سیاهدانه دارویی موثر در برابر تمام بیماریها
سیاه دانه (Nigella Sativa) گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در
جنوب غربی آسیا می روید. از سال ۱۹۶۴ میلادی تاکنون در بیش از ۶۵۶ مقاله به
خواص سیاه دانه اشاره شده است.
پیامبر اسلام
حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در یکی از احادیث خود می فرمایند:الحبّه السّوداء
شفاء لکلّ داء؛ سیاه دانه دارویی موثر در برابر تمام بیماری ها است.
خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:
– با دیابت نوع ۲ مبارزه می کند
مطالعات
منتشر شده در نشریه هندی Physiology and Pharmacology در سال ۲۰۱۰ نشان می
دهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و
سبب کاهش قند ناشتا می شود.
– سبب کاهش فشار خون می شود
مطالعات
منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان می دهد
که ۱۰۰ میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش
فشار خون می شود.
-سلول های سرطانی را سرکوب می کند
مطالعات
نشان می دهد که سیاه دانه از رشد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان روده
بزرگ، جلوگیری می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه با
مهار سرطان های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.
– از آسم جلوگیری می کند
به
گزارش ایرنا، مطالعات منتشر شده در نشریه Phytotherapy and
Phytopharmacology نشان می دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام
thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون
است.
دم کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.
– از حمله قلبی جلوگیری می کند
– در درمان صرع موثر است
– در درمان عفونت های باکتریایی و پسوریازیس موثر است
– در درمان آلزایمر و صرع موثر است
– مانع از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت می شود
– تاثیر تشعشعات را کاهش می دهد
– سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
– عوارض شیمی درمانی را کاهش می دهد
خواص سرکهشیره از منظر طب سنتی
محمد دریایی درباره غذاهای مفید اظهار داشت: سرکهشیره یک نوشابه طبیعی بسیار باارزشی است که به رفع ضعف عمومی بسیار کمک میکند.
بهگفته
وی ترکیبی از سرکه انگور یا سرکه خرما و شیرۀ انگور که بهنسبتهای مشخصی
ترکیب شده و دارای خواص غذایی و درمانی فراوانی است؛ این شربت، مقوی برای
بدن، شیرافزا برای مادران و مؤثر در هضم غذا، مفید برای کبد و دستگاه
گوارش، مفید برای درمان کمخونی و تقویت قوای جنسی است.
این مشاور
طب سنتی عنوان کرد: این نوشابه و صدها نوشابۀ طبیعی ایرانی از قبیل آب
زرشک، آب انار و محلول عسل و آبلیموترش میتوانند جایگزین نوشابههای
وارداتی غربی باشد که فرمول آن توسط کمپانیهای صهیونیستی برای بیماریها و
اختلالات فیزیولوژیک، طراحی و برنامه ریزی شده است.
دریایی عنوان
کرد: بهطور عمومی برای افزایش ماندگاری محصولاتی مانند کشمش، آلو، مویز،
میوههای خشکشده موادی شیمیایی مانند تیزاب و یا دود گوگرد میزنند که
بسیار مضر است. توصیه میشود نوع طبیعی و آفتابی آن را انتخاب کنیم حتی اگر
ظاهر شکیلی نداشته باشند.
وی ادامه داد: سویق ترکیبی از آرد بوداده
شده جو و گندم سبوسدار است که در روایات نیز توصیه شده است. سویق برای
کمخونی، ضعف بدن، رشد کودکان و مشکلات گوارشی بسیار مؤثر است. میتوان
سویق را با کمی عسل، گلاب و نیز آرد جوانه گندم ترکیب کرد و مصرف کرد. سویق
عدس نیز برای کاهش خونریزی مؤثر است، همچنین از سایر حبوبات نیز سویق تهیه
میشود.
این مشاور طب سنتی گفت: بُنه یک نوع پسته وحشی است که
سرشار از آهن و پروتئین است و برای دردهای مفصلی و آرتروز، کمخونی و ضعف
بدن و تقویت حافظه مفید است.
دریایی خاطرنشان کرد: بلغور شیر نتیجۀ
فرآوری بلغور گندم با شیر محلی همراه با ادویۀ خاصی است که برای
ناراحتیهای گوارشی و معده مناسب است؛ بلغور شیر یک غذای آسان و فوری است.