آثار منفي نوشابه‌هاي گازدار

آثار منفي نوشابه‌هاي گازدار

توليدکنندگان صنايع غذايي براي پذيرش بيشتر و ايجاد جذابيت در کالاهاي‌شان
اقدام به ايجاد تنوع در آنها مي‌کنند که اگرچه اين تنوع، محبوبيت کالا را
نزد مشتريان بالا مي‌برد و سود بيشتري براي آنها به همراه مي‌آورد اما ممکن
است مشکلات بسياري را براي مصرف‌کنندگان در پي داشته باشد؛ مثلا همين
افزودن گاز به انواع نوشيدني‌ها مي‌تواند شرايط حسي مطلوبي را در دهان به
وجود بياورد ولي از طرفي هم تهديدي جدي براي سلامت مردم جامعه به‌شمار
مي‌آيد.
گاز نوشيدني‌ها در مرحله اول روي حس چشايي افراد تأثير مي‌گذارد و باعث
مي‌شود که عملکرد اين حس از حالت طبيعي‌اش خارج شود. اين اختلال در کارکرد
حس چشايي، توليدکننده را مجبور مي‌کند که به هر يک ليوان نوشابه، حدود 24
گرم شيريني خالص(معادل 8 حبه قند) بيفزايد تا فردي که آن نوشابه را
مي‌نوشد، بتواند حس شيريني را خوب درک کند و حتماً همه شما از مضرات مصرف
زياد مواد قندي به خوبي آگاه هستيد.

آثار منفي نوشابه‌هاي گازدار

نکته ديگر اينکه گازي که در نوشيدني‌هايي مثل آب يا نوشابه وجود دارد، گاز
CO2 است که وقتي با آب ترکيب مي‌شود، اسيديته خون را بالا مي‌برد و اين
افزايش اسيديته خون در تماس با سلول‌هاي استخواني، املاح آنها را برداشت
مي‌کند و مشکلات استخواني عديده‌اي را براي افراد به وجود مي‌آورد. بگذاريد
کمي ساده‌تر براي‌تان بگويم. املاح بايد به طور طبيعي در استخوان‌ها رسوب
کنند تا باعث مستحکم شدن آنها شوند اما وقتي که اسيديته خون بالا مي‌رود،
نه تنها اين رسوب املاح در حالت عادي‌اش رخ نمي‌دهد، بلکه با برداشت املاح
از استخوان‌ها، تراکم آنها کمتر و احتمال بروز ناراحتي‌هاي مربوط به
استخوان هم بيشتر مي‌شود.
در ضمن، اين مشکلات استخواني با مصرف نوشيدني‌هاي گازدار توسط سالمندان يا
کساني که دارند پا به سن مي‌گذارند و ناراحتي‌هاي استخواني هم در کمين‌شان
است، بيشتر مي‌شود. راستي، اينکه گفتم آب يا نوشابه گازدار، به اين خاطر
بود که دوغ‌هاي گازدار از اين قاعده مستثنا هستند. گاز موجود در دوغ‌ها گاز
CO2 نيست.
اين گاز در اثر تخمير قند لاکتوز در شير يا دوغ به وسيله ميکروارگانيسم‌ها
به وجود مي‌آيد که حالت اسيدي نداشته و نمي‌تواند مانند آب يا نوشابه
گازدار هم ضرر داشته باشد. هرچند که توصيه بنده به تمام آنهايي که در معرض
ابتلا به مشکلات مربوط به استخوان‌ها هستند اين است که براي کنترل، پيشگيري
يا عدم پيشرفت بيماري‌شان از مصرف هر نوع نوشيدني گازداري پرهيز کنند.


اهل دوغ هستید یا نوشابه؟

در تابستان گرم تشنگی تان را با نوشابه برطرف می كنید یا با یك لیوان دوغ خنك !

2182631205024719912333901622061636220585

دوست
عزیز، شما از دسته دوغی ها هستید یا نوشابه ای ها!؟ منظورم این است كه
وقتی حسابی تشنه اید یا زمانی كه غذایی میل می كنید تمایل دارید دوغ مصرف
كنید یا نوشابه؟ آیا از خواص هر كدام خبر دارید؟

نوشابه یكی از
پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیاست و مصرف آن هر روز بیشتر می شود. حتی
كودكان هم مقدار زیادی نوشابه مصرف می كنند و نوجوانان و جوانان در تمام
دنیا، میل و رغبت زیادی به مصرف آن نشان می دهند. ولی آیا این سؤال در
ذهنتان پیش آمده است كه؛ این نوشیدنی چقدر مفید است یا چقدر ضرر دارد؟ مصرف
این میزانقند و كالری موجود در آن ومصرف  كافئین، بدون وجود هیچ گونه مواد
مغذی در نوشابه چه اثری بر بدن شما دارد؟

اثر نوشابه بر چاقی نوجوانان

تحقیقات
اخیر حاكی از اثر مستقیم نوشابه بر افزایش درصد چاقی در كودكان و نوجوانان
است. یك بررسی 2 ساله نشان داد كودكان 12 ساله ای كه بطور مرتب نوشابه
مصرف می كنند، 6/1 برابر، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند و چاقی در این
سن به احتمال زیاد به چاقی در بزرگسالی می انجامد.

افرادی كه به طور
مرتب نوشابه مصرف می كنند، می توان گفت بطور متوسط روزانه 7 قاشق مرباخوری
شكر از این طریق دریافت می كنند كه این میزان شكر هم كالری بالایی دارد و
هم بر سلامت دندان ها اثر مخرب دارد.

اثر نوشابه بر استخوان ها

یكی
از اجزاء اصلی نوشابه اسید فسفریك است.) PHاسیدیته) اغلب نوشابه ها 8/2
است كه نشان می دهد نوشابه ماده ای بسیار اسیدی است. بدن ما بطور طبیعی كمی
حالت قلیایی دارد و مصرف ماده ای كه شدیداً اسیدی باشد، اثرات سوئی بر
سلامت بدن دارد و تعادل بدن را به هم می زند. اثر دیگر اسید فسفریك دفع
كلسیم از استخوان ها است كه احتمال بروز پوكی استخوان را افزایش می دهد.

تحقیقات
اخیری كه در مورد دختران نوجوان صورت گرفته، نشان داده با مصرف بیشتر
نوشابه ، این گروه به میزان بالاتری  در معرض شكستگی استخوان هستند، در
صورتی كه شركت های تولیدكننده نوشابه، به دلیل حفظ منافع خود این مسأله را
رد می كنند.

حتی مصرف یك یا دو بطری نوشابه در روز در سنین نوجوانی
خطرزا است و آمار نشان می دهد با افزایش مصرف نوشابه، مصرف شیر و لبنیات
كاهش می یابد و این هم یكی از دلایل اصلی تأثیر مصرف نوشابه بر كاهش سلامت
استخوان ها است.

4619812139134148747320824413018112515545

دوغ به جای نوشابه

 یك نوشیدنی لبنی مناسب كه می تواند جای نوشابه را در سبد غذایی تمام ما ایرانی ها بگیرددوغ
است. یك نوشیدنی سالم و مفید كه تأمین كننده یك چهارم نیاز روزانه به
كلسیم و حاوی ویتامین هایB2 وB6 و B12است. از این رو دقیقاً برعكس نوشابه،
قوی كننده استخوان ها است.

دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باكتری
های مفیدی است كه اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. اگر بطور مرتب
دوغ مصرف كنید، باكتری های مفید استرپتوكوكوس، ترموفیلوس و لاكتوباسیلوس
بولگارس موجود در آن، در دستگاه گوارش شما لانه می گزینند و اثرات بسیار
مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش شما خواهند داشت . همچنین موجب عدم رشد
ارگانیسم های مضرمی شوند.

حالا جواب این سئوال چیست: در این تابستان گرم تشنگی تان را با چه رفع می كنید؛ نوشابه یا یك لیوان دوغ خنك؟

« دوست عزیز بهتر است قبل از آنكه تصمیم بگیریم چیزی را بخوریم، كمی هم به كیفیت آن و اثرش بر سلامتی بدنمان بیاندیشیم »



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top