قارچ تکمه ای

قارچ دکمه ای

در آموزشگاهها یا کتابهای آموزش پرورش قارچ دکمه ای معمولا نکاتی را پیرامون تولید بذر ، تجهیزات مورد نیاز ، تولید کمپوست ،

طراحی سالن، محل انبارداری و مواردی از این دست بیشتر توضیح داده میشود.
مواردی که در کار عملی به جرات میتوان گفت کمتر از ۲۰ درصد به شما کمک خواهند کرد و بیشتر حالت تئوری دارند.
افرادی که تازه میخواهند وارد شغل پرورش قارچ دکمه ای شوند نباید بیش از اندازه با مسائل این چنینی درگیر شوند.
به همین دلیل است که هر ساله افراد زیادی با سرعت وارد این کار میشوند ولی به دلیل عدم داشتن تجربه کافی

به همان سرعت که وارد شده، از این کار خارج میشوند.
کارشناسان
این مجموعه با چندین دوره همکاری با جهاد خودکفایی و انجمن پرورش قارچ
خوراکی ایران، از نظر علمی و عملی در سطحی قرار دارند

که میتوانند قبل از شروع کار با توجه به
تجهیزات شما میزان سود یا احیانا ضرر نهایی کار شما را در همان جلسه اول
آموزش حضوری مشخص کنند.

 

قارچ دکمه ای

   ——————————————

   پرورش قارچ دکمه ای شامل ۳ مرحله کلی میباشد که هر کدوم به طور مختصر توضیح داده میشود.

  ۱- کاشت (شامل مراحل:  بذر و کمپوست قارچ دکمه ای)

  کمپوست به بستری گفته میشود که در نهایت روی آن قارچ تولید میشود.

  کار اصلی کمپوست، ایجاد یک محیط غذایی مناسب و یکنواخت، برای رشد میسلیوم قارچ دکمه ای میباشد که باید عاری از هرگونه

  باکتری و ویروس باشد.(پاستوریزه)

  برای تهیه کمپوست حاوی بذر و اماده کاشت در صورت داشتن حجم تولید بالا میتوانید مستقیما با ما در تماس باشید.
  در حال حاصر ما عرضه کننده کمپوست قارچ دکمه ای چهار شرکت بزرگ هستیم.

 

  ۲-داشت (شامل مراحل: خاک پوششی . هوادهی . نگه داری محیط در دمای ثابت)
   خاک پوششی به خاکی گفته میشود که پس گذشت حدود ۱۵ روز از مرحله کاشت اولیه باید به کمپوست اضافه شود.
   سالن پرورش قارچ همواره در طول شبانه روز باید در رنج دمای مشخص۱۷ تا  ۲۶ درجه باشد.

 

  ۳- برداشت (شامل مراحل: برداشت و فروش)
   برداشت محصول در سه چین جداگانه انجام میشود.
   و پس از هر بار برداشت باید بستر کمپوست با کمی خاک پوششی مجددا اماده باردهی قارچ شود.
  
مرحله پایانی کار فروش هست که میتوان گفت مهم ترین بخش کار میباشد. چون از
زمان برداشت شما مدت کمی برای عرضه به بازار خواهید داشت.



نکاتی در مورد پرورش قارچ دکمه ای

بعد
از هربار برداشت بایستی سطح بستر آبیاری گردد آبیاری به وسیله نازلهایی
صورت میگیرد که آب را به صورت پودری می پاشند مقدار ابیاری هم بستگی به
رطوبت خاک دارد
بعد از آبیاری باید شدت تهویه و هوادهی بیشتر شود تا قطرات آب روی سطح پین ها و قارچها خشک شوداگر
ميوه قارچ آب آزاد زيادي جذب كند بافت قارچ آبكي شده و به اصطلاح قارچ ليچ
مي شود. اين آب آزاد اضافي به طعم و بافت قارچ آسيب مي زند و ميوه قارچ
مستعد براي حمله ميكروارگانيسم هاي مهاجم مي گردد و زمان نگهداري قارچ كاهش
مي يابد. در ضمن به دليل ظهور آلودگي هاي ميكروبي در سطح كلاهك قارچ لكه
هاي قهوه اي پديد مي آيد
در زمستان به دليل سرد بودن هواي محيط بيرون سالن كشـت قارچ
دفعات و ميزان تهويه كاهش مي يابد به همين دليل بايد از تعداد دفعات
آبياري كاسته شود. – آبياري بيش از اندازه، دماي بالا و تهويه كم باعث
پلاسيدگي قارچ و چروكيده شدن بافت ميوه هاي قارچ مي گردد
در
صورتيكه آب در داخل بستر كشت قارچ بيش از حد مجاز باشد، در اين حالت به
دليل رطوبت بالاي بستر كشت قارچ اكسيژن بستر كشت كاهش يافته و ريسه هاي
قارچ ضعيف مي شوند و ميزان باروري آنها كـاهش مي يابد. در ضمن ژيل هاي
قـارچ پهن شده و ميوه ها بافت نازكي پيدا مي كنند

براي پي بردن به اينكه آيا آبياري بيش از حد بوده يا نه كافي است ميوه
قارچ را بين دو انگشت دست فشرد. در صورتيكه آب اضافي از آن چكيد، آبياري
قارچ بيش از اندازه بوده است
در
صورتيكه ميوه ها ي قارچ  پلاسيده باشند ولي در صورت فشردن آبي از آنها
نچكد، در اين صورت پلاسيدگي ناشي از دماي بالاي سالن كشت قارچ  است

در حالتي كه قارچ ها پلاسيده باشند و ساقه هاي قارچ ها بيش از اندازه بلند
شده باشند، در اين صورت پلاسيدگي به دليل عدم تهويه مناسب و افزايش غلظت
Co2 در سالن كشت قارچ مي باشد
اگر
رطوبت بستر كشت قارچ سالن كمتر از حد مجاز باشد نيز علاوه بر خطر خشكي
بستر، اغلب ريسه هاي قارچ غيربارور شده و ميوه هاي قارچ كوچك مي مانند، در
حاليكه لبه هاي كلاهك باز شده و اسپور زيادي توليد مي كنند. همچنین شک بودن
سطح بستر باعث زرد شدن پین ها و عدم رشد آنها میشود

تهويه اتاق كشت قارچ  يكي از مهمترين عواملي است كه كيفيت و ميزان محصول
قارچ را تضمين مي كند. ميزان تهويه سالن 3-1 بار كل هواي سالن در هر ساعت
است كه بسته به ميزان باردهي سالن قارچ مشخص مي گردد
در فصول سرد دقت شود تهويه در ميان روز و به تعداد دفعات كمتري انجام شود تا دماي سالن قارچ افت زيادي پيدا نكند
افزايش دما باعث بلند شدن بيش از اندازه ساقه هاي قارچ مي شود و همچنين به
دليل بالا بودن شدت تنفس قارچ ، Co2 بيشتري در محيط توليد و انباشته مي
شود
– بعد از برداشت ميوه قارچ حتما” بايد بقاياي ميوه قارچ را از روي بستر كشت جدا نمود
براي كنترل آفات بيماري ها ي قارچ سم پاشي فضاي سالن بعد از چيـن اول و
قبل از ظهور سرسنجاقي هاي قارچ  چين دوم(به اضطلاح بعد از فلش اول که ۷روز
طول میکشد) بايد انجام شود و از سموم با دوره ماندگاري كم بايد استفاده
كرد. در ضمن حدالامكان سم پاشي روي بستر كشت قارچ  و ميوه ها ي قارچ نبايد
انجام شود
نکته:
چنانچه آلودگی در سطح بستر مشاهده نکردید(مثل کپک سبز زیتونی) نیازی به
سمپاشی نیست.چنانچه از کمپوست استاندارد و خاک پوششی پاستوریزه استفاده
نمایید و شرایط بهداشتی را در سالن رعایت کنید هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد
در
روزهای برداشت محصول رطوبت سالن كشت قارچ بايد در حدود 85-95% باشد. و چند
ساعت قبل برداشت اگر رطوبت سالن به حد 85-80% كاهش يابد، در اين حالت
كيفيت محصول قارچ  به ميزان قابل توجهي تضمين شده و زمان نگهداري محصول
قارچ افزايش مي يابد


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top