پیراشکی
مواد لازم برای خمیر پیراشکی
ارد سفید ۲و نیم الی سه پیمانه
خمیرمایه ی فوری ۱ ق غ
شیر ولرم ۱ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
نمک نصف ق چ
شکر ۱ ق غ
چون مایه ی خمیرمون فوریه احتیاجی به اماده کردن مایه خمیر نداریم
شیر و روغن رو در کاسه میریزیم و مواد خشک رو به اون اضافه میکنیم اول با قاشق و بعد با دست ورز میدیم
ممکنه
از این میزان هم بیشتر ارد لازم بشه یعنی در حدی ارد میریزیم که به دست
نچسبه البته اول خوب ورز میدیم اگه باز به دست میچسبید یه کم ارد اضافه
میکنیم و باز ورز میدیم .حواستون باشه زیادی ارد نریزید
حدود
بیست دقیقه خمیر رو ورز میدیم تا به دست نچسبه بعد روش یه به علاوه ی بزرگ
با چاقو ایجاد میکنیم و تو کاسه میزاریم و روشو سلفون میکشیم و یه جای گرم
میزاریم .حدود دو ساعت زمان لازم داره تا ور بییاد و حجمش دو برابر بشه
تو این فاصله مواد میانی رو اماده میکنیم پیراشکی اولی من با پیراشکی گوشته و دومی پیراشکی مرغه که هر دوتاش خوشمزه ست
مواد لازم برای داخل پیراشکی
مرغ یا گوشت چرخ کرده
فلفل دلمه ای
سیب زمینی
هویج
قارچ
پیاز
اگه میخایید با مرغ درست کنید اول مرغ رو بپزید و بعد ریش ریش کنید
پیاز
و هویج نگینی رو سرخ کنید و مرغ رو بهش اضافه کنید.فلفل دلمه ای نگینی و
قارچ سرخ شده و سیب زمینی نگینی رو هم اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت
بدید
ادویه که شامل پودر سیر و زردچوبه و فلفل و نمکه بهش اضافه کنید
اگه با گوشت درست میکنید درست مثل دستور بالا .فقط جای مرغ گوشت میریزیدحالا از خمیر گلوله هایی به اندازه ی نارنگی درست کنید .کف سینی رو ارد پاشی کنید و با وردنه خمیر رو به اندازه ی دو سه میل باز کنید
از
مواد دو ق وسط خمیر بزارید و دو طرف خمیر رو روی هم بزارید و با چنگال یا
با دست کناره هاشو فرم بدید تا به هم بچسبه و موقع سرخ کردن باز نشه
کف یه سینیرو چرب کنید و پیراشکی ها رو رو اون بزارید و روشو پلاستیک بندازید و ده دقیقه صبر کنید تا بازم ور بییاد
میتونید
تو تابه با روغن کم سرخ کنید یا تو هواپز بزارید پیراشکی دومی رو تو هواپز
درست کردم که خیلی بهتر شده بود چون روغن مصرفیش خیلی کمتر بود
تو هواپز رو توری پایه کوتاه با حرارت ۲۰۰ درجه به مدت ده دقیقه بزارید بعد از اون برگردونید تا چند دقیقه ی دیگه اون طرفشم بپزه
این
پیراشکیها با خمیر امادست که تو تابه سرخ کردم تفاوتش با خمیری که خودم
درست کردم در اینه که خمیرهای اماده خیلی خشک میشه ولی این خمیر خیلی لطیف و
نرمه
این هم برشی از پیراشکی گوشت که تو روغن سرخ شده .چرب بودنش معلومه
میگو پفکی
مواد لازم برای خمیر بنیه
دلستر یک سوم پیمانه
بیکینگ پودر ۱ ق م
ارد به میزان لازم حدود ۱ پیمانه
روغن مایع ۲ ق غ
نمک و فلفل و پودر سیر
شیر نصف پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
میگو پاک کرده یک کیلو
این مواد برای یک کیلو میگو کافیه.ابتدا تخم مرغها رو همراه فلفل و پودر سیر خوب با چنگال بزنید
بعد
دلستر که بهتره بی طعم باشه ولی اگه پیدا نکردید ترجیحا طعم لیمو بگیرید
.همراه شیر و بیکینگ پودر و روغن به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم ارد رو
کم کم اضافه میکنیم تا غلظتش مثل فرنی بشه
اگه سفت بشه خوب پف نمیکنه و اگه شل باشه روی میگو نمیمونه
در صورت سفت یا شل شدن دلستر یا ارد اضافه کنید
دلستر برای اینه که موقع سرخ کردن روغن رو به خودش جذب نکنه
حالا
تو یه ظرف عمیق روغن سرخ کردنی بریزید و بزارید داغ بشه .اندازه ی ظرفتون
میگو بردارید و داخل ارد بغلطونید بعد بریزید داخل خمیر .بعد دونه دونه در
بیارید و بندازید تو روغن
حرارت خیلی زیاد
نباشه .میگو اگه زیاد رو حرارت بمونه سفت میشه.پس قبل از این که رنگش خیلی
تغییر نکرده یعنی حدود ۵ ثانیه که تو روغن موند از روغن در بیارید و روی
دستمال کاغذی بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه
اگه نمک به خمیر نزنید بهتره چون پفش بیشتر میشه
اگه به خمیرتون نیم ساعت استراحت بدید هم بهتره
سفارش میکنم حتما درست کنید چون خیلی خوشمزه ست
با این خمیر هر چی رو میتونید درست کنید مثل گل کلم .قارچ.پیاز و ….