چرا آقایان بیشتر دچار نقرس میشوند؟
متخصص ارتوپد و فوق تخصص زانو با اشاره به این که نقرس در عوام مشهور به
بیماری ثروتمندان است، گفت: نقرس بر اثر بالا رفتن اسید اوریک خون و رسوب
کریستالی شکل آن در مفاصل به خصوص در مفاصل شصت، پا و مچ و زانو و در برخی
موارد محدودی در غضروف گوش، به وجود میآید.
وی ادامه داد: این عارضه با درد همراه است و بیشتر درد آن در شبها آغاز
میشود و تورم و قرمزی نیز از دیگر علائم این بیماری است که البته به هنگام
تشخیص باید دقت داشت که با عفونت اشتباه گرفته نشود زیرا عفونت در این
ناحیهها نیز با همین علامتها همراه است.
دکتر پدرام با بیان عواملی که در بروز و تشدید این بیماری نقش دارند، گفت:
عدم وجود آنزیمی که وظیفه تبدیل اسیداوریک خون به دیگر مواد را دارد و
همچنین شک استرسی مثل سکته قلبی تغذیه ناصحیح مانند، خوردن بیش از حد گوشت
قرمز، پسته، مواد غذایی پر پروتئین و مشروبات الکی، از جمله مواردی هستند
که باعث بروز و تشدید این عارضه میشوند.
این پزشک در ادامه افزود: افرادی که در اقوام سابقه بروز این بیماری را
مشاهده کردهاند بهتر است با انجام مشاوره ژنتیکی و در صورت نیاز با
اقدامات پیشگیرانه از دچار شدن به این بیماری جلوگیری کنند.
دکتر پدرام در رابطه با راهکارهای درمانی این عارضه گفت: درمان نقرس با
مصرف داروهای ضد درد به هنگام درد و پس از آن داروی و ضداسید اوریک و در
مواردی که در ناحیه درگیر بیماری برآمدگی غیر عادی رشد نموده باشد با عمل
جراحی انجام میشود و همچنین رعایت رژیم غذایی صحیح نیز برای درمان ضروری
است.
این متخصص ارتوپدی خاطرنشان کرد: شیوع بیماری نقرس 90 درصد در آقایان و 10
درصد در خانمها است و خانمها بیشتر در سنین پس از یائسگی بیشتر دچار این
بیماری میشوند.
با این خوراکی ها خوشبین تر می شوید
خوش اخلاق تر با میوه و سبزیجات
محققان انگلیسی معتقدند مصرف
کافی میوه و سبزی در طول روز انسان را شادتر و نسبت به آینده خوشبینتر
میکند. برای انجام این بررسی 80 هزار نفر از مردم انگلیس مورد مطالعه قرار
گرفتند و پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به رژیم غذایی و همچنین میزان رضایت آنها از زندگی نتیجه فوق به دست آمد.
این
مطالعات نشان داد افرادی که در طول روز به میزان کافی از میوه ها و
سبزیجات استفاده می کنند در تست رضایت از زندگی رتبه بالاتری کسب
مینمایند. هرچند هنوز دقیقا مشخص نیست که میوه و سبزی چطور به بهبود خلق و
خو کمک میکنند اما ظاهرا این گروه های غذایی حاوی ترکیباتی به نام
آنتیاکسیدانها هستند که در کاهش سطح استرس نقش قابل توجهی ایفا می کنند.
در این بررسیها همچنین مشخص شد کودکانی که بیشتر میوه و سبزی میخورند در
دوران بزرگسالی کمتر دچار افسردگی و نوسانات خلق و خو میشوند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند روزانه 2 تا 3 میوه و 3 تا 5 واحد سبزی مصرف کنید.