تاثیر سیستم ایمنی بدن بر تکامل باکتری‌های روده

تاثیر سیستم ایمنی بدن بر تکامل باکتری‌های روده

این موضوع کاملا تثبیت شده که سلامتی ما
تا حد زیادی به رابطه‌ی متقابل بین باکتری روده‌ و سیستم ایمنی ارتباط
دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که تنوع غنی باکتری موجود در روده‌ی ما به خاطر
دو سیستمی است که یکدیگر را کامل می‌کنند و فعالیت‌هایشان روی هم تأثیر
می‌گذارد. در حال حاضر تحقیقات جدید شواهدی در این باره ارائه کرده که
سیستم ایمنی بر تکامل باکتری روده‌ی ما تأثیر می‌گذارد.

روده‌ی
ما ساختار پیچیده‌ای داشته و محیط داخل آن که پیوسته در حال تغییر است
باعث می‌شود تا باکتری‌ها نسبت به آن واکنش زیادی نشان دهند تا بتوانند با
تغییراتی که در غذای روزانه‌ی ما رخ می‌دهد خود را هماهنگ کنند.

از
آنجایی که کار سیستم ایمنی مراقبت از بدن در برابر عوامل بیماری‌زای نهفته
است، بنابراین باید کاملا آنچه را که در روده رخ می‌دهد تحت کنترل داشته
تا میکروب‌های دوست را در قالب دشمن اشتباه نگیرد. اما روده این کار را
چگونه انجام می‌دهد؟

برای این
تحقیق، محققان روده‌ی موش‌های سالم را با روده‌ی موش‌هایی که کمبود
گلبول‌های سفید داشتند مقایسه کردند. آنها دریافتند که فرآیند هاضمه و
متابولیسم موش‌های سالم سریعا خود را با تغییرات وفق می‌دهد، اما این
تغییرات در موش‌هایی که سیستم ایمنیشان دچار اختلالاتی بود، در زمان
طولانی‌تری رخ داد. در ادامه‌ی این تحقیق آنها پی بردند که تغییرات ژنتیکی
در باکتری‌های روده در بین موش‌هایی که سیستم ایمنی آنها با کمبود
گلبول‌های سفید مواجه بود، ناهمگون‌تر و متفاوت‌تر بود.

محققان
در پایان به این نتیجه رسیدند که در شرایطی که امکان این مسئله وجود دارد
تا بتوان پیش‌بینی کرد باکتری روده چگونه در افراد سالم دچار تغییر و تحول
می‌شود، اما همین نتایج را نمی‌توان درباره افرادی گفت که سیستم ایمنی آنها
دچار کمبود گلبول‌های سفید است.


سماق کاهش دهنده اسید اوریک

دکتر
نسرین حاجی سید جوادی گفت: استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد
می شود و از سوء هاضمه ، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می
کند
.

سماق
دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع ، استفراغ و
اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است
.

به
گفته این متخصص این ماده خوراکی دارای اثرات ضد میکروبی است و همچنین این
ماده به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می کند.علاوه براین درمتون
پزشکی قدیم از سماق به عنوان کاهش دهنده اسید اوریک یاد شده است به همین
دلیل از قدیم سماق را به همراه کباب استفاده می کردند که بدن فرد بتواند
اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد
.

خوردن مرتب سماق برای مبتلایان به دیابت وهمچنین برای برطرف کردن بی اشتهایی، تب، روماتیسم و نقرس مفید است .

به
گفته وی سماق همچنین کاهش دهنده قند خون است زیرا نتایج تحقیقات نشان می
دهد که سماق از طریق آنزیم آلفا آمیلاز ، قند خون را کاهش می دهد
. آنزیم آلفا آمیلاز قندهای سنگین را تبدیل به قندهای ساده می کند.

حاج
سید جوادی خاطرنشان کرد : سماق اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از
میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا در بدن دارد و می تواند مانند آنتی
بیوتیک برای بدن عمل کند
.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top