به این دلایل گوجه سبز نخورید!
سید ضیاءالدین مظهری در رابطه با مصرف میوه های نوبرانه بهاری گفت: در
این روزها مصرف چغاله بادام و گوجه سبز زیاد شده که باید در مصرف این میوه
ها نکات بهداشتی رعایت شود. آبی که برای حفظ طراوت آنها استفاده می شود یا
دستمالی که روی این میوه ها گذاشته می شود احتمال انتقال آلودگی زیادی
دارد.
وی ادامه داد: هنگامی که فروشنده برای حفظ طراوت این میوه ها
را آب پاشی می کند باید احتیاط های لازم را از نظر بهداشتی رعایت کند و
مردم نیز در منزل به خوبی آنها را شستشو داده و ضد عفونی کنند.
این
متخصص تغذیه ادامه داد: در زمان سم پاشی این میوه ها گاهی از سمومی استفاده
می شود که با توجه به زمان شکوفه کردن و زمانی که میوه رسیده می شود عمر
سم به پایان می رسد بنابراین چیدن زودهنگام این میوه ها باعث می شود که سم
روی آنها باقی مانده و هنگام مصرف به بدن منتقل شود.
وی همچنین گفت: چغاله بادام و گوجه سبز با نمک زیادی مصرف می شود این در
حالی است که در کشور ما مصرف نمک 3 تا 4 برابر بیش از حد مجاز و توصیه شده
سازمان بهداشت جهانی است.
مظهری افزود: خانواده های ایرانی به مصرف
غذاهای شور عادت کرده و غذاهایی می خورند مانند نان که 2 درصد نمک اضافه
شده دارد یا فست فود و غذاهای فرآوری شده مصرف می کنند که نیترات و نیتریت
زیادی دارند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بنابراین مصرف این میوه ها
به دلیل نمک فراوان برای بیماران قلبی عروقی، مبتلا به فشار خون و زنان
باردار مناسب نیست.
وی گفت: همچنین گوجه سبز دارای هسته های نرمی است که معمولاً به هنگام
مصرف از سوی کودکان و جوانان خورده می شود که باعث سوء هاضمه شده یا در
ترکیبات آن طعم تلخ اسید سیانیتریت وجود دارد که مصرف بالای آن باعث
مسمومیت می شود.
این متخصص تغذیه در مورد خواص تغذیه ای این میوه ها
گفت: مصرف آنها به دلیل ذائقه مردم است وگرنه خواص تغذیه ای قابل توجهی
ندارند البته برخی ویتامین ها و ترکیبات فیبری دارند که در صورت عدم رعایت
بهداشت در نحوه تهیه، نگهداری و توزیع اثر عکس خواهد داشت.
آلودهترین شیء منزل چیست؟
متخصصان با بیان اینکه حوله مورد استفاده در آشپزخانه و حتی حمام عامل
شیوع میکروب است اظهار داشتند: از آنجا که سطح حوله برای مدت زمان طولانی
مرطوب باقی میماند موجب حفظ بقای باکتری شده و همچنین حولهها اغلب در
پرمیکروبترین نقاط خانه استفاده میشوند.
متخصصان دانشگاه آریزونا در بررسیهای خود مشاهده کردند باکتری
«کولیفرم» که در مدفوع موجود است و میتواند موجب شیوع مسمومیت غذایی و
اسهال شود در ۸۹ درصد دستمالهای مورد استفاده در آشپزخانه و باکتری E.Coli
در بیش از ۲۵ درصد حولهها وجود دارد. به گفته کارشناسان، حولهها بیش از
دیگر وسایل خانه و آشپزخانه محل مناسبی برای رشد و بقای باکتریها هستند.
«چارلز گربا» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این امکان وجود دارد پس از خشک
کردن دستمالهایتان با حوله، آلودگی را به مواد خوراکی منتقل کنید و در
نهایت به آلودگی بدن و بروز بیماری منجر شود.
به نقل از روزنامه دیلی میل، همچنین در صورتی که حوله حمام و حوله مورد
استفاده برای خشک کردن دست و صورت میان اعضای خانواده مشترک باشد احتمال
شیوع بیشتر باکتریها و ویروسها بالا میرود.