این مواد غذایی را فریز نکنید!

این مواد غذایی را فریز نکنید!

کیک های با رویه های خامه ای: رویه های خامه ای کیک ها
که نرم و کرکی هستند و با سفیده ی تخم مرغ و یا خامه ی زده شده تهیه و
پخته می شوند، وقتی فریز می شوند، این پوشش ها نرم و روان شده و مایع غلیظی
از آن ها خارج شده و در واقع شکل اصلی خود را از دست می دهند. شما می
توانید این کیک ها را پس از برداشتن قسمت رویی شان، فریز کنید.

کیک هایی که پوشش کره ای دارند برای فریز کردن بسیار مناسب هستند.

ماکارونی های پخته شده: دوباره گرم کردن ماکارونی های
پخته ی فریز شده، نرم، خمیرمانند و بدشکل می شود، به همین دلیل بهتر است از
فریز کردن آن ها منصرف شوید.

کاستاردها و پای هایی که با خامه پر می شوند: این دسته از مواد غذایی هم آبکی شده و شکل خود را از دست می دهند.

سفیده ی تخم مرغ و مرنگ ها: این مواد غذایی هم ترک برداشته، سفت شده و حالت لاستیک مانند به خود می گیرند.

مایونز: این چاشنی نیز بعد از فریز شدن اجزایش متلاشی و بریده بریده می شود و انسجام خود را از دست می دهد.

میوه ها و سبزیجات خامی که دارای آب زیادی هستند: که شامل کاهو، هندوانه، مرکبات و خیار می شود.

گوجه فرنگی از این قاعده استثناست. البته زمانی که می خواهید از آن در
غذاهایی استفاده کنید که پخته می شوند مثل خورش ها و یا املت ها.

سس ها و آبگوشت ها: سس ها و آب گوشت های غلیظ وقتی
فریز می شوند، ترکیبشان به هم خورده و بافتشان از هم جدا می شود. اما آن
مایعاتی که زمان آماده کردن و پختن کباب ماهیتابه ای به درون ظرف می چکد را
در صورتی که ماده ی غلیظ کننده ای به آن اضافه نکنید، می توانید به راحتی
فریز کنید.

ماست، پنیر خامه ای و خامه ترش: این محصولات لبنی هم در صورت فریز شدن ترکیبشان به هم خورده و از هم جدا جدا می شوند.

شیر: هنگامی که شیر منجمد را گرم می کنید ناصاف و
بریده بریده می شود. پس فریز کردن آن برای وقتی که می خواهید آن را مستقیم
مصرف نمایید، ایده ی خوبی نیست؛ اما هنگامی که تصمیم دارید آن را درون
غذاهایی که پخته می شوند، مثلا سوپ شیر، بریزید، مشکلی وجود ندارد. فقط به
این نکته دقت داشته باشید، زمانی که می خواهید آن را یخ زدایی کنید، بسته
به این که اندازه ی ظرفتان چه قدر است به مدت یک روز یا بیشتر در یخچال
قرار دهید و از نگه داشتن آن در دمای بیرون خودداری کنید.



چرا مزه غذا در هواپیما متفاوت است؟

حق با شماست! وقتی
در ارتفاع 12 کیلومتری از سطح زمین پرواز می کنید مزه آب گوجه واقعا فرق
دارد. و فقط آب گوجه نیست – به طور کلی مزه همه غذاها در هواپیما متفاوت
است و این مساله توجیه علمی دارد. البته قبل از اینکه وارد جزئیات شویم یک
مورد را باید روشن کرد. غذاهای تولید انبوه هواپیمایی هم بی تقصیر نیستند –
منجمد کردن و خشک کردن غذا و بسته بندی های فشرده کمی مزه غذا را تغییر می
دهد. با این حال آشپزهای خطوط هوایی با حقه هایی از تاثیر ارتفاع کابین
هواپیما بر روی غذا کاسته و مسافران را راضی و خوشحال نگه می دارند.

غذا در هواپیما

واقعیت این است که
کابین هواپیما از بعضی صحراها نیز خشک تر است – در بعضی مواقع رطوبت به
کمتر از 12 در صد نیز کاهش می یابد. در چنین محیطی حس بویایی و چشایی شما
تغییر می کند. این حسها از لحظه ای که وارد هواپیما می شوید کم می شوند اما
در زمان صعود هواپیما تنزل ناگهانی می یابند. این حالت در غذاهای شیرین و
شور بیشتر احساس می شود. بر اساس یک تحقیق از موسسه فیزیک ساخت و
سازFraunhofer Institute for Building Physics، اتمسفر کابین هواپیما
توانایی شما را در حس این مزه ها تا 30 در صد کاهش می دهد – مثل اینکه قدرت
چشایی شما در حال بی حس شدن باشد. البته خبر خوب این است که تمام مزه های
دیگر (تند، تلخ، ترش) در طول پرواز شما احساس خواهند شد. خب حالا چاره
جبران این کمبود مزه چیست؟ البته! نمک بیشتر! دقیقا کاری که خطوط هوایی
انجام می دهند.

بدن شما با خشک شدن، مزه نوشیدنی ها را هم متفاوت احساس می کند. با تغییر محیط مواد مایع منبسط و منقبض می شوند.

فشار پایین و رطوبت تنها عوامل موثر نیستند. بی بی سی نیز عنوان کرد
‏مسافرینی که غذای خود را در سر و صدای بیشتر می خورند شوری و ‏شیرینی غذا
را کمتر از زمانی احساس می کنند که هواپیما آرام است. ‏همچنین گفته می شود
که اومامی (‏umami‏) – مزه جادویی پنجم که بعد ‏جدیدی به مزه شور اضافه می
کند – نیز در محیط های پر سر و صدا بیشتر ‏احساس می شود. در واقع بسیاری از
آشپزهای خطوط هوایی از این مساله ‏به نفع خود استفاده کرده و مزه اومامی
را افزایش می دهند ( مثل اضافه ‏کردن گیاهان دریایی به پوسته نان ) در غیر
این صورت غذا بیمزه و ناخوشایند ‏خواهد بود. نکته قابل تامل دیگر موقع
سفارش غذا این است که بعضی مزه ها ‏مانند هل، ادویه کاری و علف لیمو ( نوعی
علف استوایی که بوی لیمو می ‏دهد) در ارتفاعات طعم تندتری دارند. پس حالا
دیگر می دانید.‏

غذا در هواپیما

غذا در هواپیما

غذا در هواپیما

غذا در هواپیما

غذا در هواپیما



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top