خوشمزه‌های ضدسرطان

خوشمزه‌های ضدسرطان

یک رژیم غذایی سالم نمی‌تواند معجزه کند، اما پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند
که تغذیه نقش بسزایی در پیشگیری از سرطان سینه دارد. مطالعات محققان
دانشگاه کالیفرنیا و مرکز پیشگیری از سرطان در بیمارستان دانشگاه منچستر
نشان می‌دهد که مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای کم‌کربوهیدرات به پیشگیری از
سرطان سینه کمک کرده و از عود دوباره آن جلوگیری می‌کند.

در‌واقع،
نقش رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان سینه از برنامه‌های کنترل وزن نیز
پر‌رنگ‌تر است، به‌طوری که گفته می‌شود زنانی که اضافه‌وزن دارند،
150‌دقیقه در هفته ورزش می‌کنند و میوه و سبزیجات می‌خورند، در مقایسه با
زنانی که وزن طبیعی دارند اما به لحاظ جسمی فعال نیستند، کمتر به سرطان
سینه مبتلا می‌شوند. به توصیه این مرکز، زنان باید از یک برنامه غذایی مشخص
پیروی کنند تا احتمال ابتلای خود به سرطان را کاهش دهند. مواد غذایی که در
این مقاله به آنها اشاره کرده‌ایم به ترویج سلامت سینه در زنان کمک کرده و
سیستم ایمنی بدن آنها را تقویت می‌کند.

خوشمزه‌های ضدسرطان

ادویه کاری؛ یک ضدسرطان واقعی!

ماده‌ای
که باعث رنگ زرد ادویه کاری می‌شود، حاوی یک ماده شیمیایی است که کورکومین
نامیده می‌شود. مطالعات آزمایشگاهی با استفاده از مکمل کورکومین نشان
داده‌اند که این ماده در ترکیب با داروهای مشخص نقش مهمی در مبارزه با
سرطان سینه ایفا می‌کند. از آنجایی که کورکومین خواص ضد‌التهابی دارد،
سلامت جسمانی شما را افزایش خواهد داد. برای آنکه کورکومین مورد‌نیاز بدن
را تامین کنید، باید مکمل بخورید. به‌علاوه، شما می‌توانید با افزودن
ادویه‌ کاری، پیاز و… به مواد غذایی خود از یک برنامه غذایی جالب برای
مبارزه با سرطان برخوردار شوید.

کلم بروکلی پای ثابت رژیم غذایی

کلم
بروکلی بیشترین توجهات را در زمینه پیشگیری از سرطان سینه به خود جلب کرده
است. تحقیقات نشان می‌دهند که کلم بروکلی از رشد تومور جلوگیری کرده و
مانع از گسترش سرطان در سایر نقاط بدن می‌شود. به‌طور کلی، سبزیجات چلیپایی
مانند گل‌کلم، کلم بروکسل و کلم‌پیچ خواص ضد‌سرطانی دارند، اما برای
بهره‌مندی از مزایای این سبزیجات باید روزانه یک یا دو عدد از آنها را مصرف
کنید. تصور اینکه با خوردن یک بار کلم، خود را به مواد ضدسرطان مجهز
کرده‌اید، تصور اشتباهی است. برای بهره‌گیری از خواص این موادغذایی باید
روزانه آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

گردو بخورید لطفا!

گردو حاوی
مواد مغذی و اسیدهای چرب امگا‌3 است و با انواع التهاب در بدن مبارزه
می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که گردو از سرعت رشد تومورهای سرطان سینه
می‌کاهد، بنابراین این مغز خوشمزه را به برنامه مدیریت سرطان سینه خود
اضافه کنید.

ماهی به جای گوشت و کالباس

ماهی
و روغن ماهی دو منبع بزرگ اسیدهای چرب امگا‌3 هستند. اگر از مزایای روغن
ماهی مطلع باشید، هر روز از آن استفاده خواهید کرد. ماهی یک منبع مناسب
برای پروتئین بدون چربی است از این رو، می‌توانید این ماده غذایی را در
برنامه پیشگیری از سرطان سینه بگنجانید. بر‌اساس برنامه‌های تغذیه
ضد‌سرطان، باید مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده مانند کالباس را به
حداقل برسانید. در عوض ماهی سالمون و ماهی تن را به‌عنوان گزینه‌های مناسب
در رژیم غذایی ضدسرطان سینه خود بگنجانید.

سیر از سرطان سیر است

سیر
تاثیر بسزایی بر چرخه سلولی دارد؛ فرایندی که طی آن یک سلول سالم ممکن است
سرطانی شود. سولفید آلیل موجود در سیر به این چرخه سلولی نظم می‌دهد.
ترکیب سولفید آلیل در خانواده پیازها نیز یافت می‌شود، بنابراین می‌توانید
با اضافه کردن سیر یا پیاز به دستور غذایی خود از ابتلا به سرطان سینه
پیشگیری کنید. باید توجه داشت که بیشتر مطالعات مرتبط با تغذیه ضد‌سرطانی
نه روی خود سیر که عمدتا روی مکمل یا عصاره سیر انجام گرفته‌اند. آنچه باید
به یاد داشته باشید این است بیمارانی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف
می‌کنند باید قبل از مصرف مکمل سیر با پزشک معالج خود مشورت کنند تا دچار
عوارض دارویی نشوند.

سیب ؛ دشمن سرطان

خوردن
یک عدد سیب در روز می‌تواند از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری کند. باید
بدانید که اگر پوست سیب را می‌گیرید، در‌واقع خود را از یک منبع سرشار از
آنتی‌اکسیدان، فیبر و سایر ترکیبات لازم برای مبارزه با سرطان محروم
کرده‌اید. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهند پوست سیب می‌تواند از گسترش
سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری کند. خبر خوب این است که نیازی به خوردن
انواع سیب ندارید. این تحقیق روی سیب‌های گالا به انجام رسیده است،
بنابراین حتی اگر فقط سیب گالا را به سبد خرید خود اضافه کنید، توانسته‌اید
گام بزرگی در جهت پیشگیری از سرطان بردارید.

خوشمزه‌های ضدسرطان

انار یک سرطان‌کش تمام‌عیار

تحقیقات
مربوط به نقش انار در جلوگیری از سرطان سینه در مراحل اولیه خود به‌سر
می‌برند و هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری است. اما نتایج به‌دست آمده از کشت
سلولی نشان می‌دهند که انار حاوی ترکیبی است که می‌تواند از رشد سلول‌های
سرطانی به‌ویژه سرطان‌های وابسته به استروژن از‌جمله سرطان سینه جلوگیری
کند. شما می‌توانید با افزودن انار یا آب انار به برنامه غذایی ضد‌سرطان
سینه، به غذاهای خود طعم و مزه بهتری بدهید. با افزودن این میوه به سبد
خرید خود می‌توانید به سایر اعضای خانواده‌تان نیز کمک کنید که از
بیماری‌های قلبی و سرطان پروستات در امان باشند.

بذر کتان یک روغن سالم

اگر
به‌دنبال چربی‌های سالم هستید، خواه‌ناخواه باید روغن بذر کتان بخرید، اما
اگر می‌خواهید یک برنامه غذایی ضد‌سرطان داشته باشید، بهتر است خود بذر
کتان را تهیه کرده و آن را به آرد تبدیل کنید. بذر کتان آسیاب شده حاوی
لیگنان است که در‌واقع از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند. از این رو،
می‌توانید بذر کتان را به رژیم غذایی ضد‌سرطان سینه اضافه کنید. برای این
کار می‌توانید بذر کتان آسیاب شده بخرید یا آن را به‌صورت دانه خریداری
کرده و با استفاده از دستگاه آسیاب قهوه به آرد تبدیل کنید.
 سویا یک غذای شبه استروژن است

دیدگاه‌های
مختلفی درباره نقش سویا در پیشگیری از سرطان سینه در بزرگسالان مطرح شده
است. محققان بر این باورند که اگر دختران در سنین نوجوانی دو بار در روز
سویا مصرف کنند، در مراحل بعدی زندگی خود از مزایای ضدسرطانی این ماده
بهره‌مند خواهند شد. سویا حاوی ترکیباتی است که مشابه استروژن عمل می‌کند؛
هورمونی که می‌تواند از بروز سرطان در زنان بزرگسال جلوگیری کند.

میوه‌ها و سبزیجات نارنجی‌رنگ

وقتی
پای پیشگیری از سرطان سینه به میان می‌آید، محققان خوردن هویج، طالبی و
سیب‌زمینی شیرین را توصیه می‌کنند؛ خوراکی‌هایی که سرشار از پیش‌سازهای
ویتامینA یا همان کاروتنوئیدها هستند.

زنانی که در جریان خون خود
از سطوح بالاتری از کاروتنوئیدها برخوردارند، کمتر در‌معرض خطر ابتلا به
سرطان سینه قرار می‌گیرند. اغلب میوه‌ها و سبزیجات نارنجی‌رنگ سرشار از
کاروتنوئیدها هستند. این ترکیبات بیش از 600نوع مختلف دارند، اما نقطه
اشتراک‌شان این است که همگی به پیشگیری از سرطان سینه کمک می‌کنند،
بنابراین اگر می‌خواهید از مزایای کاروتنوئیدها در رژیم غذایی ضد‌سرطان
سینه بهره‌مند شوید، بهتر است به خوردن میوه‌ها و سبزیجات نارنجی، قرمز،
زرد و حتی سبز تیره روی بیاورید.

سبزیجات بخورید

 
به‌طور کلی، سبزیجات چلیپایی مانند گل‌کلم، کلم بروکسل و کلم‌پیچ خواص
ضد‌سرطانی دارند، اما برای بهره‌مندی از مزایای این سبزیجات باید روزانه یک
یا دو عدد از آنها را مصرف کنید. تصور اینکه با خوردن یک بار کلم، خود را
به مواد ضدسرطان مجهز کرده‌اید، تصور اشتباهی است. برای بهره‌گیری از خواص
این موادغذایی باید روزانه آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

خوشمزه‌های ضدسرطان

انواع توت با طعم ضدسرطان

زغال
اخته، شاه‌توت، تمشک و توت‌فرنگی به وعده‌های غذایی شما رنگ، تنوع و عطر و
طعم می‌بخشند. این میوه‌ها سرشار از ویتامین، مواد آلی و آنتی‌اکسیدان
هستند و می‌توانند از سرطان سینه جلوگیری کنند، بنابراین برای پیشگیری از
سرطان سینه از انواع توت استفاده کنید. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که
زغال‌اخته با افزایش اثربخشی داروی تاموکسیفن، در مبارزه با رشد سلول‌های
سرطان سینه نقش بسزایی با این بیماری ایفا می‌کند.
 
چای سبز و یک خاصیت از هزاران

چای
سبز و چای سفید حاوی کاتچین هستند؛ عصاره‌ای که به‌نظر می‌رسد در پیشگیری
از سرطان سینه موثر باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که چای سبز از سلول‌های شما
در برابر عوامل محیطی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند،
محافظت می‌کند. با این حال، برای آنکه از مزایای چای سبز بهره‌مند شوید،
باید به مقدار زیاد چای بنوشید (4 یا 5‌فنجان چای سبز در روز). با این حال
نوشیدن زیاد چای سبز ارزش آن را دارد که از سرطان دور باشید.


ارتباط کم‌خوابی و خوردن غذاهای ناسالم

،به نظر می‌رسد محرومیت از خواب سطوح مواد شیمیایی که خوردن را لذت‌بخش‌تر
می‌کند افزایش می‌دهد و این تأثیر دیده شده درست مشابه اثرات “حشیش” است!

طی
این پژوهش 14 جوان سالم مورد بررسی قرار گرفتند. محققان میزان گرسنگی و
عادات غذا خوردن این افراد را در دو بازه زمانی دنبال کردند؛ چهار روز پس‌
از اینکه خواب هفت و نیم‌ساعته مقبولی را گذراندند و چهار روز پس‌ از اینکه
تنها چهار ساعت و ربع دقیقه خوابیدند.

در گروه
کم‌خواب‌ها میزان “اندوکانابینوئید 2 و آراکیدونویل گلیسیرین خون
افزایش‌یافته و تا عصر هنگام نیز به همین میزان بالا می‌ماند. این ماده
میزان لذت خوردن به ویژه غذاهای شیرین، نمکی و چرب را افزایش می‌دهد.

در
این گروه از افراد علاوه بر اینکه خوردن کیک و شکلات و چیپس افزایش
می‌یافت، میزان استفاده از چربی، دو برابر زمانی بود که خواب خوشی داشتند.

اشتهای
این افراد برای غذاهای ناسالم در زمان عصر بسیار شدت می‌گرفت؛ در ابتدای
زمان عصر و اواخر ظهر معمولاً بدن چربی بیشتری را در قالب اضافه‌وزن جذب
می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top