طرز تهیه خوراک زبان
خوراک زبان
زبان گاو یا گوساله 1 عدد . برگ بو 2 عدد . چوب دارچین 2 عدد
سیر 4 حبه . پیاز 1 عدد . کره 2 قاشق غذاخوری . نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه :
زبان را خوب بشویید و پرزهای تیره رنگ روی زبان را بگیرید ( اگر از زبان
تمیز و بسته بندی شده استفاده میکنید نیازی به این کار نیست ).
زبان ، برگ بو ، پیاز ، سیر و چوب دارچین را
داخل قابلمه ای بریزید ، اب اضافه کنید تا جایی که روی زبان را بگیرد سپس
قابلمه را 3 – 4 ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا زبان به آرامی بپزد و
نرم شود ( در طول پخت اگر آب نیاز بود میتوانید آب جوش اضافه کنید ).
پس از پخت زبان را از قابلمه خارج کنید و
پس از اینکه کمی خنک شد پوست روی زبان را به آرامی جدا کنید و دور بیندازید
سپس زبان را با چاقو به تکه هایی که دوست دارید برش بزنید و روی آن نمک و
فلفل بپاشید.
کره و چند قاشق روغن را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید ، تکه های زبان را
اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس همراه با نان ، سیب زمینی و سس دلخواه سرو
کنید ( میتوانید آب زبان را صاف و در کنار خوراک سرو کنید).
نکته :
میتوانید زبان را به صورت سوخاری آماده کنید ( مانند همه سوخاری ها با
استفاده از غلطاندن در آرد سوخاری و تخم مرغ ) ، همچنین ترکیب مغز و زبان
به صورت ساندویچ نیز بسیار لذیذ می باشد.
طرز تهیه گالانتین مرغ کامل
مرغ درشت ( بدون چربی و پارگی پوست) 1 عدد . نخود سبز 1 فنجان . زرده تخم مرغ 2 عدد
قارچ سفید خرد شده 250 گرم . پیاز متوسط 3 عدد . جعفری خرد شده 1/2 فنجان
خلال بادام بو داده 2 قاشق سوپخوری . خلال پسته 2 قاشق سوپخوری . کره 50 گرم
مغز نان باگت (مغز نان در نصف پیمانه شیر خیس و نرم شود) 1 عدد . روغن سرخ کردنی
سبزی معطر (نعناع، ترخان و پیازچه) یک دسته . ادویه کاری به دلخواه
طرز تهیه: 2 عدد پیاز را خرد کنید و در تابه با 3 قاشق روغن آن را سرخ کنید. قارچ را به پیاز افزوده و کمی سرخ کنید. مواد را از روی حرارت بردارید و جعفری خرد شده، خلال بادام، خلال پسته و مغز نان خیس شده در شیر را همراه با کره و زرده تخم مرغ داخل تابه بریزید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
مرغ را حاضر کنید تا تمام استخوانهای بدن آن را بیرون بیاورید. به این صورت عمل کنید:
نوک بال مرغ را قطع کنید. پارگی زیر شکم مرغ را بدوزید. با نوک کارد از زیر گردن تا انتهای ده چجاک عمیقی بدهید. با احتیاط گوشتهای پشت مرغ را از استخوان جدا کنید و مفصل ران را از استخوان پشت قطع کنید. گوشتهای ماهیچه را از استخوان جدا نموده و استخوان ماهیچه و ران را خارج کنید.
گوشتهای
سینه را از استخوان جدا کنید و مفصل بال را ببرید.استخوان پشت و سینه را
بیرون بیاورید و گردن مرغ را نیز خارج کنید. در نهایت فقط استخوانهای بال
می ماند.
مرغ را بشوئید و خشک کنید.کمی نمک و فلفل
روی سطح مرغ بپاشید و سپس از موادی که قبلا آماده کرده بودید در رانهای مرغ
فرو ببرید. بقیه مواد را روی بدنه مرغ بریزید و پشت آن را با نخ و سوزن
بدوزید به طوری شکل اولیه خود را پیدا کند.
استخوانهای مرغ را قطعه قطعه کنید. 1 عدد پیاز را خرد کنید و با دسته سبزیجات معطر
و کمی سیر درون یک قابلمه بزرگ بریزید.مرغ را روی آنها قرار دهید و یک
لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار
دهید تا مرغ آرام آرام بپزد.
هنگامی که مرغ پخت، آن را بیرون بیاورید و
نخهای اضافه را بچینید. آب مرغ را در یک شیر جوش بریزید و با ادویه کاری
کمی جوش بدهید. مرغ را در ظرف سرو غذا ریخته و از سس مرغ روی آن بریزید و
با نخود سبز تزئین نمایید.
نکته: گالانتین مرغ را می توانید قبل از سرو کردن به برش بزنید و آن را به صورت لقمه ای میل کنید. گالانتین را می توانید با فیله مرغ به صورت رولی درست کنید. برای پخن گالانتین از فر هم می توانید استفاده کنید.