آش رشته سنتی
آش رشته
سبزی مخصوص آش ( تره.جعفری.اسفناج.گشنیز ) 1 کیلو . رشته آش 1/2 بسته
نخود اش 1/2 لیوان . لوبیا چیتی 1/2 لیوان . عدس 1 لیوان . پیاز 10 عدد
سیر 20 عدد . کشک مقدار لازم . نمک و فلفل مقدار لازم . نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه : نخود اش
و لوبیا چیتی را از شب قبل در اب خیس دهید و تا روز بعد چند بار اب ان را
تعویض کنید ( برای از بین بردن نفخ حبوبات این کار لازم است ).
در قابلمه ای بزرگ 3- 5 لیوان اب بریزید
سپس نخود و لوبیا چیتی ای که از شب قبل خیس کرده بودید در ان بریزید و با
حرارت ملایم بگذارید نیم پز شود ( کمی نرم شود ) سپس عدس را اضافه کنید.
پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن سرخ نمایید تا طلایی شوند
، 1 ساعت پس از ریختن عدس نصف سیر داغ و پیاز داغ را به حبوبات اضافه کنید
، سبزی ها را خرد کنید و همزمان با ریختن سیر و پیاز سبزی ها را نیز اضافه
کنید سپس بگذارید مواد بپزند ( در قابلمه را نگذارید تا سبزی ها بد رنگ
نشوند ).
پس از چند ساعت ( بسته به حرارت و نوع مواد زمان پخت متغیر میباشد ) که آش با حرارت ملایم جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید.
، پس از 20 دقیقه کشک ، نمک و فلفل را
بریزید و کمی مخلوط کنید اما مراقب باشید رشته ها له نشوند ، 5 دقیقه پس از
اضافه کردن کشک آش را از روی حرارت بردارید ( بیشتر از این زمان موجب ته
گرفتن اش میشود ).
پس از پخت اش رشته را در ظرف بکشید و با نعناع داغ ، نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و … تزئین کرده و سرو نمائید.
نکته ها :
در صورت لزوم آب جوش را کم کم در مراحل پخت میتوانید به آش اضافه کنید ،
برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل
روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع
سیاه نشود ؛ در صورتی که نمیخواهید داخل اش کشک اضافه کنید کشک را در کنار
اش سرو کنید ، بدلیل وجود نمک در رشته قبل از اضافه کردن نمک آش را تست
کنید.
آش سبزی شیراز
آش شیرازی یکی از آش های محلی و خوشمزه ی ایران است که در شیراز تهیه می شود، خیلی ها شاید تا حالا نخورده باشند، ولی با یک بار خوردن این آش خوشمزه طرفدار آن خواهید شد. در این بخش از سایت آکاایران طرز تهیه اش شیرازی را برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.
اش
شیرازی,آش سبزی,طرز تهیه آش سبزی,روش تهیه آش سبزی,طرز پخت آش سبزی,آموزش
پخت آش سبزی,مواد لازم برای آش سبزی,آش سبزی خوشمزه,دستور پخت آش سبزی,زمان
پخت آش سبزی,آش,انواع آش,حلیم,انواع حلیم,آموزش پخت آش
مواد لازم آش سبزی شیراز 4 تا 6 نفر :
مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
گوشت سردست گوسفندی با استخوان |
500 گرم |
100 گرم / 320 کالری |
400 گرم |
نامشخص |
|
نخود |
100 گرم |
100 گرم / 360 کالری |
عدس |
100 گرم |
100 گرم / 340 کالری |
لوبیا قرمز |
100 گرم |
100 گرم / 340 کالری |
برنج |
100 گرم |
100 گرم / 360 کالری |
پیاز |
1 عدد |
100 گرم / 5 کالری |
پیاز داغ |
3 قاشق غذاخوری |
100 گرم / 164 کالری |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه |
به میزان لازم |
100 گرم / 0 کالری |
ترخون خشک |
2 قاشق غذاخوری |
100 گرم / 295 کالری |
*. حبوبات را از 12 ساعت قبل با مقداری آب سرد خیس کنید و آب ظرف را خالی کرده.
*. مجدداً به حبوبات آب اضافه کنید و با مقداری نمک روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
*. گوشت را به همراه پیاز قاچ شده، مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا کاملاً پخته شود.
*. برنج و سبزی را نیز جداگانه بپزید و بعد از پخت کامل حبوبات پخته شده را به برنج اضافه کنید.
*. گوشت را از ظرف خارج نموده و استخوان های آن را جدا کرده و گوشت را بکوبید سپس به همراه آب گوشت به آش بیفزایید.
*. نیمی از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن، زردچوبه و فلفل سیاه تفت داده و به صورت داغ به آش در حال جوش اضافه کنید.
*. سبزی ترخون خیس خورده و شسته شده را نیز اضافه نموده و یک سوم از آش را در ظرفی جداگانه بکوبید و سپس به آش بیفزایید.
انرژی کل : 2300 کیلو کالری
خواص عدس :
*. زیاده روی در خوردن من مخصوصا نوع نیم وحشی آن مولد سودا و غلیظ کننده خون و باعث دیدن خوابهای پریشان و تشویش است. پزشکان سنتی ایران زیاده روی در خوردن مرا مولد سرطان
و مالیخو لیا و جذام میدانستند، ولی این اتهامات وارد نبوده و من در
تولید این امراض نقشی ندارم. ممکن است نوع نیم وحشی من تا حدی در تولید
سودای سوخته مؤثر باشد. همیشه مرا با ماهی شور نخورید. بستانی من قابض م کم
کننده خون حیض است، ولی نیم وحشی و بیابانی من بر عکس مسهل و قاعده آور میباشد. من خون و ترشحات داخلی وترشح رحم را ترش میکنم. مادرانی که آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت من میتوانند استفاده کنند.