افزایش ابتلا به دیابت در پسران به دلیل کم خوابی

افزایش ابتلا به دیابت در پسران به دلیل کم خوابی

احتمال
ابتلا به مقاومت در برابر انسولین و نیز سایر پیامدهای سلامتی در پسران
نوجوان را می توان از مدت زمانی که در مرحله از خواب موسوم به ‘خواب موج
آهسته’ به سر می برند، پیش بینی کرد.

واب موج آهسته (SWS) مرحله مهمی
از خواب است که در تقویت و بهبود حافظه پس از محرومیت از خواب ضروری است و
همچنین با کاهش کورتیزول و التهاب ارتباط دارد.

پسران نوجوانی که در طول
خواب مرحله موسوم به خواب موج آهسته را کمتر تجربه می کنند، در قیاس با
نوجوانانی که تا بزرگسالی کمبود عمده ای در این زمینه ندارند، بیشتر در خطر
ابتلا به مقاومت در برابر انسولین و به تبع آن ابتلا به دیابت نوع دو،
افزایش چربی شکمی و اختلال تمرکز قرار دارند.

پس از یک شب محروم ماندن، مرحله خواب موج آهسته در افراد به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد تا جبران کم خوابی شود.
با
توجه به این که مرحله خواب موج آهسته اوایل نوجوانی به سرعت از بین می رود
و با توجه به نقش بازتوانی این مرحله از خواب، محققین از کشف تاثیر آن بر
فرآیندهای متابولیکی و شناختی بدن در دوران نوجوانی شگفت زده نشدند.

گینز
تصریح کرد که براساس مطالعاتش، ارتباط میان وضعیت مرحله خواب موج آهسته و
مقاومت به انسولین، سلامت فیزیکی و عملکرد مغز به نوجوانان پسر محدود است و
در نوجوانان دختر وجود ندارد.

این مطالعه در نشست سالانه انجمن پیشرفت علم آمریکا ارائه شد.


نخستین علت بیماری های معده چیست؟

بعد از غذای گوشتی و غذای چرب آب‌خوردن ممنوع است


این محقق طب اسلامی گفت: خوب نجویدن غذا اولین علت بیماری‌های معده است
چرا که جویدن مناسب غذا، کمک به معده برای هضم غذاست همچنین خوردن آب بین
غذا نیز به معده آسیب وارد می‌کند, در صورت خوردن آب بین غذا، غذا جذب بدن
نمی‌شود و غذا در معده هضم‌نشده می‌ماند؛ بعد از غذای گوشتی و غذای چرب، آب
خوردن ممنوع است.

وی ادامه داد: نوشیدن آب سرد در حمام و حمام رفتن
با معده خالی بسیار به معده آسیب وارد می‌کند چرا که مقدار غذای موجود در
معده، گرمای آن را کاهش می‌دهد که گرما موجب هضم غذا می‌شود.


تبریزیان بیان داشت: مصرف بی‌رویه غذاهای سرد و تر مانند ماست, دوغ, سالاد,
آب خوردن بیش از حد و … از جمله مواردی هستند که رطوبت معده را افزایش
می‌دهند که ازدیاد رطوبت معده مانع هضم خوب غذا و موجب بروز بیماری‌های
معده می‌شود.

وی افزود: “به”، انار، سیب، شیر گاو با عسل و دارچین و
آویشن، معده را دباغی می‌کند و رطوبت معده را خشک می‌کند. دباغی کردن معده
به‌معنی گرفتن رطوبت و خشک کردن برای جلوگیری از فساد غذاست، البته آویشن و
زنیان باعث رویش پرز معده می‌شوند.

خوردن غذای سنگین از علل بروز بیماری‌های معده است


این محقق طب اسلامی گفت: خوردن غذای سنگین از علل بروز بیماری‌های معده
است؛ هنگامی که غذای سنگین خورده می‌شود باید هضم کننده آن (مصلح) نیز
خورده شود، مثلاً بعد از با کله و پاچه حتماً باید دارچین یا ادویه‌های گرم
دیگر مصرف شود همچنین مصرف بالا و مداوم تخم‌مرغ سبب ورم طحال نیز می‌شود.

معرفی ترکیبی مفید برای هضم غذا


تبریزیان ادامه داد: هاضوم، ترکیب سه‌گانه سیاه‌دانه و آسیاب‌شده
آویشن و زنیان است که برای تقویت معده و هضم غذای سنگین استفاده می‌شود.


این محقق طب اسلامی افزود: وجود بلغم، سودا و صفرا در معده از علل بروز
بیماری‌های معده است، همچنین خوردن غذا در حالت سیری نیز به‌شدت به معده
آسیب وارد می‌کند و خوردن غذا در حالت گرسنگی (خالی بودن معده) سبب پاکسازی
معده می‌شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top