این نوشابه را با خیال راحت بنوشید
دانشیار گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مخترع این
نوشابه اظهار کرد: نوشابه پروبیوتیک ، نوشابهای است که خواص سودمندی به آن
اضافه شده و تا حد زیادی مضراتی که نوشابههای معمولی دارند، در آن وجود
ندارد.
وی گفت: خواص سودمند این نوشابه سه دسته
است. اول اینکه قند این نوشابهها به نسبت نوشابههای معمولی پایینتر است،
به طوریکه در فاز اول مقدار قند آن را تا 20 درصد نسبت به نوشابههای
معمولی کاهش دادهایم و بسته به ذائقه مردم میتوانیم تا 50 درصد نیز قند
آن را کاهش دهیم.
دکتر احسان صادقی افزود: علاوه بر این، افزودنیها در این نوشابه حذف شده و حتی افزودنیهای خوراکی مجاز هم در آن وجود ندارد.
وی
افزود: همچنین میکروارگانیسم «پروبیوتیک» به این نوشابهها اضافه شده که
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کننده شده، کلسترول خون او را کاهش میدهد
و فلور طبیعی دستگاه گوارش افراد را حفظ میکند.
دانشیار
گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه این نوشابه
ثبت اختراع شده، گفت: این اختراع طرح تحقیقاتی مشترکی میان دانشگاه علوم
پزشکی کرمانشاه و بخش خصوصی است که خوشبختانه فرآیند تولید علمی و
آزمایشگاهی آن با همکاری جمعی از پژوهشگران گروه صنایع غذایی دانشگاه با
موفقیت انجام شده و در حال حاضر در مرحله آماده سازی برای تولید انبوه قرار
دارد.
صادقی با بیان اینکه همواره آب باید
نوشیدنی اول همه افراد باشد، اظهار کرد: بعد از آب توصیه ما مصرف دوغ است و
در صورت تمایل افراد به مصرف نوشابه توصیه ما مصرف نوشابه کم ضرر
«پروبیوتیک» است.
نوشابه های بدون قند موجب پوسیدگی دندان می شوند
محققان می گویند، ترکیب شیمیایی اسیدها در برخی نوشابه های
بدون قند به اندازه نوشابه های شیرین مضر است و موجب پوسیدگی دندان می
شود.
قند با تامین انرژی باکتری ها،
موجبات تکثیر آنها و ساخت جرم بر سطح دندان را فراهم می کند و به این ترتیب
سرعت پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
به همین دلیل مردم به منظور حفظ سلامت
خود تصمیم می گیرند تا رژیم های غذایی بدون قند را مصرف کنند اما
دندانپزشکان هشدار می دهند که روی آوردن به مصرف نوشابه های بدون قند برای
پیشگیری از پوسیدگی دندان کافی نیست.
محققان دانشگاه ملبورن می گویند: کاهش
مصرف قند موجب کاهش خطر پوسیدگی دندان نمی شود چرا که مخلوط مواد شیمیایی و
اسیدهای موجود در خوراکی ها و نوشابه های بدون قند می تواند همان اثر
نوشابه های شیرین را داشته باشد.
بسیاری از مردم تصور می کنند که با کاهش
مصرف نوشابه های شیرین می توانند پوسیدگی دندان را کاهش دهند اما ترکیب
مواد شیمیایی و اسیدها در برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها می تواند تاثیر
مخربی بر سلامت دندان ها داشته باشد.
پوسیدگی دندان زمانی بروز می کند که اسید، بافت سخت دندان را حل می کند.
به گزارش ایرنا، محققان در یک مطالعه 23 نوشیدنی مختلف از جمله نوشابه های بدون الکل و نوشابه های ورزشی را مورد بررسی قرار دادند.
آنها متوجه شدند نوشابه های حاوی مواد
افزودنی اسیدی و نوشابه هایی که سطح (pH) پایینی دارند، حتی اگر بدون قند
نیز باشند، آسیب قابل توجهی به مینای دندان می زنند.
این مطالعه نشان داد که بیشتر نوشابه های بدون الکل و نوشابه های ورزشی، 30 تا 50 درصد موجب نرم شدن مینای دندان می شوند.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه،
نوشابه های شیرین و نوشابه های بدون قند مانند آب های معدنی طعم دار باعث
کاهش قابل توجه سطح مینای دندان می شود و در این زمینه تفاوت قابل توجهی
میان این دو گروه نوشابه نیست.
همچنین از هشت نوشابه ورزشی که در این
مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، همه نوشابه ها به غیر از 2 نوشابه ای که
کلسیم بیشتری داشتند، باعث کاهش مینای دندان شدند.