اطلاعاتی درباره خواص چای ترش یا قرمز

اطلاعاتی درباره خواص چای ترش یا قرمز

چای
تُرش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه Hibiscus Sabdariffa تهیه میشود و در
بسیاری از مناطق دنیا بصورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف دارد. در آمریکای
لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است وبنام گل جامائیکا یا
Sorrel٬ و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور
است. مزه آن ترش است و معمولا با شکر نوشیده میشود.

چای ترش حاوی موادی است که به افراد در کنترل عفونت ویروسی اچ آی وی/ایدز و همچنین تغییرات مربوط به سن در مغز و پیشگیری از سرطان استفاده می شود.Red-tea

ترشی آن بخاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین C میباشد ونیز دارای آنتی اکسیدان های ضد چربی خون
است. عقیده بر اینست که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در
کاسبرگ‌های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد.
تحقیقات زیادی در ارتباط با موثر بودن آن در کاهش فشارخون محیطی و ادرار
آوری آن انجام شده است.

وقتي دچار بيماری مي‌شويم زندگی برای ما انگار تلخ مي‌شود و بسختي مي‌توانيم عادت های خود را تغيير دهيم.

مثلا
با ابتلا به ديابت كم‌كم بايد مصرف چای و قند را تعديل كنيم. چای تلخ است و
نياز به شيرينی دارد. به خود مي‌گوييم: ما به آن عادت كرده‌ايم. اگر چاي
نخوريم پس چه بخوريم؟

خـوشـبـخـتانه
نوشيدني‌هاي جايگزين و بسيار مفيدی وجود دارد كه مي‌تواند از نظر آرامش
بخشي و رفـع خـسـتـگـی بـراي كـسـانـي كه علاقه مند به نوشيدنيی های گرم
هستند سودمند باشد. چای ترش از آن جمله است.

چای
ترش از گياه (هيبيسكوس) يا رز چينی تهيه مي‌شود كه از گلبرگ و دانه های آن
مي‌توان به عنوان نوشيدنی استفاده كرد. چای هيبيسكوس دارای رنگ قرمز پر
رنگ و طعم ترش است.

در
ميان گياهانی كه نام چای را به خود گرفته اند، چای قرمز يا چای ترش كه به
آن چای مكه هم مي‌گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه‌اي كه دارد، جايگاه
مهمی را به خود اختصاص داده است.

در عهدباستان از چای سرخ به عنوان شاداب‌كننده و رفـع‌كـنـنـده عوارض بيماری های قلبی استفاده مي‌كردند.

مصرف
اين محصول در تعدادي از فرهنگ ها مانند چين، مكزيك و حتي اروپا وجود دارد.
در سودان و مصر به عنوان يك نوشيدني تشريفاتی در جشن‌های رسمی از آن
استفاده مي‌كنند.

نوشيدن اين گياه را مي‌توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند يا نبات يا حتی بدون آن به عنوان يك نوشيدنی رژيمی مصرف كرد.

خواص چای ترش

نـوشـيـدنـي ايـن گياه كاهش دهنده فشار خون، خـنـک كـنـنـده بـدن، رقـيـق و تـصـفـيـه كـنـنده خون، كـنترل‌ كننده كلسترول خون،
اختلالات كبدی و صفرایی و همچنين آرام بخشی مناسب مي‌باشد و برعكس چای كه
باعث دفع آهن می شود چای ترش خود يكی از منابع غنی آهن به شمار می آيد.

چای
ترش حاوی موادی است که به افراد در کنترل عفونت ویروسی اچ آی وی/ایدز و
همچنین تغییرات مربوط به سن در مغز و پیشگیری از سرطان استفاده می شود.

طريقه مصرف چای ترش

افرادی
كه دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، مي‌توانند يك تا دو نوبت از چای
روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل
برگ های چای قرمز را داخل يک فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بريزند و
سرپوشی گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنيد.

عوارض جانبی چای سرخ

چای
ترش یا سرخ زمانیکه به عنوان یک نوشیدنی استفاده می شود، عموما بی خطر
است. اطلاعات کافی دراینباره که آیا این نوشیدنی را می توان به عنوان دارو
مصرف کرد، وجود ندارد.

از آنجا که اطلاعات کافی درباره این دارو تاثیر آن بر بارداری و شیردهی وجود ندارد، بهتر است احتیاط کرده و در این دوران مصرف نشود.



چرا باید 5 وعده میوه و سبزی بخوریم ؟

محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است اما چرا 5 میوه و سبزیجات؟

بارها
تکرار شده و خوانده ایم خوردن میوه و سبزیجات روزانه برای سلامت بدن مفید
است و نباید فراموش شود؛ میوه ها و سبزیجات مواد مغذی و ضروری برای بدن ما
هستند زیرا به بدن انرژی می دهند، با بیماری هایی مانند بیماری قلبی عروقی،
دیابت و کلسترول بالا و بد مبارزه می کنند
.

علاوه
بر این میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هستند که از پیری جلوگیری کرده و
از سلول های بدن محافظت می کنند تا آسیب نبینند؛ به همین منظور کارشناسان
توصیه کرده اند روزی 5 میوه و سبزیجات بخورید
.

محققان
محاسبه کرده اند که خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید
است اما از این مقدار کمتر نباید باشد؛ خوردن میوه مهم است اما سطح تغذیه
ای آن مانند سبزیجات نیست؛ آن ها می گویند: میوه دارای مقدار زیادی ویتامین
و فیبر است اما بیش از حد می تواند به بدن آسیب برساند؛ با این حال باید
مراقب بود و به اندازه خورد؛ مخصوصا افرادی که قند بالایی دارند
.

میوه
زیاد موجب می شود قند خون بالا برود و باعث تجمع چربی های ناسالم در سلول
ها می شود؛ مخصوصا در مورد آناناس، پرتقال، موز و یا انگور هنگامی که این
میوه ها رسیده باشند
.

خوردن
کم میوه موجب بروز خطری نمی شود اما افرادی که دارای دیابت هستند باید از
خوردن برخی میوه ها اجتناب کنند و از مصرف میوه هایی مانند توت فرنگی،
تمشک، زغال اخته، تمشک خودداری کنند
.

قبل
از هر چیز باید رژیم غذایی متعادل داشت و نباید فراموش کرد تعادل در
هرکاری حتی غذا خوردن خوب است؛ اگر می خواهید بدنی سالم با عملکردی طبیعی
داشته باشید تعادل را در خوردن حتی میوه و سبزیجات روزانه حفظ کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top