تاثیرات مفید آب چغندر برای کوهنوردان
تاثیرات مفید آب چغندر برای کوهنوردان
آب چغندر چه خاصیت های مفیدی دارد و چرا مصرف
آن برای کوهنوردان توصیه می شود چه تاثیراتی روی بدن ان ها میگذارد؟نیترات
موجود در آب چغندر نجات دهنده جان کوهنوردان در ارتفاعات محسوب می شود
کاهش اکسیژن هوا به انقباض رگ های خونی بدن
منجر می شود، اما مصرف آب میوه غنی از نیترات این حالت را خنثی می کند.
اگرچه اساساً شرایط بدن انسان مناسب زندگی در کوه های مرتفع نیست، اما با
گذشت زمان بدن با ارتفاعات تطابق پیدا می کند؛ اکنون محققان متوجه شده اند
که مصرف آب چغندر این روند را تسریع می بخشد.
عملکرد عادی رگ های خونی به اکسید نیتریک یا
NO بستگی دارد. از آن جا که اکسیژن هوا در ارتفاعات بالا کاهش می یابد،
تولید کافی اکسید نیتریک برای بدن دشوار می شود؛ اما آب چغندر به دلیل
برخورداری از سطح زیاد نیترات می تواند کمک موثری در این زمینه باشد.
نیترات ها طی فرآیندی در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود که در کمک به شل
شدن دیواره رگ های خونی نقش مهمی دارد
رقابت لبو و شلغم در درمان سرماخوردگی
مسعود نصیری در گفتوگو با ایسنا، گفت: آنچه که بیشتر شاهد آن هستیم
این است که مردم تمایل بیشتری به شلغم و چغندر پخته دارند و آنطور که باید
به لبوی پخته تمایلی نشان نمیدهند.
وی اظهارداشت: چغندر پخته با وجود خواصی که دارد حجم فراوانی از قند را
وارد بدن افراد میکند که خصوصاً برای افرادی که قند بالا دارند، مناسب
نیست.
به گفته این کارشناس تغذیه، شلغم پخته میتواند مقدار فراوانی از گرمایی
که هنگام پختن دریافت میکند در خود نگه دارد و به بدن فرد منتقل کند و به
علاوه نرم کننده سینه و دستگاه گوارش نیز هست.
نصیری با اشاره به اینکه در کتب علمی چیزی در خصوص خواص ضد باکتریایی
شلغم نیامده است، افزود: اینکه مردم برای سرماخوردگی به مصرف شلغم روی می
آورند بیشتر به علت روانی است.
وی اظهار داشت: لبو به دلیل وجود ماده رنگی خواص آنتی اکسیدانی دارد و
هر یک دانه از رنگدانههای لبو میتواند دانههای چربی خصوصا LDL که در
رگها رسوب می کند و باعث سختی عروق و بیماری قلبی میشود را مهار کند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: لبو همچنین نقش بسزایی در درمان و پیشگیری از کبد چرب و کاهش چربی خون دارد.
نصیری یادآوری کرد: آب لبو هم می تواند فشار خون را تنظیم کند و مصرف روزانه آب لبو می تواند برای فشار خون مفید باشد.
وی گفت: خواص آنتی اکسیدانی لبو برای پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت
سیستم ایمنی مفید است و همچنین در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون نقش
دارد.