نگهداری صحیح از چاقوهای آشپزخانه
چاقوهای آشپزخانه یکی از پرکاربردترین وسایل در هر آشپزخانه است و نگهداری از آنها اهمیت بسیار زیادی دارد.
یک چاقوی تیز همیشه بهترین نوع چاقو است . اگر شما به ندرت چاقویتان را
تیز می کنید حتی گران ترین نوع آن ها را پس امکان دارد که خودتان از این
بابت آسیب ببینید. بهترین راه نگهداری از چاقو ها درست استفاده کردن از
آنها و تیز کردن به موقع آنها است.
۱ – میتوانید چاقوها را در ظرفشویی تان نیز بشوئید؟
خیر. وسایل آشپزخانه زیادی هستند که با شستن در ظرفشویی با چاقوی شما آسیب
می بینند. از خود چاقو گرفته تا بقیه ظروف. حتی ممکن است دست کسی بواسط
ندانستن اینکه چاقو در میان ظرف ها قرار دارد بریده شود. لبه پلاستیکی
ظرفشویی شما نیز ممکن است بوسیله چاقو سوراخ شود. همیشه چاقوهایتان را
خودتان با دست و با دقت بشوئید.
۲ – برای تیز کردن چاقو ها حتما نباید از سطوح استیل استفاده کرد
اگر برای تیز کردن چاقو ها از سطوح استیل استفاده کنید ممکن است لبه
چاقوها بیش از حد خورده شوند. تیز کردن چاقو باید ۱۰ تا ۱۵ بار صورت گیرد.
درست تیز کردن به معنای آن است که لبه قدیمی چاقو رفته و لبه های جدید با
قدرت برش بیشتر ظاهر می شود. شما برای این کار باید به حرفه ای ها مراجعه
کنید. و هر چاقو را بیش از ۱-۲ بار در سال تیز نکنید. از سطح استیل بین دو
لبه چاقو استفاده کنید.
۳ – نوع تخته هایی که برای برش گوشت به کار می برید مهم نیست
این تخته ها میتواند چوبی ، بامبو ، و پلاستیکی باشند؛ تخته های پلاستیکی
برای چاقوهای شما تخته های مناسب تری هستند. تخته های سفتی مانند شیشه ،
آهنی ف فلزی و سرامین به سرعت چاقوهای شما را خراب می کنند. اگر هم تخته ای
با این جنس ها از کسی هدیه دریافت کردید آن را به دیوار آویزان کنید اما
آن را برای آماده سازی غذاهایتان به کار نبرید.
۴ – چاقوی گران قیمت همیشه بهتر از نوع ارزان آن است !!!
خیر، یک چاقوی تیز همیشه بهترین نوع چاقو است . اگر شما به ندرت چاقویتان
را تیز می کنید حتی گران ترین نوع آن ها را پس امکان دارد که خودتان از این
بابت آسیب ببینید. بهترین راه نگهداری از چاقو ها درست استفاده کردن از
آنها و تیز کردن به موقع آنها است.
آشپزخانه نامرتب و کثیف سبب افزایش وزن میشود
پژوهشگران دانشگاه کورنل ۱۰۱ دانشجوی دختر را
به دو گروه تقسیم کردند، یک گروه را به آشپزخانه نامرتب و پر از ظرف کثیف
فرستادند و یک گروه را به آشپزخانه تمیز و مرتب.
علاوه بر این، از آنها خواسته شد مواقعی را که احساس میکردند
همه چیز تحت کنترل و منظم است و برعکس، یا سررشته کار از دستشان در رفته و
همه چیز به هم ریخته است، یادداشت کنند.
گروهی که به آشپزخانه کثیف رفته بودند و احساس میکردند رشته کار از
دستشان در رفته است، در قیاس با گروهی که در آشپزخانه تمیز و مرتب اوضاع را
تحت کنترل میدیدند، دو برابر بیشتر بیسکویت خورده بودند.
دکتر لنی وارتانیان از نویسندگان این تحقیق میگوید: محیط به هم ریخته و
نامرتب و احساس این که هیچ چیز تحت کنترل نیست، برای تغذیه سالم مضر است.
وقتی همه چیز به هم ریخته و کثیف باشد، بعید است که فرد احساس راحتی و
آرامش داشته باشد بنابراین احتمال یک دستبرد کوتاه به خوردنیای شیرین، به
واقع یک میان بُر برای بهتر شدن حال فرد است، حتی اگر برای مدت کوتاه موثر
باشد.
بسیاری از پژوهشگران میگویند چاره کاهش وزن و غلبه بر چاقی فقط کمتر خوردن نیست، تغییر محیط و برخی عادتها هم نقش بسیاری دارد.
براساس این گزارش، آشپزخانههای به اصطلاح اوپن برای کاهش وزن خوب
نیستند. به واقع، اگر میخواهید اندامی متناسب داشته باشید، بهتر است پس از
خروج از آشپزخانه در را به روی غذا ببندید و خوردنی یا هر چیزی که یادآور
آن است مدام پیش چشمتان نباشد.
یا اگر به آشپزخانه میروید تا برای یک فنجان چای آب را جوش بیاورید،
بعد از روشن کردن کتری آشپزخانه را ترک کنید نه اینکه آنقدر آن دور و بر
پرسه بزنید که در نهایت به ناخنک زدن و لُپ جنباندن ختم شود.
تکنولوژی هم اخیرا سعی کرده کمک کند، مثلا چنگالهایی وارد بازار شده که
اگر آن را پشت سر هم به دهان ببرید شروع به لرزیدن میکند و هشدار میدهد
که کمی آرامتر، یا در درب برخی جعبههای بیسکویت، زنگی نصب شده که اگر
زیاد آن را باز کنید آژیر هشدار به صدا در میآید.
پروفسور برایان واسنیک دیگر نویسنده این تحقیق معتقد است ما در دنیایی
زندگی میکنیم که همه چیز برای چاق شدن طراحی شده است: ما به تدریج
خانههایمان را به شکلی درآوردهایم که غذای خوشمزه موردعلاقه مان را
راحتتر آماده کنیم و بخوریم،
رستورانها هم دسترسی به غذای خوشمزه را آسانتر کردهاند. سوپرمارکتها
هم خرید را راحت کرده است. سر کار هم برای ما راحتتر است که پشت میز
کارمان غذا بخوریم. در ناهارخوری مدرسه یا محل کار هم برای اینکه همه چیز
را روی یک سینی تلنبار کنیم کار راحت شده است. همه چیز طراحی شده تا ما را
چاق کند.
گروهی از محققان دانشگاههای کمبریج و میشیگان به این نتیجه رسیدهاند
که مغز زنان به گونه ای طراحی شده که کاهش وزن برایشان سخت تر از مردان
است.
پروفسور لورا هایسلر از پژوهشگران اصلی این تحقیق میگوید: گزارشهای
سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد چاقی در زنان در تمام دنیا شایعتر از
مردان است و برخی نقاط دنیا دو برابر مردان است.
برای این تحقیق پژوهشگران موفق شدند موشهای نر چاق را لاغر و تراشیده کنند اما در مورد موشهای ماده به چنین موفقیتی نرسیدند.
پروفسور هایسلر میگوید: در حال حاضر درمان چاقی برای زنان و مردان
یکسان است اما ما متوجه شدیم بخشی از مغز که تاثیر چشمگیری بر مصرف کالری
دریافتی دارد، در زنان و مردان به شکل متفاوتی شکل گرفته است.
سلولهای این قسمت مغز یکی از هورمونهای مهم مغز به نام
پرواُپیوملانوکورتین را ترشح میکنند که مسئول تنظیم اشتها، فعالیت جسمانی،
مصرف انرژی و وزن است.
اما ما متوجه شدیم تمام نورونها (سلولهای عصبی مغز) که POMC ترشح
میکنند عملکرد یکسانی ندارند و در موشهای ماده POMC تاثیر چندانی بر
فعالیت بدنی و مصرف انرژی و وزن ندارد، به عبارت دیگر در زنان این هورمون
بیشتر اشتها را تنظیم میکند تا موارد دیگر را.
اگر چنین باشد باید در توصیهها و درمانهای چاقی تجدیدنظر شود اما تا
آن وقت، شاید به گفته پروفسور واسنیک تمیز و مرتب نگه داشتن آشپزخانه ساده
ترین کار باشد:
برای اینکه احساس کنید همه چیز تحت کنترل است و در مقابل وسوسهی ریزه
خواری در آشپزخانه مقاومت کنید، مدیتیشن راه خوبی است اما شاید برای
بعضیها آسان تر باشد که آشپزخانه را تمیز و مرتب نگه دارند.