غذاي خوشمزه مهماني

خوراک زبان

مواد لازم :

زبان گوساله ۱ عدد

برگ بو ۳ عدد

پیاز ۱ عدد

چوب دارچین ۲ الی ۳ عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه سس :

شیر ۳/۴ پیمانه

آب زبان ۳/۴ پیمانه

قارچ ۲۵۰ گرم

آرد ۱یک و نیم ق س

کره ۵۰ گرم

پنیر پارمسان ۲ ق س

نمک و پودر سیر و پودر فلفل سفید ( در صورتیکه فلفل سفید ندارید از فلفل قرمز استفاده کنید) به مقدار لازم

طرز تهیه :

* ابتدا با برس یا چاقو زبان رو می تراشیم بعد کاملا می شوریم .

* بعد داخل قابلمه یا زودپز قرار داده و پیاز و برگ بو و دارچین و آب می ریزیم و اجازه می دیم بپزه .

* نکته : مدت زمان در قابلمه تقریبا ۵-۶ ساعت و در زودپز تقریبا یک الی یک و نیم ساعت هست.

* نکته : برگ بو برای از بین بردن بوی زبان خیلی موثره و حتما از برگ بو
استفاده کنید، تا حدی سیر هم اینکار انجام میده ولی تاثیر برگ بو خیلی
بیشتره.

* برای اینکه زبان خوشمزه تر و بریونی تر بشه بعد از پخت زبان  ، کمی از
آب زبان رو برای تهیه سس بردارید بعد اجازه بدین آبش کشیده شده و بروغن
بیفته و دوباره به مقدار کم آب بریزید و باز اجازه بدین بروغن بیفته . دوسه
بار اینکارو انجام بدین زبان خوش طعم تر خواهد شد ، نمک و فلفل رو هم در
این مرحله می ریزیم، . یا روش دیگه اینه که بعد از پخت زبان اونو با کمی
روغن یا کره تفت بدین تا خوش طعم تر بشه.

* زبان تا پخته نشه پوستش براحتی جدا نمیشه ، پس بعد از پخت کامل می تونید براحتی پوستشو جدا کنید.

* بعد زبان رو به ضخامت تقریبی ۱ سانت برش بدین .

* نکته : بهتره از چاقو لیزری یا چاقو برقی استفاده کنید.

* و اما برای تهیه سس :

*  شیر سرد و آب زبان و آرد رو با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار
بدین و مرتب هم بزنید . بعد از اینکه کمی غلیظ شد کره رو بهش اضافه کنید.

* غلظت سس تقریبا مثل ماست همزده شده هست .

* برای خوش طعم شدن سس می تونید از پنیر پارمسان استفاده کنید ( درصورتیکه دسترسی به این پنیر ندارید میشه حذفش کرد) .

* بعد پودر سیر …

* بعد فلفل سفید …

* و اما قارچ ها رو ورقه ای برش بدین و داخل آبجوشی که کمی آبلیمو و نمک داره ، بریزید .

* بعد از ۶-۵ دقیقه آبکش کنید .

* ببینید قارچها چقدر سفید هستن . این موارد نکاتی هستن که داخل دستورات
ذکرمیشه پس حتما سعی کنید دستورات رو مرور کنید چون در متن دستورات نکات
خیلی مهمی گنجونده شده .

* بعد قارچها رو داخل سس غلیظ شده بریزید .

* و در آخر جهت سرو روی زبان بریزید …

نوش جان



پای سیب زمینی با بادمجان و قارچ

مواد لازم :

سیب زمینی ۱ کیلو

تخم مرغ ۲ عدد

پودر سیر ۱ ق م

زردچوبه ۱ ق م

نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم برای رویه :

قارچ ۲۰۰ گرم

بادمجان متوسط ۳ عدد

زرشک ۱ ق س ( بستگی به ذائقه می تونید کمتر یا بیشتر کنید )

زردچوبه ۱ ق م

پیاز سرخ شده ۱ ق س پر

نمک و فلفل به مقدار لازم

پنیر پیتزا در صورت تمایل

روغن جهت سرخ شدن به مقدار لازم

سس گوجه جهت سرو

طرز تهیه :

* برای تهیه رویه مواد ابتدا قارچ رو مثل تصویر برش داده و با ۱ ق س آبلیمو تفت می دیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بادمجان رو مثل تصویر ، مکعبهای یک سانتی برش داده و با کمی روغن تفت می دیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز سرخ شده رو اضافه می کنیم.

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد قارچ تفت داده شده و زرشک رو اضافه می کنیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* مواد رویه آماده شد .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* سیب زمینی رو پخته و با پوره کن  کاملا له می کنیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد تخم مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر رو اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد با یک قاشق از مواد برداشته و در قالب مورد نظر ریخته و صاف می کنیم .

* نکته :  قالب استفاده شده کف جدا شو هست و برای این نوع پای ها بسیار
مناسبه . پس حتما سعی کنید قالب رو چرب کنید و از قالب های کف جدا شو
استفاده کنید .

* درصورتیکه این قالب رو دارید مقدار مواد رو نصف کنید چون تعداد زیادی پای سیب زمینی بهتون خواهد داد.

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* سپس از مواد قارچ و بادمجان روی سیب زمینی می ریزیم .

* نکته : درصورت تمایل می تونید کمی هم پنیر پیتزا بر روی مواد بریزید .

* سپس قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بمدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار می دیم .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* ولی ممکنه بعضی از دوستان این قالب رو نداشته باشن . پس برای این مورد
می تونید این مواد رو دقیقا به کیک سیب زمینی تبدیل کرده و از قالب
کمربندی استفاده نمایید.

* برای این منظور نصف مواد سیب زمینی رو در قالب بریزید و با پشت قاشق صاف کنید .

* نکته : حتما قالب رو خوب چرب کنید .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد مواد قارچ و بادمجان رو بریزید و با پشت قاشق صاف کنید .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* بعد بقیه مواد سیب زمینی رو روش بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید .

* سپس قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بمدت تقریبی ۴۵ دقیقه قرار می دیم .

* بعد از پخت قالب رو برمی گردونیم و با پوره سیب زمینی و ماسوره شکوفه
گلهای خوشگلی روش می زنیم ( البته این امر برای ما موثر نشد چون سریع تر از
این حرفا خورده شد ).

* نکته: اگه نگران برگشت مواد از قالب هستید می تونید از کف قالب کمربندی برای سرو استفاده کنید .

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان

* درصورتیکه فر ندارید و می خواید این غذای خوشمزه رو درست کنید . مواد
سیب زمینی رو نصف کرده و در ماهیتابه ای که کمی روغن ریخته اید ،
بریزید.بعد روش مواد قارچ و بادمجان و عد دوباره مواد سیب زمینی . بهتره در
ماهیتابه دوطرفه درست کنید که بتونید براحتی برگردونید . حتی میشه برشهای
کوچیک برنید و بعد برگردونید .

* این هم از پای سیب زمینی خوشمزه …

* سس گوجه تند یادتون نره …

پای سیب زمینی با قارچ و بادمجان



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top