نوشیدنی های ممنوعه برای آقایان
مصرف نوشابههای گازدار و آب میوههای
شیرین شده با شکر از عادات غذایی روزانه به شمار میرود که همه گروههای
سنی تمایل زیادی به مصرف آن دارند. اما به نظر میرسد که با توجه به نتایج
تحقیقات جدید، مردان باید در این مورد تجدید نظر کنند.
تحقیقات جدید در آمریکا نشان میدهد مصرف روزانه 340 میلیلیتر نوشابه و آب
میوههای شیرین شده با شکر، افراد به ویژه مردان را در معرض ابتلا به
بیماریهای قلبی قرار میدهد.
بر اساس این تحقیقات، مردانی که روزانه معادل 340 میلیلیتر نوشابه و آب
میوههای شیرین شده با شکر مصرف میکنند، 20 برابر بیشتر در مقایسه با
مردانی که اصلاً از این نوشیدنیها مصرف نمیکنند، در معرض ابتلا به
بیماریهای قلبی قرار دارند.
این تحقیقات از 43000 مرد 40 تا 75 ساله در طول 23 سال به عمل آمد و نشان
داد که مصرف مداوم نوشابههای گازدار درصد تری گلیسرید و پروتئین التهابی
(CRP) را بالا و سطح کلسترول خوب HDL را که از حملات قلبی جلوگیری میکند،
پایین میآورد و در نهایت احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش
میدهد.
این تحقیقات به افراد سالم و به ویژه بیماران قلبی توصیه کرد که به مقدار
زیاد از نوشابههای گازدار استفاده نکنند. همچنین تحقیقات پژوهشگران
دانشگاه آدلاید آمریکا نشان داده بود که مصرف نوشابههای گازدار خطر ابتلا
به آسم، انسداد ریوی مزمن و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
خاصیت های جالب انبه
مصرف انبه چه خواص و فوایدی برای بدن ما دارد چه ارزش غذایی دارد این
میوه چه خواص درمانی دارد ویتامین ها و املاح موجود در آن چگونه اند می
خواهیم از فواید بی نظیر آن در پیشگیری از سرطان بیشتر بدانیمبه
گفته محققان، انبه حاوی ترکیبات متعددی است که دارای ویژگی های ضدسرطانی و
ضدالتهابی هستند.میوه انبه حاوی ترکیباتی نظیر ویتامین C و بتاکاروتن، و
همچنین چندین ترکیب پلی فنولیک نظیر اسیدگالیک به همراه پلیمرهای بزرگ تر
آن موسوم به گالوتانین است که با فعالیت های ضدسرطانی و ضدالتهابی مرتبط
هستند.
محققان دانشگاه A&M تکزاس در یک آزمایش پایلوت انسانی،
۱۱ داوطلب سالم در رده سنی ۲۱ تا ۳۸ سال را که روزانه به مدت ۱۰ روز ۴۰۰
گرم انبه مصرف می کردند مورد بررسی قرار دادند. آنها در طول مدت ۱۰ روز،
نمونه های خون و ادرار این شرکت کنندگان را هر روز جمع آوری کردند.
شرکت
کنندگان از یک هفته قبل از شروع مطالعه، از خوردن خوراکی ها و مکمل های
غذایی حاوی منابع بالای اسید گالیک نظیر توت ها، انگور و چای خودداری کرده
بودند.
دکتر سوزان مرتنز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: به
منظور تعیین تاثیرات احتمالی این ترکیبات پلی فنولیک بر سلامت انسان در
زمان مصرف این ماده خوراکی، ابتدا باید نحوه متابولیسم این ترکیبات در بدن
مطالعه می شد.
بعد از بررسی نمونه های ادرار و خون داوطلبان، هفت
متابولیت اسید گالیک در ادرار افراد سالم شناسایی شد و مشخص شد که دو
متابولیت میکروبی به میزان قابل توجهی بعد از ۱۰ روز مصرف انبه دفع شدند.
وجود
متابولیت های اسید گالیک و پیروگالول در ادرار انسان بعد از ۱۰ روز مصرف
انبه نشاندهنده جذب، متابولیسم و دفع مشتقات گالویل انبه است.
به
گفته دکتر مرتنز، «نتایج این تحقیق نشان می دهد که انبه دارای پتانسیل
گنجانده شدن در رژیم غذایی به عنوان منبع غنی اسید گالیک و گالوتانین است و
به همین خاطر از ویژگی های ضدالتهابی و ضدسرطانی برخوردار است.»