فرار از فشار خون،دیابت و چاقی با استفاده از این راهکار
ایرنا نوشت: نتیجه یک مطالعه نشان می
دهد که استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد های شهری ازجمله عزیمت
به محل کار علاوه بر کاهش خطرابتلا به فشارخون و دیابت، سبب پایین آمدن 44
درصدی احتمال ابتلا به اضافه وزن می شود.
محققان ژاپنی در مطالعه ای، افرادی را که برای ترددهای شهری از اتوبوس،
دوچرخه و خودروی شخصی استفاده می کردند یا پیاده میرفتند با در نظر گرفتن
عواملی مانند سن، جنس و استعمال سیگار با هم مقایسه کردند.
نتیجه این
مطالعه نشان داد که احتمال ابتلا به اضافه وزن درافرادی که برای ترددهای
شهری از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که از
خودروی شخصی استفاده می کنند، 44 درصد کمتر است؛ همچنین احتمال ابتلا به
فشار خون بالا در این افراد 27 درصد و احتمال ابتلا به دیابت 34 درصد کمتر
است.
موضوع جالب توجه این است که نرخ ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و
اضافه وزن در مسافران اتوبوس و قطار کمتر از افرادی است که پیاده یا سوار
دوچرخه بودند.
محققان احتمال می دهند که یک دلیل این موضوع می تواند این
باشد که مسافران اتوبوس یا قطار نسبت به افراد پیاده یا آنهایی که از
دوچرخه استفاده می کنند، مسافت بیشتری را برای رسیدن به ایستگاه یا پیاده
شدن از آنها و رفتن به سرکار طی می کنند.
هیساکو تسوجی پزشک عمومی و
مدیر مرکز معاینه پزشکی شهر موریگوچی ژاپن گفت:مردم باید استفاده از وسایل
حمل نقل عمومی را به عنوان بخشی از یک برنامه ورزشی منظم و روزانه مد نظر
قرار دهند. همچنین ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی نیز باید از بیماران
خود در مورد نحوه رفت و آمد آنها سوال کنند.
افراد شرکت کننده در این
مطالعه شامل پنج هزار و 908 بزرگسال بود که در سال 2012 توسط مرکز معاینه
پزشکی شهر موریگوچی تحت معاینه سالانه قرار گرفته بودند.
متوسط سنی
افراد شرکت کننده در این مطالعه بین 49 تا 54 سال بود و آنها به سوال هایی
درباره فعالیت فیزیکی در محل کار و نحوه عزیمت به محل کار خود پاسخ
دادند.در این مطالعه بیشتر رانندگان مرد بودند و زنان نسبت به مردان بیشتر
با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پیاده و یا با دوچرخه به محل کار خود
می رفتند.
هشدار درباره خطر مصرف زیاد گوشت مخصوصا زمانی که کباب شود!
رژیم های غذایی مملو از گوشت به خاطر عواملی همچون ترکیبات سرطان زای حاصل
از برخی روش های پخت و پز مانند کباب کردن و سرخ کردن، خطر ابتلا به
کارسینوم سلول کلیه (RCC) را افزایش می دهد.
کارسینوم سلول کلیوی
سرطانی است که در لایه پوشاننده لوله های بسیار کوچک کلیه که خون را تصفیه و
مواد زائد را خارج می کنند، به وجود می آید.
محققان دانشگاه تگزاس در
جریان مطالعه ای که در مجله Cancer منتشر شد، همچنین متوجه شدند افراد
دارای برخی جهش های خاص ژنتیکی، نسبت به ترکیب های مضر ناشی از پخت و پز در
درجه حرارت بالا آسیب پذیرتر هستند.
طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا،
کارسینوم سلول کلیه، شایع ترین نوع سرطان کلیه است و پیش بینی می شود امسال
60 هزار نفر را در آمریکا گرفتار کند و حدود 14 هزار نفر را به کام مرگ
بکشاند.
سیر صعودی کارسینوم سلول کلیه در دهها سال گذشته ادامه دارد و محققان نقش رژیم غذایی غربی را در این زمینه منتفی نمی دانند.
یکی از مولفه های رژیم غذایی غربی مصرف بیش از حد متوسط گوشت است که با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
استفانی
ملکونیان متخصص همه گیر شناسی و نویسنده این گزارش، می گوید: یک سازوکار
احتمالی در خصوص ارتباط مصرف زیاد گوشت با افزایش خطر ابتلا به سرطان می
تواند مصرف ترکیب های مضری باشد که در حین پخت گوشت به ویژه در دمای بالا و
یا به روش کباب کردن آن ایجاد می شود.
به گفته ملکونیان، کلیه یک ارگان
فعال به لحاظ بیوشیمیایی و مسئول تصفیه بسیاری از سموم مضر بدن است،
بنابراین بررسی اثرات رژیم های غذایی از جمله عوامل سرطان زا در خطر ابتلا
به سرطان کلیه ضروری است.
محققان در این مطالعه برای تشخیص بهتر عوامل
موثر در خطر ابتلا به سرطان کلیه، الگوهای غذا خوردن و اطلاعات ژنتیکی جمع
آوری شده 659 بیمار را که به تازگی به کارسینوم سلول کلیه مبتلا شده بودند و
نیز 699 فرد سالم را بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که مبتلایان به کارسینوم سلول کلیه در قیاس با افراد سالم گوشت بیشتری اعم از قرمز و سفید مصرف کرده بودند.
پژوهشگران
برای کاهش خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه توصیه کردند که افراد مصرف
گوشت را به ویژه با روش پخت کباب کردن و یا در حرارت بالا کاهش دهند و
براساس یک رژیم غذایی متوازن، از میزان متعادل گوشت در کنار انواع میوه و
سبزی استفاده کنند.