ظروف نگهداری غذا (علامت اختصاری پلیمرها)
علامت اختصاری پلیمرها“
PET: polyethylene terephthalate
PS :polystyrene
PP: polypropylene, subdivided as: Homo Polymer
HIPS : high impact polystyrene
علائم مربوط به نوع پلیمری که ظروف پلاستیکی از آن ساخته شده اند در ته هر ظرف قابل مشاهده است. هر یک از این کدها مشخص
می کند که آن ظرف از چه جنسی ساخته شده است،تا بازیافت کنندگان بتوانند
آنها را تفکیک کنند.این اعداد بسیار مهم بوده و بیانگر نوع موادی هستند که
درون ظروف پلاستیکی به کار رفته اند. اگر عدد درج شده 1، 2، 3، 4 و 5 بود
ظرف پیش روی شما مناسب نگهداری مواد غذایی است. هر چه این اعداد کوچکتر
باشند ظرف برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر است، به نحوی که بهتر است از
ظروفی که عدد 1 و 2 روی آنها درج شده برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد و
اگر این عدد بین 3 تا 6 بود (با بزرگتر شدن عدد) احتمال مهاجرت مواد
شیمیایی به ماده غذایی افزایش می یابد.
پت : بطریهای آب معدنی و نوشابه |
Polyethylene terephthalate
Polyethylene Terephthalate (PET, PETE) – Properties include clarity, strength, toughness, barrier to gas and moisture, resistance to heat.
اچ .دی .پی. ای : ظروف شیر، ظروف روغن موتور |
High-density polyethylene
High Density Polyethylene (HDPE)
– Properties include stiffness, strength, toughness, resistance to
chemicals and moisture, permeability to gas, ease of processing, and
ease of forming.
پی وی سی: ظروف شامپو و روغن خوراکی |
Polyvinyl chloride
Vinyl (Polyvinyl Chloride or PVC) – Properties include versatility, clarity, ease of blending, strength, toughness, resistance to grease, oil and chemicals.
ال دی پی ای : ظروف بسته بندی نان و سبزیجات |
Low-density polyethylene |
Low Density Polyethylene (LDPE) – Properties include ease of processing, strength, toughness, flexibility, ease of sealing, barrier to moisture.
پلی پروپیلن : ظرف ماست، بطری شربت، در بطری، روکش چیپس و کیک
Polypropylene
Polypropylene (PP) – Properties include strength, toughness, resistance to heat, chemicals, grease and oil, versatile, barrier to moisture.
پلی استایرن: لیوان های یکبار مصرف,ظروف بسته بندیآجیل و گوشت |
Polystyrene
Polystyrene (PS) – Properties include versatility, insulation, clarity, easily formed
سایر ظروف پلاستیکی که در شماره های قبلی نیستند، یا ترکیبی از 6 نوع قبلی هستند.
Other
– Use of this resin identification code indicates that the plastic
product is made with a resin other than the six listed above, or is made
of more than one resin listed above, and used in a multi-layer
combination. Properties are dependent on resin or combination of resins
All
of the plastic products carrying one of the above listed plastic
identification codes can be used for making recycled plastic products.
نکات مهم برای پیشگیری از مسمومیت های غذائی۲
–1 مواد غذائی پخته شده را یا باید کاملاً سرد ( در یخچال و فریزر ) و یا کاملاً داغ ( در حرارت بالای 70
درجه روی شعله ملایم آتش ) نگهداشت در شرایط غیر از این دو مورد ، خطرات بروز مسمومیت های
غذائی بخصوص از انواعی که عامل پیدایش آنها اگزوتوکسین میکربی است وجود خواهد داشت.
–2 غذاهای پخته نگهداری شده در یخچال را قبل از مصرف باید حداقل به مدت 10 دقیقه جوشاند.
–3 از تماس مواد غذائی آماده مصرف با مواد غذائی خام و ظروف و وسائل مرتبط با آنها باید به طور
جدی اجتناب کرد.
–4 مواد غذ ائی کنسرو شده را پس از بازکردن قوطی به سرعت باید مصرف نمود ضمناً علاوه بر دقت در
سلامت کنسرو ، جوشاندن محتوای قوطی قبل از باز کردن آن و قبل از مصرف ، خطر مسمومیت ناشی
از بوتولیسم را برطرف خواهد ساخت.
–5 آلودگی جوش ها و زخم های پوستی و همچنین ترشحاتی که هنگام صحبت کردن ، عطسه و سرفه
ممکن است به اطراف ، پخش شود به داخل مواد غذائی وارد شده ، خطر مسمومیت های
استافیلوکوکی را افزایش می دهد لذا باید مراقبت های لازم را در این زمینه بعمل آورد و از نگهداری
غذای آماده در محیط معمولی (غیر از یخچال یا روی آتش ) خودداری نمود.
–6 چون در کشک مایع که در شیشه های دربسته عرضه می شود خطر حضور و فعالیت عامل بوتولیسم
وجود دارد لذا جوشاندنیدن کشک مورد اشاره قبل از مصرف برای اطمینان به از بین رفتن
اگزوتوکسین بوتولیسم ( در عرض 20 دقیقه ) لازم است.