دو سوم سرطان ها قابل درمان هستند

دو سوم سرطان ها قابل درمان هستند

دکتر جاویدی یکی از گام‌های مثبت برای مبارزه با سرطان را تشخیص و پیشگیری
زود هنگام آن عنوان کرد و گفت: عوامل محیطی و سبک زندگی در بروز انواع
سرطان نقش بارزی دارند و با اصلاح آن می‌توان از بروز بسیاری از سرطان‌ها
پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه ظرف 15 تا 20 سال آینده موارد ابتلا به سرطان بر اثر
تغییر سبک زندگی 2 برابر می شود، افزود: در حال حاضر 90 هزار مورد جدید از
سرطان ها در ایران به ثبت رسیده که 45 هزار مورد آن به مرگ و میر منجر شده
است.
به گزارش آکاایران
جاویدی با اشاره به اینکه در حال حاضر افزون بر 100 نوع سرطان تشخیص داده
شده است، تصریح کرد: سرطان به گروهی از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که سلول‌های
غیرطبیعی به صورت بی‌رویه و خارج از کنترل رشد یافته و می‌توانند بافت‌های
مجاور را درگیر کنند.

تومور خوش خیم، سرطان نیست
وی با اشاره به انواع خوش خیم و بد خیم تومور عنوان کرد: تومورهای خوش خیم،
سرطانی نیستند و به ندرت زندگی بیمار را تهدید می‌کنند و غالبا بعد از
جراحی و خارج کردن عود نمی‌کنند.
وی افزود: تومورهای بدخیم رشد سریعی دارند و بافت های مجاور خود را نیز
درگیر می‌کنند و در مرحله متاستاز حتی به بافت های دوردست نیز گسترش می
یابند.
وی با بیان اینکه در 2 سال آینده، سرطان 70 درصد افزایش می‌یابد، گفت:
سالانه 14 میلیون سرطان جدید در دنیا به ثبت می رسد که فقط 2/8 میلیون آن
در جهان منجر به مرگ و میر می‌شود و این نقطه امیدی است که این بیماری قابل
کنترل و پیش گیری است.
جاویدی سرطان پستان،
ریه، روده بزرگ، رحم و تیروئید را شایع‌ترین نوع سرطان در بانوان و سرطان
پروستات، ریه، روده بزرگ و مثانه را جزو شایع ترین انواع سرطان‌ها در مردان
عنوان کرد.
وی همچنین عوامل خطر بیماری سرطان را افزایش و کهولت سن، سابقه ژنتیکی،
مصرف سیگار و الکل، چاقی، عدم تحرک، تغذیه نادرست، برخی از عفونت های
ویروسی(هپاتیت و زگیل تناسلی)، دود ناشی از سوخت های خانگی، آلودگی هوا،
نور خورشید و سایر تشعشعات درمانی، تشخیصی و محیطی ذکر کرد.

پیشگیری از سرطان با انجام معاینات پزشکی
جاویدی تاکید کرد: مصرف ژل و بوتاکس به جهت اینکه تاثیرات آن بر بدن هنوز
مشخص نیست، احتمال ابتلا به سرطان را در آینده برای افرادی که از این مواد
زیاد مصرف می کنند را افزایش می دهد.
وی پیشنهاد کرد: افراد می توانند با طرح های غربالگری و معاینات پزشکی
سالانه از بروز سرطان جلوگیری کنند و قبل از اینکه تومور بزرگ شده و درمان
آن سخت تر شود، درمان کامل و زود هنگامی را انجام دهند.
وی مرکز پیشرفته سرطان «مهر رضوی» را یکی از مراکز سرطان شناسی مطابق با
استاندارهای بین المللی ذکر کرد و گفت: امیدواریم از طریق این مرکز بتوانیم
ایده‌ های جدید جهانی را برای درمان و تشخیص زود هنگام سرطان وارد کشور
کنیم و کمک موثری در کاهش هزینه های بیماران انجام دهیم.


خوردن زیاد کشمش به دندان ها آسیب می زند

طبق
یافته اخیر محققان، با وجود فواید غذایی اثبات شده کشمش، این ماده خوراکی
می تواند تاثیر معکوسی بر سلامت دندان بچه ها داشته و موجب بروز مشکلات
شدیدتری در زندگی آینده شان شود.


IMG18254134.jpg

به گزارش قدس انلاین به نقل از
مهر، «سارا سابیر»، دندانپزشک دانشگاه سالفورد انگلستان، جدی ترین عامل
پوسیدگی دندان ها را کشمش و میوه های خشک عنوان می کند. به گفته وی،
درحالیکه این مواد خوراکی سرشار از ویتامین ها هستند، اما میزان قند موجود
در آنها بی نهایت برای دندان کودکان مضر است.

وی در ادامه عنوان می کند که یک پاکت کوچک کشمش معادل حاوی حدود ۸ قاشق
چایخوری شکر است. میزان مصرف قند روزانه مجاز برای کودکان ۴ تا ۶ سال، بیش
از ۵ حبه قند نیست. برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال، نباید بیش از ۶ حبه قند باشد.

به گفته سارا، کشمش با وجود داشتن حالت چسبندگی به دندان ها می چسبد و
از اینرو منبع ماده قندی برای مدت زمانی طولانی در دسترس باکتری ها قرار می
گیرد، که این مسئله می تواند منجر به پوسیدگی دندان ها در طولانی مدت شود.

وی در ادامه به سایر مواد خوراکی مضر برای دندان ها از جمله به یخ، مواد
خوراکی اسیدی، قهوه، مواد خوراکی چسبنده، چیپس، نوشیدنی های شیرین اشاره
می کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top