تبدیل واحدهای اندازه گیری به یکدیگر
دراندازه گیری مواد اولیه ، با سه واحد سرو کارداریم :
پیمانه ها و قاشق ها
واحد های حجم
واحد های وزن
تو
دستوراتی که دراین وبلاگ می نویسم اکثرا از واحد های اول استفاده میکنم ولی
ممکنه به دستوراتی بر بخورید که واحد های دیگه ای دراون ها به کار رفته
باشند ، با استفاده از این پست به راحتی میتونید اونها رو به هم تبدیل
کنید.
نکته :
توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم
متفاوت میشه به این معنی که مثلا” یک پیمانه شکر لزوما” با یک پیمانه آرد
هم وزن نخواهد بود.
واحد های وزنWeight
یک تن برابر با 1000 کیلوگرم
یک کیلو گرم برابر با 1000 گرم
یک مثقال برابر با 4/7 گرم
یک پوند برابر با453/56 گرم
یک سیر برابر با 75 گرم
یک اونس برابر با 28/35 گرم
واحد های حجمVolume
هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با 3/78 لیتر
هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با 4/55 لیتر
هرلیتر برابر با 1000 سانتی متر مکعب است
وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم میباشند.
تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر
یک پیمانه آرد برابر با 100 گرم
یک پیمانه پودر قندبرابر با 125 گرم
یک پیمانه شکر : برابر با 150 گرم
یک پیمانه روغن مایع برابر با 150 گرم
یک پیمانه روغن جامد یا کره برابر با 150 گرم
تبدیل واحد وزن به واحد حجم
20 اونس (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیترانگلیسی معادل متریک
1 اونس : 25 می لیتر
2 اونس : 50 میلی لیتر
3 اونس : 75 میلی لیتر
4 اونس : 100 – 125 میلی لیتر
5 اونس : 150 میلی لیتر
6 اونس : 175 میلی لیتر
7 اونس : 200 میلی لیتر
8 اونس : 225 میلی لیتر
9 اونس : 250 میلی لیتر
2/1 پاینت یا 10 اونس : 275 – 300 میلی لیتر
1 پاینت یا 20 اونس : 575 – 600 میلی لیتر
35 اونس : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر
میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)
۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه
۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه
میلی لیتر به لیتر
۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر
لیوان به گرم
یک لیوان آرد برابر است با 150 گرم
یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم
قاشق غذاخوری به گرم
یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم
شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی ) معادل نصف لیوان معمولی
پیمانه ها
یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
یک پیمانه : 250 میلی لیتر
نصف پیمانه :125 میلی لیتر
یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر
اندازه برخی مواد اولیه
5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.
یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.
اندازه مواد با قاشق غذاخوری
روغن:20 گرم
ماست:25 گرم
خامه :25 گرم
شکر :20 گرم
آرد سفید:15 تا 20 گرم
پودر کاکائو : 10 گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
عسل : 30 گرم
کره :20 گرم
خمیر مایه : 10 گرم
پودر قند: 15 گرم
آرد ذرت: 15 گرم
پودر ژلاتین :15 گرم
کرپ رول سبز با اسفناج
کرپ رول سبز با اسفناج
کرپ رول سبز با اسفناج
مواد لازم :
کرپ ساده یا کرپ اسفناج
پنیرخامه ای یا روکوتا
برگ سبز برای تزیین
طرز تهیه :
موادلازمبرای هیه کرپ اسفناج : سه فنجان ارد , يك و يك دوم ق چ بكينگ
پودر , يك ق چ نمك , چهارق غ روغن , يكصدوسي و يك گرم اسفناج ! , سه چهارم
فنجان شيرگرم . طرز تهيه: داخل ظرفي موادخشك رامخلوط ميكنيم و روغن رااضافه
ميكنيم داخل بلندر اسفناج وشيرراميريزيم و خوب مخلوط ميكنيم تامايع يكدستي
بدست بياد و به ظرف ارداضافه ميكنيم اگرخميرچسبنده بود كم كم ارداضافه
ميكنيم حين ورز دادن و حدود هفت دقيقه ورز ميديم تا خميريكدست تشكيل بشه
روشو با سلفون ميپوشونيم مدت سي دقيقه ميزاريم يخچال بعدازيخچال خارج
مبكنيم خمير را قسمت ميكنيم و چونه ميگيريم خميرها راباوردنه نازك نازك
ميكنيم ميزاريم داخل ظرف نچسب روي حرارت ملايم سي ثانيه زمان كافي است
ميزاريم خنك بشه .
اکنون کرپ ها آماده اند و ميتونيم با پنيرريكوتا پر کنیم و با نعنا تزیین و با گوجه فرنگي و …. سروكنيم .