خواص گياه دارچين و تاثير آن در كاهش بيماري ها
*دارچين به مقدار زيادي حاوي آهن،كلسيم،منگنز و فيبر است.
*با مصرف پودر دارچين از عفونت هاي قارچي جلوگيري كنيد.
*استنشاق روغن دارچين باعث افزايش حافظه و تمركز ذهني در فرد مي شود.
*براي
برطرف شدن گرفتگي و مجراي تنفسي از دارچين در چاي استفاده كنيد.زيرا اگر
آن را به چاي يا سوپ خود بيافزاييد از حالت تهوع جلوگيري مي كند.
*اين
گياه فوق العاده در برطرف كردن بيماري هايي مانند اچ اي وي، ام اس و
الزايمر موثر است. و باعث كاهش و جلوگيري از پيشرفت آنها مي شود.
*از
جمله خواص ديگر اين گياه عبارتتند از :خاصيت آرامش بخشي،درمان اختلات
گوارشي،كنترل قند و كلسترول خون، كاهش درد و نفخ معده و اسهال،جوان
كننده،تب بر،كاهش دهنده درد هاي عضلاني،تقويت قواي جسمي مي باشد.
*اگر در خود احساس ضعف و ناتواني مي كنيد چاي دارچين را فراموش نكنيد.
مضرات دارچين:
از
آن جايي كه دارچين داراي طبيعت گرمي مي باشد افراد گرم مزاج در مصرف آن
دقت نمايند.زيرا مصرف بيش از حد آن عوارضي چون خارش بدن،خشكي پوست،گر
گرفتگي،خارش گوش و گلو، تپش قلب ،بي خوابي و افسردگي،التهاب و ورم پوست را
به همراه دارد.
نكته:با
توجه به توصيه متخصصان زنان باردار از مصرف دارچين و مواد حاوي دارچين حتي
به مقدار كم به طور جدي خودداري كنند .زيرا در برخي موارد باعث زايمان زود
رس خواهد شد.به ياد داشته باشيد در دوران شيردهي مصرف ادويه هايي مانند
دارچين باعث ناراحتي معده نوزاد مي شود.اگر فرزند شما دچار اسهال،معده درد و
يا استفراغ شود نشانگر حساسيت آن به اين نوع غذاها مي باشد.
مضرات برخی نوشیدنی ها
امروزه مصرف نوشیدنی ها در میان مردم بسیار رواج دارد اما آیا
از مضرات این نوع نوشیدنی ها آگاهید؟
ابتدا می خواهیم در مورد تاثیرات آنی این نوشیدنی ها بر روی بدن
صحبت کنیم:
وقتی شما یکی از این نوشیدنی ها را می نوشید 10 دقیقه پس از
مصرف آن حدود 10 قاشق مربا خوری شکر وارد سیستم بدنی
می
شود. 20 دقیقه بعد میزان قند بالا رفته و باعث افزایش انسولین می شود پس
کبد واکنش نشان می دهد. 40 دقیقه بعد کافئین توسط بدن جذب شده است , مردمک
چشم گشاد می شود , فشار خون بالا می رود و در نتیجه کبد قند بیشتری وارد
جریان خون می کند. در این زمان گیرنده های آدنوزین موجود در مغز مسدود شده و
مانع خواب آلودگی فرد می شود. 45 دقیقه بعد بدن با تولید بیشتر دوپامین
مرکزمغز را تحریک می کند. 60 دقیقه بعد اسید فسفریک , کلسیم , منیزیم و روی
را در روده به هم می چسباند تا سوخت و ساز را افزایش دهد. در این حالت دفع
کلسیم از طریق ادرار افزایش می یابد. پس فرد با افت قند مواجه می شود و
این افت بتعث بی قراری و بی حالی وی می شود. در این زمان علاوه بر دفع
تمامی آب موجود در نوشابه , مواد مغذی با ارزش بدن نیز از بدن خارج می شود.
علاوه بر این تاثیرات مصرف این نوشیدنی ها در دراز مدت باعث بروز مشکلاتی در بدن انسان می شود.
بررسی
ها نشان داده مصرف روزانه این نوشیدنی ها باعث افزایش وزن شده و میانگین
در طی 4 سال افراد با 5 کیلوگرم افزایش وزن رو به رو می شوند. چرا که این
نوشیدنی ها فاقد ارزش غذایی بوده و فقط به دلیل قند بالایی که دارند دارای
کالری زیادی می باشند. حتی در نوشابه های رژیمی که به جای شکر معمولی از
آسپارتام استفاده می شود که برای سلامتی مضر است و چون یک ماده اشتها آور
است موجب افزایش وزن می شود.
قند موجود در این نوشیدنی ها و خاصیت اسیدی آنها که سبب کم شدن مینای دندان میشود باعث پوسیدگی دندانها نیز میشود.
هم چنین سو تغذیه و پوکی استخوان و بیماری های کلیوی از دیگر مضرات نوشابه های گاز دار به حساب می آیند.
مصرف
این نوشیدنی ها سبب می شود کلسیم از روی استخوان ها برداشته شده و در خون
جریان پیدا کند این عمل سبب رسوب کلسیم در کلیه می شود. در نتیجه شخص هم
دچار پوکی استخوان در اثر کمبود کلسیم شده و هم موجب آسیب رساندن به کلیه
می شود.
به
یاد داشته باشید که بیماری ها یک شبه پدیدار نمی شوند بلکه در طی دراز مدت
به دلیل تغذیه نا مناسب بوجود می آیند. اگر به سلامت خودتان اهمیت می دهید
مصرف نوشابه های گاز دار را به حداقل برسانید و به جای آنها از آب و آب
میوه های طبیعی که برای بدن و سلامت آن مفید می باشند استفاده کنید. اگر
هوس نوشابه گازدار کردید آن را با نی بنوشید تا از تماس مستقیم آن با دندان
هایتان جلوگیری کنید.