، ضد آرتریت و ضد روماتیسم است.»
به
گفته این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، مصرف این ادویه خطرات ناشی از
ذاتالریه را کاهش میدهد البته به شرطی که در حد متعادل مصرف شود.
وی
در پایان خاطرنشان کرد: «البته با تمام این فواید، مصرف بیشازاندازه فلفل
قرمز ممکن است دستگاه هاضمه آسیب برساند. مصرف فلفل قرمز باعث افزایش
سوختوساز و کاهش وزن هم میشود البته به شرطی که فرد به آن حساسیت نداشته
باشد، دچار فشارخون خیلی بالا یا زخم معده یا اثنی عشر هم نباشد. برای این
منظور میتوانید از فلفل قرمز در تهیه غذا، انواع سس استفاده کنید.»