آیا میدانید ترک گوشه لب نشانه چیست؟
ترک خوردگی گوشه لب می تواند ناشی لز کمبود ویتامین B2 باشد.و برای درمان به پزشک مراجعه کنید و مکمل ویتامین ب دریافت کنید.
اولین
بار این ویتامین زمانی کشف شد که در حین بررسی برروی ویتامینB1 ،
دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر ازB1
است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ راB2
نامیدند .
درواقع یکی از دلایلی که روش مناسب
شیررا نگهداری در پاکتهای چند لایه می دانند این است که، از تخریبB2 در
برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش
تخریب می شود .
وقتی مطمئن میشویم که فرد از نظر تغذیهای مشکلی ندارد، مساله بد بستهشدن دهان مطرح میشود.
اگر
شخصی از دندان مصنوعی استفاده کند، یا دندانهایش کاملا چفت نشوند، دو طرف
گوشه لبش آب دهان جمع میشود و زمینه را برای رشد قارچها، مخصوصا قارچ
کاندیدا فراهم میکند و ترک گوشهلب بیشتر خواهد شد.
آیا استفاده از پماد زینک اکسید مفید است؟
پماد
زینک اکسید یا اکسید دوزنگ علاوه بر نقش محافظتی، در ترمیم زخمها نیز
موثر است و آثار ضدقارچ دارد. بنابراین باعث اختلال در ادامه رشد قارچها و
بهبود نسبی ترک گوشه لب میشود، ولی درمان اصولی نیست.
در مورد دندان ها چه باید کرد؟
با
یک دندانپزشک مشورت کنید تا اگر دندانها مشکلساز هستند و مانع خوب
بستهشدن دهان میشوند، آن را اصلاح کنند.اگر دندان مصنوعی دارید، شاید
لازم باشد آنها راعوض کنید.
آیا مشکل به دلیل بالابودن سن یا بیماری دیابت است؟
در
بیماران مبتلا به دیابت، پوست معمولا خشکتر از حالت عادی است. البته
گوشههای لب، معمولا خشک نیستند و با آبدهان مرتبا تماس دارند. با این
حال، خشکی همیشه عامل ایجاد ترک و شقاق است.
وقتی دهان خشک است،
ممکن است ترک گوشه لبها هم به دلیل همین خشکی باشد که در این شرایط نیز
پماد “اکسید دوزنگ” به دلیل چربیای که دارد میتواند مشکل را حل کند.
غیر از ترک گوشه لب، خانمها اغلب دچار خشکی خود لب هم میشوند و برای درمان از رژلب استفاده میکنند. این کار درست است؟
خشکی
لب، بیشتر روی لب پایینی دیده میشود، چون در معرض نور خورشید است. رژ
لبها، حاوی مادهای به نام اوازین هستند که خود خشککننده است.
البته
رژلبها به دلیل چربی که دارند، تا حدی لب را چرب میکنند، اما استفاده
از آنها در طول روز به دلیل تاثیری که نور خورشید بر لب میگذارد و به دلیل
وجود احتمالی اوازین، باعث خشکی بیشتر میشود.
بهترین راهحل برای درمان یا پیشگیری چیست؟
بهتر است لبهای خشک را در برابر نور آفتاب محافظت کرد.
هر روز حمام نروید و اگر عادت به حمام روزانه دارید، از شویندهای مثل شامپو یا صابون استفاده نکنید.
صابون با pH5 و شامپوهای بدن حاوی کرم باشند.
حمام
داغ و طولانی نداشته باشید و حتما بعد از استحمام از لوسیونهای بدن
استفاده کنید. گاهی حتی یک بار مصرف لوسیونها کافی نیست و لازم است چند
ساعت بعد از حمام دوباره استفاده شوند.
این موضوع در افراد مسن بهخصوص در فصلهایی که هوا خشکتر است، مثل پاییز و زمستان ضروری است.
کاهش حس بویایی چقدر خطرناک است؟
استشمام بوی خوب مانند بوی غذای مادر بلافاصله احساس آسایش و خوشحالی می
آورد، در حالی که بوی نامطلوب مانند بوی غذای فاسد هشدار می دهد. اما گاهی
هم فرد دچار مشکل بویایی می شود!
تغییر در حس بویایی می تواند نشانه یک مشکل باشد.از دست دادن حس بویایی
می تواند علت های مختلفی داشته باشد.برخی افراد بوی چیزی را حس می کنند که
وجود ندارد و دیگران متوجه نمی شوند و یا این که بویی را که قبلا دوست
داشتند دیگر برایشان لذت بخش نیست.
به گزارش سایت نیوزویک ، برخی
افراد یا دچار افت حس بویایی می شوند یا این که کاملا آن را از دست می
دهند. اگر این مشکل به علت سرماخورد گی نباشد، بهتر است با پزشک در میان
بگذارید. مشکلات بویایی با اختلالات متعدد ارتباط دارد و اغلب در اوایل
پیشرفت بیماری خود را نشان می دهد.
1.آلزایمر:
محققان از
دانشگاه فلوریدا با استفاده از کره بادام زمینی، حس بویایی شرکت کنندگان را
مقایسه کردند.آن ها حس بویایی قسمت راست و چپ بینی افراد را بررسی کردند و
دریافتند افرادی که قادر به بو کردن از سمت چپ نیستند احتمالا در مرحله
اولیه بیماری آلزایمر قرار دارند.به گفته یک متخصص گوش،حلق و بینی کاهش حس
بویایی یکی از علایم اولیه بیماری آلزایمر است.این بیماری فاسد کننده مغز
قبل از این که حتی به عنوان بیماری تشخیص داده شود، روی حس بویایی تاثیر می
گذارد.
2. پارکینسون:
برای تشخیص بوها ، بینی و مغز باید
بتوانند با هم کار کنند. درقسمت بالای بینی نورون های حس بویایی وجود دارد و
هر وقت که بوی چیزی به مشام شما برسد این نورون ها به مغز پیغام ارسال می
کند . پس اگر نمی توانید بوی نان داغ یا دود اگزوز خودروی همسایه را حس
کنید، بدانید که در مغز مشکلی پیش آمده است؛ از جمله این موارد می توان به
بیماری پارکینسون اشاره کرد.
3.فشار خون:
بالا رفتن فشار خون
می تواند علت های زیادی داشته باشد از جمله مصرف زیاد نمک اما به گفته
متخصصان بیشتر مردم متوجه نیستند که 90 درصد از حس چشایی بویایی
است.بنابراین وقتی نمی توانند مزه غذا را بفهمند برای طعم دادن به آن از
نمک اضافه استفاده می کنند. این افراد در واقع حس بویایی خود را از دست
داده اند.
4. چاقی مفرط و دیابت:
اگرنمی توانید غذای خود را
بو یا مزه کنید این احتمال وجود دارد که به سختی سیر شوید .بدون شک پر خوری
فرد را به چاقی مستعد می کند که یکی از مهم ترین عوامل خطردیابت نوع 2
است.
5.کی باید نگران باشید؟
اگر چه همه این موارد نگران کننده
است اما در صورت کم شدن حس بویایی نسبت به قبل، نگران نشوید. زیرا به مرور و
با بالا رفتن سن حس بویایی همه افراد کمی کاهش پیدا می کند. در عین حال در
صورت جدی بودن مشکل بهتر است به موقع تشخیص داده شود.اگر دچار تغییر در حس
بویایی شده اید سه ماه به خود فرصت دهید.اگر مشکل برطرف نشد به یک متخصص
مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.