سلامت بدن را تهدید نمی‌کنند این مواد غذایی

کدام مواد غذایی سلامت بدن را تهدید نمی‌کنند؟

یک متخصص قلب و عروق گفت: ابتلا به بیماری‌های قلبی با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است.

دکتر طاها احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه همدان،‌
افزود: بیماری‌های قلب و عروق از شایع‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب
شده و این بیماری با افزایش سن در مردان بیشتر دیده می‌شود.

وی ‌اظهار کرد: ژنتیک و سابقه بیماری‌ها هم عواملی هستند که ناخواسته فرد
را در معرض ابتلا قرار می‌دهند، اما فراموش نکنیم سبک زندگی سالم و کنترل و
چکاپ در سنین جوانی از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه سبک زندگی سالم یعنی اینکه بدانید کدام ماده
غذایی سلامت بدن ما را تهدید نمی‌کند، تاکید کرد: یکی از عوامل برای محافظت
از قلب، رژیم غذایی سالم و متعادل است.

وی افزود: مصرف مواد قندی، کربوهیدارت‌ها و فست‌فودها که این روزها رایج
شده است، سلامت قلب را به خطر می‌اندازد. تخم‌مرغ به عنوان ماده غذایی‌ای
که این روزها بدنام شده، خیلی بهتر از فست‌فودهاست.

این متخصص متخصص قلب و عروق ‌ادامه داد: رژیم حاوی سبزیجات و میوه‌های تازه
بویژه میوه‌های دارای رنگ بنفش یا قرمز و مقادیر کم کاکائو که دارای آنتی
اکسیدان هستند، در سلامت قلب موثر است. مصرف ماهی به صورت کبابی و آب‌پز و
حداقل دوبار در طول هفته به علت وجود ترکیبات امگا و نوع پروتئین در کاهش
عوارض بیماری‌های قلبی موثر است.

وی توصیه کرد: در صورت مصرف نکردن غذاهای دریایی بهتر است، مکمل امگا 3
مصرف شود، گرچه این مکمل قابلیت‌های اساسی ماده غذایی چون ماهی را ندارد.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D باعث بروز بیماری‌های قلبی
است، گفت: استفاده از آفتاب مناسب در ساعاتی از روز و مصرف مکمل‌های
ویتامین D می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد.

وی ‌افزود: میزان 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه‌روز در سلامت قلب موثر است.
متاسفانه الگوی زندگی ما تغییر کرده، خواب باید از ساعت 10 تا 11 شب آغاز
شود، در واقع بعضی هورمون‌ها اگر در ساعات مناسبی نخوابیم، ترشح نمی‌شود.

احمدی‌نژاد ادامه داد: زندگی پرتحرک، اصل اول زندگی سالم است. هر انسان
سالمی باید دست‌کم روزانه 30 تا 45 دقیقه در پنج روز هفته ورزش داشته باشد.
ورزش‌هایی نظیر پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری می‌تواند به سلامت قلب کمک
کند.

این متخصص قلب و عروق خاطرنشان کرد: مبتلایان به فشارخون و دیابت مستعد
بیماری قلبی و مغزی هستند. بنابراین کنترل دیابت و فشارخون خطر ابتلا به
بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد؛ به بیان دیگر، سلامت قلب و سایر ارگان‌های
بدن به کنترل این بیماری‌ها وابسته است.

احمدی‌نژاد افزود: چاقی شکمی عوارضی معادل مصرف یک پاکت سیگار در روز دارد و
در صورتی‌ که نسبت دور شکم به دور باسن بیشتر باشد، فرد در معرض ابتلا به
بیماری قلبی است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر، پدری که سیگار می‌کشد باید منتظر باشد روزی
سیگار را در دست فرزند خودش ببیند. سیگار نقش اصلی در بروز بیماری‌های ریوی
و قلبی دارد. با مصرف نکردن سیگار علاوه بر تضمین سلامت خود، به طور
غیرمستقیم سلامت فرزندتان را تحت تاثیر قرار می‌دهید.

احمدی‌نژاد یادآورشد: زمانی‌که عاملی باعث استرس، ترس یا ناراحتی می‌شود،
به علت ترشح هورمون‌هایی در مغز، ضربان قلب بالا می‌رود و ممکن است فشارخون
بیشتر شود.

وی ‌گفت: در این حالت قلب با ضربه قوی‌تری عمل می‌کند و احساسات‌مان را در
قفسه سینه احساس می‌کنیم. البته از نظر پزشکی بیماری‌ای به نام “سندرم قلب
شکسته” بر اثر هیجانات در خانم‌های 50 سال به بالا بیشتر دیده می‌شود و به
نوعی عملکرد قلب را مختل می‌کند.



خام این مواد غذایی مفیدتر است

اگر کسی از مواد غذایی مورد علاقه‌تان سؤال کند جوابتان چیست؟ کیک؟ استیک؟ سیب زمینی
سرخ کرده؟ آیا عاشق مواد غذایی پخته شده هستید؟ اما باید بدانید که برخی
مواد غذایی زمانی که خام مصرف می‌شوند مفیدتر بوده و ویتامین بیشتری دارند.
در واقع اکثر مواد غذایی در روند پخته شدن میزان زیادی از ویتامین‌های خود
را از دست می‌دهد. فرقی هم نمی‌کند شیوه‌ی پخت کباب کردن باشد یا آب پز
کردن یا بخارپز کردن و غیره.

در این مطلب 7 ماده‌ی غذایی را معرفی می‌کنیم که به صورت خام حاوی ویتامین و مواد مغذی بیشتری هستند.

لبو

  • چغندر

دلایل زیادی وجود دارد که شما چغندر را به صورت پخته یا خام در برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید. این ماده‌ی غذایی سرشار از فیبر، ویتامین C، پتاسیم، منگنز، فولات و مواد مغذی دیگر است. مصرف چغندر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مقاومت شما را بالا می‌برد. از طرف دیگر مانع از بروز التهاب در بدن شده و فشار خون
را پایین می‌آورد. اما زمانی که چغندر را می‌پزید یک چهارم فولات آن از
بین می‌رود. فولات بدن را در سلامت نگه می‌دارد و به ویژه برای حفظ و رشد
جنین مفید است. به همین دلیل توصیه می‌شود که چغندر را به صورت رنده یا خرد
شده و خام در سالاد (به همراه سس کم چرب) مصرف کنید.

  • بروکلی

بروکلی بخورید. باز هم بروکلی بخورید. بروکلی برای سلامتی مفید است. خیلی از افراد بروکلی
را آب پز می‌کنند و یا اندکی تفت می‌دهند. در هر حال دلیل زیادی برای مصرف
این کلم سبز و خوشمزه وجود دارد. بروکلی سرشار از ویتامین C، کلسیم،
پتاسیم و حتی پروتئین است و مصرف خام آن ارزش بیشتری دارد. نتایج پژوهش‌ها
نشان می‌دهند مصرف بروکلی به صورت خام، زمینه را برای جذب سریع مواد مغذی
آن مانند سولفورفان آماده می‌کند. این ترکیب آنتی‌اکسیدانی برای مقابله با سرطان مفید است و به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

  • پیاز

درست است که مصرف پیاز خام در کنار مثلاً کباب خوب است اما خیلی از
افراد نمی‌توانند آن را به تنهایی مصرف کنند. اما واقعیت این است که پیاز
یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده است که کمک زیادی به سلامتی می‌کند. این ماده‌ی
غذایی «اشک در بیار» سرشار از مواد مغذی پرخاصیت به نام آلیسین است که به
کنترل اشتها، پیشگیری از ابتلا به سرطان، بهبود سلامت قلب و حتی کنترل
پرفشاری خون کمک می‌کند. باید بدانید خوردن پیاز به صورت خام باعث می‌شود
که بیشترین میزان از این ترکیب را جذب بدن کنید.

بنابراین توصیه می کنیم در تهیه‌ی سالاد یا ساندویچ در استفاده از پیاز دست و دلباز باشید و آن ها را با کاهو و گوجه فرنگی غنی سازی کنید.

  • فلفل دلمه‌ای قرمز

احتمالاً زمانی که صحبت از یک میوه یا سبزی سرشار از ویتامین C به میان
می‌آید به یاد پرتقال یا دیگر مرکبات می‌افتید. اما فراموش نکنید که فلفل
دلمه‌ای قرمز به اندازه‌ی پرتقال و لیموترش ویتامین C دارد. فلفل دلمه‌ای
قرمز همچنین حاوی ویتامین B6، E و منیزیم است.
متأسفانه پختن فلفل دلمه ای قرمز به مدت بیش از چند دقیقه ویتامین C موجود
در آن را از بین می‌برد. تنها راه حل این است که فلفل دلمه‌ای‌تان را برش
بزنید و درون سالاد یا با سس کم چرب مورد دلخواهتان میل کنید.

  • آجیل‌ها

بادام، فندق، بادام هندی
و غیره شهرت زیادی در دارا بودن کالری و چربی دارند. اما این مغزها همچنین
حاوی اسیدهای چرب ضروری نیز هستند که به کاهش کلسترول و پیشگیری از تشکیل
لخته‌های خونی و حفظ سلامت رگ‌ها کمک می‌کنند. آجیل‌ها منبع فوق‌العاده‌ی
پروتئین‌ها نیز محسوب می‌شوند. اما آجیل‌های خام خاصیت بیشتری دارند. زمانی
که این مغزهای مفید بو داده می‌شوند بخشی از آهن و منیزیم خود را از دست
می‌دهند. همچنین بهتر است از افزودن نمک و روغن زیاد به این مغزهای مفید
خودداری کرد.

  • نارگیل

از آنجایی که نارگیل
یک پای ثابت دسرها است به سادگی یادمان می‌رود که مصرف آن همان گونه که
هست و بدون قند افزوده برای سلامتی مفید است. محققان به این نتیجه
رسیده‌اند که آب نارگیل حاوی مواد مغذی زیادی است و گوشت آن دارای اسیدهای
چرب سالمی است که به سلامت قلب و مغز کمک زیادی می‌کند. بنابراین بهتر است
نارگیل به صورت خام و میوه‌ی معمولی مصرف شود.

  • سیر

سیر مترادف
آشپزی خوشمزه‌ی ایتالیایی و افزودن آن به پاستاها و غذاهای گوشتی است. سیر
شهرت جهانی دارد و سرشار از آلیسین؛ منگنز، ویتامین B6، ویتامین C، سلنیوم
و فیبرها است و مصرف آن به صورت خام خیر زیادی برای بدن دارد. نتایج
پژوهشی که در National Post به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که مصرف سیر خام
به میزان دو تا سه بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد.
توصیه می کنیم در افزودن سیر خام به سالادها و ساندویج‌هایتان شک نکنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top