بربرین چیست و چه فوایدی دارد؟
به گزارش آلامتو به نقل از سلامت ؛ ترکیبات موسوم به بربرین در زمره قویترین مکملهای طبیعی روی زمین به شمار میروند.
فواید آن بر سلامت شگفتانگیز است و تاثیرات آن بر بدن در سطح مولکولیست.
اثبات شده است که بربرین موجب کاهش شاخص قند خون، کاهش وزن و بهبود سلامت قلب میگردد، که این نکات از معدود موارد تاثیرات آن بر سلامت است.
نتایج مطالعات حاکی از آن است که تاثیر مکملهای بربرین کمتر از داروهای تجویزی نیست.
مروری بر جزئیات مربوط به بربرین و تاثیرات آن بر سلامت:
بربرین چیست؟
بربرین شامل ترکیبات بافتزنده است که از گیاهان متعدد و متفاوتی از جمله گروهی از بوتهها موسوم به بربرین عصارهگیری میشود.
به بیان تخصصی، بربرین در طبقهی خاصی از
ترکیبات که آلکالوئید( شبه قلیا) خوانده میشوند، جای دارد. رنگ آن زرد است
و اغلب به عنوان مادهی رنگزنی مورد استفاده قرار میگیرد.
بربرین در طب چینی از سبقهایی طولانی برخوردار است و در درمان بیماریهای متعددی به کار برده میشد.
اکنون، علوم مدرن نیز خواص شگفتانگیز بربرین را در درمان برخی بیماریها تائید مینمایند.
نحوهی عملکرد بربرین چگونه است؟
تاکنون صدها تحقیق مختلف در زمینهی بربرین صورت پذیرفته است.
اثبات شده است که از تاثیرات شگرفی بر سیستمهای زیستی برخوردار است.
پس از اینکه بربرین وارد شکم میشود، جذب بدن شده و وارد چرخهی گردش خون میگردد. سپس به سوی سلولهای بدن حرکت میکند.
بربرین درون سلولها نفوذ کرده، بر چندین
نوع مختلف از اهداف مولکولی تاثیر گذاشته و عملکرد آنها را تغییر میدهد.
بدین ترتیب نحوهی عملکرد آنها مشابه با داروهای تجویزی است.
در اینجا قصد ندارم وارد جزئیات بیشتر شوم، زیرا مکانیسم زیستی بربرین بسیار پیچیده و متغییر است.
با این وجود، یکی از اصلیترین عملکردهای بربرین، فعال نمودن آنزیمهای درون سلولی موسوم به آنزیم فعالکنندهپروتئین است.
این آنزیم گاهی به عنوان کلید اصلی سوخت و ساز در نظر گرفته میشود.
این آنزیم درون سلولهای اندامهای مختلف
از جمله مغز، عضلات، کلیهها، قلب و کبد یافت میشود و نقشی اساسی در
تنظیم سوخت و ساز ایفا میکند.
بعلاوه بربرین تاثیرات مختلفی بر
مولکولهای درون سلولی بر جای میگذارد و حتی بر فعال و غیر فعال نمودن
ژنها نیز میتواند، موثر واقع شود.
در مقایسه با داروها، بربرین موجب کاهش چشمگیر شاخص قند خون میگردد، که از این لحاظ با داروهای قند خون برابری مینماید.
دیابت نوع ۲ در زمره بیمارهای خطرناکیست که در دهههای اخیر به طرزی باورنکردنی رواج یافته و سالانه موجب مرگ میلیونها نفر میشود.
خصیصهی اصلی دیابت، افزایش سطح قند(گلوکز) خون ناشی از مقاومت در برابر نسولین یا کمبود انسولین است.
شاخص قند خون بالا در دراز مدت موجب
آسیبهای جدی به بافتها و اندامهای مختلف شده و بالطبع منجر به بروز
مشکلات عدیدهایی بر سلامت و در نهایت کوتاهی عمر فرد میگردد.
مطالعات فراوانی در این زمینه اثبات میکند که بربرین به طرز چشمگیری موجب کاهش شاخص قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میشود.
در حقیقت، تاثیر آن نظیر داروی رایج دیابت یعنی متافورمین است.
به نظر میرسد عملکرد بربرین از طریق چندین مکانیسم مختلف صورت میپذیرد:
مقاومت در برابر انسولین را کاهش داده، تاثیر هورمون انسولین که مسؤل کاهش قند خون است را افزایش میدهد.
هضم قند( واکنشهای سلولی) را افزایش میدهد، به بدن کمک میکند تا قند درون سلولی را تجزیه نماید.
تولید قند در کبد را کاهش میدهد.
سرعت تجزیهی کربوهیدراتهای موجود در روده را کندتر میکند.
بر تعداد باکتریهای مفید روده میافزاید.
و این قصه سر دراز دارد. همچنین بربرین بر آنزیمها، مولکولها و ژنهای دیگری که قند خون را کنترل میکنند، تاثیر گذار است.
در مطالعهایی که بر روی ۱۱۶ بیمار مبتلا
به دیابت صورت پذیرفت، روزانه ۱ گرم بربرین به این افراد داده شد و نتیجتا
شاخص قند خون ناشتای آنها تا ۲۰٪ کاهش یافت.
بعلاوه بربرین موجب کاهش ۱۲ درصدی
هموگلوبین گلوکزین( شاخص قد خون طولانی مدت) گردید و همچنین سطح چربیهای
موجود در خون مانند کلسترول و تیریگلیسرید را بهبود بخشید.
طبق بازبینی ۱۴ مورد مطالعاتی مشخص شد که
اثربخشی بربرین، مشابه تاثیرات داروهای خوراکی دیابت مانند متوفورمین،
گلیپزید و رزیگلیتازون است.
با سبک زندگی متعادل بسیار سازگار عمل کرده و چنانچه در کنار دیگر داروهای مخصوص کاهش قند خون مصرف شود، بر تاثیر آن افزوده میشود.
چنانچه به بحثهای آنلاین رجوع کنید،
متوجه خواهید شد افرادی که از قند خون بسیار بالا رنج میبرند با مصرف
بربرین توانستهاند تا حد زیادی قند خون خود را کنترل نمایند.
این ماده هم در دنیای تحقیقات و هم در دنیای واقعی، بسیار کارآمد است.
بربرین به کاهش وزن نیز کمک شایانی میکند.
مکملهای بربرین برای کاهش وزن نیز بسیار موثر واقع میشوند.
تا کنون، دو مطالعه در زمینهی تاثیرات بربرین بر کاهش وزن صورت پذیرفته است.
در مطالعهایی ۱۲ هفتهایی، به افرادی که
مبتلا به چاقی مفرط بودند، سه بار در روز ۵۰۰ میلیگرم بربرین داده شد و
نتایجتا به طور میانگین ۲.۵ کیلو از وزن آنها کاسته شد. بعلاوه حدود ۳.۶٪
از چربی بدنی شرکتکنندگان نیز کم شد.
دیگر مطالعهی تاثیرگذار در این زمینه بر
روی ۳۷ مرد و زن مبتلا به سندرم متابولیک صورت گرفت. این مطالعه ۳ ماه به
طول انجامید و شرکتکنندگان ۳ بار در روز ۳۰۰ میلیگرم بربرین دریافت
میکردند.
ظرف مدت ۳ ماه، شاخص تودهی بدنی
شرکتکنندگان از ۳۱.۵ به ۲۷.۴ تقلیل یافت یا از افراد مبتلا به چاقی مفرط
به افراد دارای اضافه وزن بدل شدند. همچنین چربی شکمی آنها تا حد زیادی از
بین رفت و شاخص سلامت آنها در بسیاری از موارد بهبود یافت.
محققان بر این باورند که این کاهش وزن، ناشی از بهبود عملکرد هورمونهای تنظیم چربی از قبیل انسولین، آدیپونکتین و لپین است.
بعلاوه از ظواهر امر پیداست که بربرین مانع از رشد سلولهای چربی در سطح سلولی میگردد.
بربرین از میزان کلسترول خون میکاهد و خطر ابتلا بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
در سالیان اخیر بیماریهای قلبی در زمرهی رایجترین دلایل مرگ زودرس در جهان شناخته شدهاند.
همچنان که از شواهد پیداست، بربرین بسیاری از عوامل مرتبط با سلامتی را بهبود میبخشد.
طبق مرور ۱۱ مورد از مطالعات بربرین میتواند:
میزان کلسترول را تا ۲۴ میلیگرم کاهش دهد.
کلسترول بد خون را تا ۲۵ میلیگرم کاهش دهد.
تریگلیسیرید خون را تا ۴۴ میلیگرم کاهش دهد.
کلسترول مفید خون را تا ۲ میلیگرم افزایش دهد.
همچنین بربرین موجب کاهش ۱۳ تا ۱۵ درصدی لیپوپروتئین B، که یکی از خطرناکترین عوامل است، میگردد.
در خاطر داشته باشید که دیابت، شاخص قند
خون بالا و چاقی از عمده عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را
افزایش میدهند و البته همهی آنها با بربرین بهبود مییابند.
آنچه مسلم است، تاثیرات مثبت بربرین بر هر یک از این عوامل خطرزا منجر به کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
از دیگر فواید بربرین بر سلامت
بربرین در حفظ سلامت از فواید بیشمار دیگری نیز برخوردار است:
افسردگی: مطالعات انجام شده بر موشها حاکی از آن است که بربرین در مقابله با افسردگی کمک میکند.
سرطان: مطالعات آزمایشگاهی و تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات نشان میدهد که بربرین مانع از رشد و گسترش انواع مختلف سرطان میگردد.
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی: در برخی مطالعات اثبات شده است که بربرین از خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی برخوردار است.
عفونت: مطالعات حاکی از آن است که بربرین با میکروارگانیسمهای مضر از جمله باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها مبارزه میکند.
کبد چرب: بربرین موجب کاهش چربی کبد میشود که همین امر مانع از بروز بیماریهای مرتبط با کبدهای چرب غیرالکلی میگردد.
از کار افتادگی قلب: یکی
از مطالعات اثبات نمود که بربرین به طرز موثری علائم مشکلات قلبی را بهبود
بخشیده و خطر ابتلا به مرگ ناشی از مشکلات قلبی را کاهش میدهد.
پیش از هر گونه توصیهی قطعی در زمینهی
مصرف بربرین، فواید آن باید مورد تحقیقات بیشتری قرار گیرد اما شواهد موجود
بسیار نویدبخش هستند.
میزان مصرف و عوارض جانبی
میزان تجویزی در اکثر مطالعاتی که در این مقاله ذکر شد بین ۹۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیگرم در روز است.
معمولا ۵۰۰ میلیگرم، سه بار در روز و پیش از وعدههای غذایی کفایت میکند.
تاثیر بربرین کمتر از چند ساعت دوام دارد،
پس میزان مصرفی خود را باید به چند مرحله تقسیم نمائید تا در تمام طول روز
سطح خون پایدار بماند.
چنانچه مبتلا به بیماری خاصی هستید یا داروهای خاصی مصرف میکنید، به شما توصیه میشود پیش از مصرف بربرین با پزشک خود مشورت کنید.
به ویژه اگر داروهای کاهش قند خون مصرف میکنید، اهمیت مشورت با پزشک چندین برابر میشود.
روی هم رفته، بربرین از نمای ایمنی بارزی برخوردار است.
اصلیترین عوارض جانبی بربرین به مسائل
گوارشی مرتبط است و گزارشهایی مبنی بر درد شکمی، اسهال، نفخ، یبوست و معده
درد نیز وجود دارد.
بربرین را از کجا تهیه کنیم؟
گرچه بربرین از لحاظ علمی کاملا مورد تائید قرار گرفته اما هنوز تا جلب محبوبیت عامه مسیری طولانی در پیش دارد.
به همین دلیل، هنوز در سوپر مارکتها یا فروشگاههای مخصوص مکملها در دسترس نیست.
اما امکان خرید مکملهای بربرین از سایت آمازون برایتان فراهم است.
من به شخصه مارک Glycosolve را مصرف
میکنم. من با تولیدکنندگان این مکمل آشنا هستم، هر دوی آنها در زمره
پزشکانی هستند که نتایج فوق العادهی آن را بر روی بیمارانشان آزمودهاند.
بربرین در زمره معدود مکملهایی قرار دارد که تاثیرات آن مشابه داروهاست.
این مکمل تاثیرات قدرتمندی بر جنبههای مختلف سلامت به ویژه کنترل قند خون دارد.
این مکمل تاثیر شگرفی بر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک نشان داده است.
این مکمل علاوه بر اینکه مکمل ضدپیریست، فوایدی نیز در مقابلهی کلی با بیماریهای مزمن دارد.
چنانچه از مکملها استفاده مینمائید، بربرین قطعا در صدر آنها قرار خواهد گرفت.
اکنون چند هفته است که من خودم از این مکمل برای بهبود سلامت عمومی بدنم بهره می جویم.
قصد دارم دائما از این مکمل استفاده کنم و
امیدوارم تحقیقات گستردهتری دربارهی این مادهی باورنکردنی، قوی و ارتقا
دهندهی سلامت صورت پذیرد.
۱۰ روش تشویق کودکان به خوردن سبزیجات
از آن جا که سبزیجات دارای خواص فراوانی به خصوص برای کودکان هستند در این جا چند راهکار را به شما معرفی می کنیم تا کودک شما به خوردن این گروه غذایی تمایل بیشتری نشان دهد. در کنار یک سبزی آشنا، یک سبزی جدید به کودک بدهید.
آکاایران: ۱۰ روش تشویق کودکان به خوردن سبزیجات
به گزارش آکاایران ۱٫ بچه ها را در تهیه غذا شرکت دهید
بچه ها را به فروشگاه مورد نظر برده و به آن ها اجازه دهید تا سبزیجات را خودشان انتخاب کنند. آن ها را در امور شستشوی سبزی جات، پوست کندن آن ها و همچنین در انتخاب روش پخت مشارکت دهید. بگذارید آن ها سبزی
جات را لمس کرده و بو کنند. با انجام این کارها خواهید دید که چطور آن ها
نسبت به غذایی که خود در تهیه آن مشارکت داشته و احساس مالکیت در آن می
کنند را با میل و علاقه می خورند.
۲٫ از سبزیجات سرگرمی بسازید
اگر سبزیجات
را به اشکال متفاوت در آورده و با آن ها سرگرمی ایجاد کنید خواهید دید که
چگونه بچه ها نسبت به خوردن آن ها تمایل بیشتری از خود نشان می دهند و مسیر
غذا از بشقاب به دهان چقدر راحت تر طی می شود.
۳٫ کودکان را مجبور به خوردن سبزیجات نکنید
هیچوقت سعی نکنید کودک خود را مجبور کرده تا غذایش را تا انتها بخورد.
متخصصان می گویند اگر کودک را مجبور به خوردن غذایی کنید منجر به ممانعت وی
از خوردن به آن غذا می شود و این مورد نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز صدق می کند.
۴٫ در کنار یک سبزی آشنا، یک سبزی جدید به کودک بدهید.
هیچوقت سعی نکنید بشقاب کودک را از سبزیجاتی پر کنید که برای وی ناآشناست و یا آن ها را دوست ندارد. هر دفعه یک سبزی ناآشنا را در کنار یک سبزی آشنا به کودک بدهید. با این کار، کودک، هم شانس امتحان کردن سبزی جدید را دارد و هم اگر آن را دوست نداشت مطمئن هستید که چیزی برای خوردن دارد که گرسنه نماند.
۵٫ تسلیم نشوید
اگر چند بار سعی کرده اید به کودک خود سبزیجات مختلف از جمله هویج یا اسفناج بدهید ولی هر بار با صورت درهم کشیده وی مواجه شده اید، تسلیم نشوید. کودکان با افزایش سن، ذائقه شان نیز تغییر می کند. آن ها قبل از این که از غذایی خوششان بیاید باید چندین مرتبه آن را امتحان کنند.
به کودکان
خود برچسب “ایراد گیر” نگذارید چرا که با انجام این کار آن ها با همین
عنوان به زندگی خود ادامه می دهند شما بهتر است به جای این کار دوباره و
دوباره سعی کنید به روش های مناسبی به آن ها غذا را ارائه کنید، مطمئن
باشید دیر یا زود آن ها تسلیم می شوند.
۶٫ سبزیجات را به صورت بستنی چوبی و یا اسموتی درآورید
سیب مینی و هویج را به صورت پوره درآورده آن ها را با مقداری ماست و آب پرتقال مخلوط کرده و در انتهای آن ها چوب بستنی فرو کرده و درون فریزر قرار دهید. مخلوط میوه و سبزیجات را درون اسموتی ها نیز می توانید امتحان کنید.
۷٫ سبزیجات را سرخ کنید
گاهی اوقات کودکان سبزی جات را به خاطر اینکه بد پخته شده و یا له شده دوست ندارند. در این صورت، سبزیجات سرخ کرده را امتحان کنید. تجربه نشان داده بسیاری از کودکان از سبزیجات سرخ کرده به خاطر این که روی آن ها ترد شده و درونشان پخته می شوند استقبال خوبی می کنند. سعی کنید سبزیجات را با کمی روغن زیتون مخلوط کرده و قبل از سرخ کردن مقداری پنیر پارمسان نیز روی آن ها بریزید.
۸٫ به کودک سبزیجات را با سس بدهید
هیچوقت سعی نکنید سبزی
جات را درون سس های مایونز و یا خامه ای فرو کنید. استفاده از سس های سالم
مانند سس هایی که با انواع ماست تهیه می شوند گزینه های مناسبی هستند.
کودکان عمل فرو بردن سبزی جات مانند هویج درون سس را دوست دارند.
۹٫ سبزیجات را در دسترس کودک قرار دهید
زمانی که کودک شما گرسنه است اگر سبزی جات در دسترس وی باشد تمایل بیشتری به خوردن آن خواهد داشت. سعی کنید سبزیجات
را تا حد ممکن در دسترس قرار دهید. بهتر است آن ها را در ردیف جلویی یخچال
قرار داده تا هر وقت کودک در یخچال را باز کرد و به دنبال غذا بود آن ها
را ببیند.
۱۰٫ برای کودکان الگوی خوبی باشید
اگر خودتان کلم بروکلی نمی خورید معمولا متقاعد کردن کودک شما به خوردن این سبزی کار سختی است. اگر شما سبزیجات را با میل کامل بخورید مطمئن باشید کودکان نیز آن ها را با میل کامل می خورند. اگر شما سبزی خور خوبی نیستید این کار را به فرد دیگری مانند پدر یا مادربزرگ بسپارید چرا که گاهی اوقات کودکان از دیگران بهتر از پدر یا مادر خود حرف شنوی دارند.