اگر نمی توانید لبنیات بخورید، این خوراکی ها را جایگزین کنید
به گزارش جام جم سرا به نقل
از آوای سلامت ، عدم تحمل لاکتوز که نارسایی لاکتاز نیز نامیده میشود،
نوعی عدم توانایی در سوخت و ساز و هضم لاکتوز یا قند شیر در بدن است. این
بیماری به علت فقدان آنزیم لاکتاز در دستگاه گوارش، جهت شکستن پیوندهای
لاکتوز ایجاد می شود. از نشانه های این بیماری می توان درد شکم، نفخ، باد
شکم، اسهال، تهوع و بازگشت اسید به مری را ذکر کرد.
اما جایگزین های شیر و فرآورده های لبنی دیگر از این قرار است:
سویا: سویا تنها گیاهی است که پروتئین آن نزدیک به میزان
پروتئین در فرآورده های لبنی است. با خوردن یک فنجان شیر سویا 19 درصد از
منیزیوم روزانه و 14 درصد از ویتامین ب6 روزانه خود را دریافت می کنید.
بادام: این خوراکی فوق العاده کم کالری با کلسیم بالا است. همچنین پروتئین و دیگر مواد مغذی را می توان در بادام یافت.
کنف: با خوردن شیر کنف می توان 6ت تا 10 درصد از آهن مورد نیاز روزانه را به دست آورد ضمن این که کنف حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است.
نارگیل: شیر نارگیل یک منبع غنی شده از کلسیم است. ضمن
این که نوشیدن آن 50 درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین ب 12 و 25 درصد
از میزان نیاز روزانه به ویتامین دی را تامین می کند. به خاطر داشته باشید
که چربی های نارگیل جزو چربی های اشباع است.
برنج: هرچند کالری و قند بالا دارد و میزان پروتئینش کم
است اما شیر برنج یک سوم نیاز روزانه شما به کلسیم و 25 درصد میزان نیاز
روزانه به ویتامین دی و ویتامین ب 12 را تامین می کند.
نوآوري نانوفناوري در دندانپزشکي
به گزارش شفا آنلاین، بنابراين، اگر دندان شما دچار پوسيدگي است يا سوراخ دارد، از دندانپزشک
خود بخواهيد تا آن را با مخلوطي از نانوذرات شامل سيليکا و زيرکونيا پر
کند. اين مواد پرکننده سفيد که تحت عنوان رزينهاي نانوکامپوزيتي شناخته
ميشوند، در مقايسه با مواد فلزي متداول در دندانسازي، شباهت بيشتري به
دندانها دارند و بنابراين خرابي و شکست دندان کمتر اتفاق ميافتد.
اين
اظهاراتي است که دانشمندان برزيلي در مقاله مروري خود تحت عنوان
«نانودندان پزشکي» در مجله Trends in Biotechnology ارائه کردند.
دوران،
عضو گروه تحقيقاتي ميگويد: «تکامل مواد دندانسازي با استفاده از
نانوفناوري بسيار چشمگير و قابل ملاحظه بوده که نتيجه آن بازار ميليارد
دلاري است که شاهد آن هستيم. در حقيقت دندان پزشکي و دندانسازي يکي از
حوزههايي است که بيشترين سود را از پيشرفت نانوفناوري داشته است.»
از
زمان معرفي رزينهاي نانوکامپوزيتي در دهه قبل، مهندسان به دنبال اين
هستند که دريابند به چه روش ديگري نانوفناوري ميتواند به صورت ايمن در
دندانپزشکي مورد استفاده قرار گيرد. چسبهاي ضد ميکروبي ساخته شده از
نانولولههايکربني که ميتوانند نوعي خميردندان انعطافپذير ايجاد کنند يا
نقاط کوانتومي ادغام شده با آنتيباديهاي سرطانگزين (آنتيباديهايي که
به صورت اختصاصي سلولهاي سرطاني را شناسايي و به آنها حمله ميکنند) که در
درون دهان استفاده ميشوند و در هنگام شناسايي سلولهاي مضر از خود نور
ساطع ميکنند، مثالهايي از اين نوع محصولات هستند.
ديگر
محقق اين گروه ميگويد: «بازسازي مجدد ميناي دندان و عاج دندان با استفاده
از نانوفناوري (از طريق نانوحاملهاي مختلف) که يک موضوع کليدي براي بهبود
کيفيت و افزايش طول عمر ترميم رزين است، در حال حاضر در دست بررسي و تحقيق
است.» هدف ديگري که درآينده نزديک مورد بررسي قرار خواهد گرفت اين است که
با استفاده از خصوصيت آزادسازي و عملکرد بلند مدت نانوذرات بکار گرفته شده
در مواد دندانسازي از بيماريهاي مربوط به دهان جلوگيرييا آنها را کنترل
کنند.
البته ايمني و هزينه دو مانعي هستند که از ورود نانومواد به بازار جلوگيري ميکنند.